Hungrig.

Jag är hungrig jämt nu för tiden. Kan ha med dans att göra. Kan ha att göra med en orgiehelg med storartade middagar i glada vänners lag både i fredags och lördags. Käkade grötfrukost för mindre än två timmar sedan. Ändå uppstod just ett tomt skriande hål i magen och jag svängde till en liten kycklingwok. Kanske den godaste kycklingwok jag någonsin har fått till, villket möjligen säger mer om både wokandet och hungern som bästa kryddan.

Annars är jag vansinnigt sugen på semla, och köttbullar med potatis, gräddsås och rårrörda lingon. Samt en riktigt matig räksallad. Eller så kanske det får bli fisk ikväll. Fisksoppa med massor av dill och lite saffran samt en fet klick hemkörd aioli. Det kan bli riktigt bra. Jag riktigt känner hur woken glider undan i magen och redan börjar lämna utrymme  åt nya innovationer.

Sedan kunde jag tänka mig 14-åringens kladdkaka med havssalt och en stor klick lättvispad grädde till efterätt. Å andra sidan är det alltid smaskigt med en bit god choklad efter maten om man vill vara lite mer modest.

Men det vill man nog inte.

Vad ska ni äta till söndagmiddag?

  1. Cecilia skriver:

    Efter jobb och träning blev det tjockstrimlade morötter o squash som jag stekte i kokosolja och köttfärssås ovanpå det – så gott !

  2. Eftermiddagen är ju typ slut men jag har käkat lunch på stan med en kompis, som övergick i en fika. Godaste kaffet men minst ergonomiska stället. Handlade mat. Pratade med pappa, vars sambos son har flyttat in i vårt gamla oisolerade torp utan rinnande vatten. Mitt i vintern. Ett ständigt ¨återkommande barndomshot om jag och mina bröder gnällde var: ”Flytta ut till torpet då, så får ni känna på det! På farfars tid…” Det där med att ha ekonomiska problem är verkligen relativt.
    Nu innan det blir helt kväll ska jag gå en pod-promenad. Borde lyssna på Bob Dylan eftersom jag har fått i uppgift att välja ut en låt jag gillar av honom. Själva gillandet går inte så bra, får mest – ångest? Funderar på att bara ta en Spotify-topp. Kan dock vara för uppenbart… Kommer förmodligen behöva analysera skiten också. Så, något tips?

Comments are closed.

LOADING..