Anorexi.

[tv4play id=”3071732″ size=”large”]

Idag träffade jag Veronica Werkelin som drabbades av anorexi när hon var tonåring, spelade fotoboll och fick för sig att hon var tvungen att ändra kosten för att bli en bättre fotbollsspelare. Så småningom utvecklades det till anorexi. När hon var som sämst ville hon inte ens dricka vatten och blev tvångsinlagd på sjukhus.

Jag blev så tagen av Veronicas historia, inte bara för att jag själv varit och touchat på problematiken, utan också därför att våra unga lever i en värld så oerhört infiltrerad av kostråd, skönhetsråd, bantning och hälsa som för många är bra och roligt men som drabbar de som inte förmår hantera idealen. Dessutom berättade Vernoica med en sådan inlevelse. Idag är hon nästan frisk som hon säger. Sårbarheten kommer alltid att finnas kvar men hon har till och med börjat kunna njuta av godis på lördagarna.

Titta gärna på inslaget ovan.

 1. Sofia skriver:

  Hej! Vi är en liten familj som lever under hot och våld. Vi flyr just nu inom Sveriges gränser var dag för att slippa misshandel och hot. Men vi har ett problem, myndigheterna blundar för vår situation. Vi får klara oss själva. Vi har blivit spottade på och personerna som utsätter oss för detta hittar oss varje gång. Jag har en dotter på 7 år och är nu gravid i vecka 16. Jag ber er om hjälp. Snälla sprid vår historia. Hjälp oss att tvinga myndigheterna att reagera och agera genom att vi är många som pratar om det. Snälla rödda oss!

  http://hjlpenfrndden.blogg.se/2016/february/hjalp.html

  Och nej, det är absolut inget virus. Vill man inte använda länken så gå gärna in på blogg.se och sök efter: hjlpenfrndden

 2. Saknar dina inlägg…

 3. Jenny skriver:

  Hej, har du slutat skriva? Är inne regelbundet och kollar om du skrivit något. Saknar dina inlägg!

 4. sara skriver:

  Hej! sitter också och hoppas att du ska börja blogga snart igen, saknar dina vardagskloka inlägg!

Comments are closed.

LOADING..