Vila.

Det är så lätt att glömma bort vilan, eller förresten hahahahahaha jag skrattar åt mig själv, för väldigt många  är det svårt att ens hitta tid att vila. Små barn, krävande jobb, långa restider, snål budget som betyder mycket matplanering och inga enkla lösningar på något, anhöriga med särskilda behov eller kanske en egen diagnos som kräver tid och investeringar. Det har jag stor respekt för.

Ändå. Kanske en kvart. Avstängd mobiltelefon. Nedsläckt datorskärm. Ingen radio eller tv. Man går och lägger sig ”ovanpå” som man sa förr i tiden. Lyssnar till bilarna som drar förbi på gatan utanför eller vinden i träden. Kanske någon förvirrad pilfink vågar sig på lite skymningskvitter trots att det är långt till våren. Nu hör man. I huvudet snurrar tusen tankar som får vika för en livskraftig dagdröm som plockas fram och som är god och glad (tänk på prinsesstårtor sa jag alltid till barnen när de var små och hade drömt mardrömmar), och kanske släpper hjärnan taget om vakenheten en liten stund.

Vederkvickt.

(För övrigt ett roligt ord när det får stå alldeles ensamt på en rad, nästan onomatopoetiskt, låter som ett vitaminpreparat).

Fredagseftermiddagar är jag alltid lite knäpp i huvudet på grund av sömnbrist men idag fick jag njuta av att bästa Mattias på gymet knäckte loss min ihopskrynklade kropp efter alla träningstimmar dans i veckan. ”VAD HAR DU GJORT?”, sa han och stirrade på min rygg fastän han visste.

Ikväll blir det middag hos Johan Jureskog på AG, han brukar synas på Nyhetsmorgon med jämna mellanrum och är en förträfflig kock också på Rolfs kök.

Men först. Jag lägger mig lite ovanpå.

 

 

 

 1. Fredag skriver:

  Har aldrig hört ”lägga sig ovanpå”, men hemma i Norrland hette det att ”lut ikull sig lite”. Låter rätt fint det med.

 2. ISA skriver:

  http://isabyl.devote.se

  powernaps är bästa grejen! är det en modern version av ”lägga sig ovanpå”? :)

 3. Fint, ”nu hör man”, så bra beskrivet. Vänliga hälsningar från en copywriter som tittar på bloggar istället för att göra klart den där texten som var anledningen till att jag plockade fram datorn så här sent.

  1. Klassiker, händer hela tiden! Ursäktar mig alltid med Bodil Jönssons ide om att ”ställtiden” är lika viktig som själva utförandetiden…

 4. Susjos skriver:

  Ja… lägga sig ovanpå!(hade glömt det fina ordet) Det gjorde jag också nu i eftermiddag..och fick en spinnande katt på mig. Så nu är jag redo att springa på jobbet i natt!
  Trevlig Helg!

Comments are closed.

LOADING..