Det här med vinterskor..

(innehåller adlinks)

Jag och min assistent sitter och diskuterar det här med vinterskor och då framförallt vinterskor som är fina till klänning eftersom det i princip är det enda plagget jag har i min garderob.

Vi har testat allt, kängor, boots, stövlar och sneakers och ingenting känns ju lika härligt, fint och bekvämt som skorna vi kan ha på sommaren. Så nu gav jag upp det tänket helt och hållet och satsade på ett par riktigt varma klassiker men som ändå gör mig glad, vilka tror du det blev? ;)

odd-molly-suedey-low-boot-shoes-desert_6

Moon Boots

M4511x008 f1115

Inuikii

inuikii

Henry Kole

henry-kole-blake-shoe-pink_1

 

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Min Bolognese

Det finns kanske ingen råvara som är så användbar till vardags som köttfärs. Min bolognese är en riktig vinnare, koka mycket och frys in så finns det alltid god hemlagad mat inom räckhåll!

2 3
 

Min klassiska bolognese, så som jag tolkat den efter ha varit i Bologna i Italien och ätit originalet. Att koka min bolognese är ett helg eller kvälls projekt, något man gör när man inte är super hungrig. Sen laddar man frysen med den så är det lättlagat när man kommer hem en tisdag efter jobbet. Då behöver man bara koka pasta och riva parmesan och tina bolognesen. Mitt bästa life hack!

Jessicas köttfärssås

Ca 10 port.
Tid: 30 min + 2 timmar koktid

50 g smör
2 msk olivolja
2 gula lökar
2 morötter
2 selleristjälkar
1 kg nötfärs, grovmald
2 msk koncentrerad oxfond
1 liter vatten
2 msk tomatpuré
2 burkar krossade tomater
3 dl rödvin
3 vitlöksklyftor
100 g bacon
2 tsk svartpeppar nymalen
1 1/2 tsk salt

Till servering:
Spagetti
Parmesan
Olivolja

Finhacka alla grönsaker och bacon.
Låt de svettas i olivoljan och hälften av smöret på låg värme tills löken är genomskinlig i en jättestor gryta.
Lägg i tomatpurén och rör om.
Ta av från värmen och låt stå så länge.
Bryn köttfärsen i omgångar i en stekpanna med resten av smöret så att allt blir brynt och får fin yta.
Lägg köttfärsen i grytan och fyll på med övriga ingredienser, låt småputtra i ca 2-3 timmar.
Håll ett öga på grytan då och då och se om det behöver fyllas på med vatten och se till att de inte bränns i botten.
Smaka av och se om du behöver tillsätta mer salt eller peppar.

Varför så lång koktid? Jo när man kokar länge så blandas smakerna ihop och de koncentreras dessutom blir köttet mörare.

Ps. vill du göra som i Bologna så servera bolognesen med tagliatelle istället för spagetti.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

In och fynda på Tradera

I och med att min nya höstkollektion är på ingång har jag gjort en ny rensning i garderoben och lagt ut några av mina älsklingar från Hobbs, L.K Bennett och Faust Couture på Tradera till pangpriser!

cached-images.btdmtech

Bland annat säljer jag den här DRÖMMEN till klänning från Faust Couture som jag bar på Guldknappen 2016, 100% prinsesskänsla i den här!

IMG_2657

Den här underbara klänningen i en av mina favoritfärger turkos bar jag i Nyhetsmorgon, det syns inte så bra på just den här bilden men den har breda band i midjan som man kan knyta på flera olika sätt för att ge den olika looks. På tradera finns fler bilder som visar modellen tydligare.

 

IMG_4245

Okej när jag bär den här klänningen känns det som att jag lever ett parallellt liv i London och går på hästpolo i stora hattar var och varannan dag och badar i pengar. Det är något med skärningen i halsen och tyget som gör att den känns otroligt lyxig.

IMG_8847

En annan goding från Nyhetsmorgon och märket Hobbs, färgen gör sig inte riktigt på den här bilden, den är mer skitsnyggt orange! Perfekt längd ner till knäna och den här längden på ärm är min favorit, väldigt smickrande:)

IMG_9573

En till lyxdröm från L.K Bennett, precis som hästpolo klänningen i orange känns den här klänningen väldigt elegant och classy i både modell och tyg.

IMG_4380

Kanske en lite otippad jeansklassiker mitt i alla klänningar, det här är en äkta vintage Levisjacka från 80 talet som varit med om ett och annat, allt för att ge den en helt perfekt slitning som ju bara bli bättre och bättre för varje år som går.

IMG_7302

Toppar med den perfekta pennkjolen, just för att den är röd och har en superfin slits funkar den både på jobbet och fest, ultimat en fredag som den här, bättra på läppstiftet och gå direkt från jobbet till middagen!

Annonserna kommer bara att ligga ute ett litet tag till så passa på att lägga ett bud innan auktionen avslutas:)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Få 10% på min nya klänningskollektion!

(i samarbete med mig själv och provrummet.se)

Den 26 oktober släpper provrummet.se min nya höstkollektion, gå in här och registrera din epostadress för att få en rabattkod som ger dig 10% vid släppet!

Sneakpeak från fotograferingen av den nya kollektionen..

IMG_3952

IMG_3973

IMG_3985

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Supersnabba långkok i Nyhetsmorgon

Visst älskar man långkok? Problemet med dem är inte att de är komplicerade eller svåra, problemet är att man måste veta att man vill äta gryta i princip redan på morgonen för att den ska koka så länge och det gör man ju sällan.

Så i söndags när jag åkte till Nyhetsmorgon lagade jag mustiga och härliga grytor som du kan laga med kort framförhållning. Perfekt för spontant höstmys!

2

Nejmen den här gången hade jag inte packat allt! Min kille fick snällt hoppa över sin sköna sovmorgon och åka på jakt efter Quorn istället som han sen fick köra till mig på 4an:D En sann räddare i nöden!!

6

4

Det är så härligt att vara på 4an, här sitter jag och skalar potatis i lugn och ro, hur mysigt som helst.

Klänningen är från min egen kollektion på provrummet.se och finns nu till PANGPRIS!

 

8

Inte riiiktigt lika kul..

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Lättlagat med Jessica Frej Kyrkogårdsdessert

Snart är det halloween och i veckans avsnitt av Lättlagat med Jessica Frej lagar jag en superenkel dessert som är lätt att göra till många om du ska bjuda på spökmiddag!

Om du skippar dekoration får du en helt underbar chokladmousse som du absolut kan servera året om.

Den underbara skålen som jag gräver min grav i kommer från serien studio blue av Denby Pottery, mitt andra porslin kommer från Sthål, glaskannan är från BoxinBag och den blå servetten är från Axlings.

I köket står skärbrädor från Teakhaus och Stayhot, en bordtablett från Andrea Brodin för Royaldesign.se, som vanligt mina finaste glas från Nachtmann, ljus från ClasOhlson, min ljusgröna KitchenAid, mörkblå doftflaskor från BoxinBag, och en underbar champagnehink i guld från royaldesign.se.

LOADING..

Fetaostens dag!

Idag är det fetaostens dag HURRA!

Eftersom fetan har så lång hållbarhet och är något av det godaste som finns är den helt klart en av mina stapelvaror här hemma, jag kan inte ens minnas sist jag inte hade ett par paket i kylen.

Här är några av mina favoritrecept med denna salta, ljuvliga favorit!

Bakad fetaost med honung och timjan

Pasta med tomatsås & fetaost

Ladda ned 1

Pizza med vitlöksfetaost och kantareller

Pizza svamp

Foto: Lina Eidenberg Adamo

Salsiccia och fetakostpaket
Ladda ned 2

Bakad pumpa med chorizo, grönkål, macadamia, fetaost

Ladda ned 3

 

 

  1. Hej Jessica! Jag skrev till dig häromda; om detta problem, nämligen att det släpar på bloggen, nya rubriker men inte nytt inlägg. Tidigare kyrkogårdsdessert har inte visats öh och trots ny rubrik nu så är det fortfarande fetaostens dag i texten i själva bloggen. Hoppas du kan ordna detta så att det synkar!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Köttbullar på nytt sätt

Kycklingfärsen finns nu i var och varannan butik och är en liten doldis, väldigt god att göra både köttfärssås och köttbullar på. Dessutom är kyckling lite mer klimatvänligt än nötkött!

2 4

Kycklingköttbullarna blir lite lättare än de klassiska och smakerna går att variera i det oändliga. De här är supergoda att ha på mackan också med currydressingen, sallad och bacon!

Kycklingbullar med currydressing

4 port.
Tid: 25 min

800 g kycklingfärs
1,5 tsk salt
2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk sriracha
1 finhackad gul lök
½ tsk svartpeppar
1 dl vispgrädde
rikligt med smör att steka i

Currydressing
2 dl majonäs
2 dl creme fraiche
1 tsk curry
2 msk mangochutney

Kokt ris tillservering.

Blanda samman ingredienserna till kycklingköttbullarna.
Blöt händerna och forma små köttbullar med blöta händer.
Stek köttbullarna i rikligt med smör så de får fin stekyta och blir helt genomstekta.
Medan köttbullarna steker blanda samman ingredienserna till dressingen.
Servera de nystekta köttbullarna med dressingen och ris.

Mitt bästa riskokarknep!
Tycker du det är svårt att koka ris? Det bränner fast, kokar över eller blir vattnigt? 
Gör som jag och koka det i ugnen☺
Blanda 3 dl basmatiris, 1 tsk salt, 2 msk rapsolja/smör och 6 dl kokhett vatten i en kastrull, sätt på locket. Stoppa in i en 200 grader varm ugn och plocka ur efter 30 min. Klart!
Blir 4-6 portioner.

  1. Jag använder ofta kalkonfärs. Hamburgare blir bättre på det än nötfärs tycker jag.Krävs lite mer kryddor bara . Jag har tänkt att göra köttbullar till middag idag.Vilka kryddor bör jag använda om jag vill att de ska smaka lite koftakebab?
    Tack för bra blogg ,dina klänningar är bara så fina!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Ett drömkök i Guld!

(innehåller adlinks)

Jag håller ju sakta men säkert på att bygga mitt drömkök här hemma och en väsentlig del av förvandlingen är att plocka in min favoritfärg GULD så mycket som det bara går!

Min fortsatta önskelista ser ut ungefär såhär:


Bildresultat för Kaffebryggare KBGC982AO Mässing

Jag hade inte överlevt utan min moccamaster varje dag, men alltså det känns nästan som att kaffet skulle kunna bli SNÄPPET godare om jag fick brygga det i en maskin i guld..

B 2

Kanske den snyggaste inredningsdetaljen jag sett i hela mitt liv!? Okej att det är höjden av lyx att äga en champagnehink, men tänk OCKSÅ hur härligt att fylla hela den här med ostbågar när man har fest hemma?

B 3

Jag kan inte påstå att jag ofta blir glad av en sallad, men om den serverades med dessa skulle det helt klart bli oftare!

 

Thumbnail 1200 1

Den här ishinken hade inte ens behövt en funktion för att jag skulle vilja ha den i mitt kök! Jag har redan två ananaser i guld i mina kökshyllor men det kan omöjligt bli för många känner jag.

Thumbnail 1200 2

 

Det är ju lite av ett skämt att jag inte äger en vitlökspress, och sanningen är att jag hittat andra vägar och inte riktigt saknat en fören nu, när jag såg den här i guld…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Fredagsdrinken!

(innehåller adlinks)

Foto: Johanna Åkerberg Kasse

Idag bjuder jag på två underbara fredagsrecept från min bok Fest på 30 min, en klassisk champagnedrink och en helt underbar förrätt med den gudomliga osten burrata!

Foto: Johanna Åkerberg Kasse

French 75 – champagnedrink

En gammal klassiker som är väldigt god och vackert blir det också! Se till att alla ingredienser är väl kylda.

6 glas.

2 dl gin
1 ¼ dl färskpressad citron
1 ¼ dl sockerlag
is
1 flaska champagne, eller mousserande vin

Fördela ett gäng isbitar i sex höga glas.
Fördela gin, citron och sockerlag i glasen. Rör om.
Toppa glasen med champagnen och servera.

Foto: Johanna Åkerberg Kasse

Burrata med pistagenötter

Burrata är en ost från Apulien i södra Italien. Skalet är mozzarellaost och den är fylld med grädde och mozzarella. Det gör att den är helt krämig i mitten och får en annan, fylligare smak än vanlig mozzarella. Första gången jag åt den här osten var i Florens år 2010 och man kan säga att jag var förlorad, jag kunde inte förstå hur det kunde finnas något som är så otroligt gott fast det har en så mild och subtil smak.

6 port.

600 g burrata
18 körbärstomater
1 dl skalade pistagenötter
6 msk olivolja, välj en sort med intensiv pepprig smak
svartpeppar, nymalen
2 tsk flingsalt
6 skivor färskt vitt gott bröd

Riv burratan i mindre bitar och lägg på ett fat. Dela tomaterna på mitten och lägg dem på fatet. Hacka pistagenötterna grovt och häll över dem. Ringla över olivoljan och dra några varv med pepparkvarnen och smula över flingsaltet.
Servera brödet vid sidan om, det kan man ha att suga upp olja och resterna från osten och tomaterna med.

 

Trevlig helg!!

LOADING..

Drömdagboken

(innehåller adlinks)

drömdagboken

Jag har precis läst klart Drömdagboken av Agneta Sjödin, något jag drog mig för eftersom jag inte riktigt ville att den skulle ta slut! Den har varit superinspirerande och fått mig att återigen komma igång med mitt aktiva dagdrömmande. Något jag pysslat med hela livet, det är mitt ohemliga knep för att nå mina drömmar!

Huvudrollen Helena i Agnetas bok upptäcker kraften i att drömma och det är så roligt att läsa om och en viktig påminnelse till oss alla om den kraft som vi alla besitter.

Saxat från adlibris:

”Den kända programledaren Helena står vid ett vägskäl i livet. Singeltillvaron har stagnerat och tv-karriären hotas när uppdragen sinar och branschen skakas av Metoo-skandalen. Dessutom har dottern Moa flyttat hemifrån och kvar finns Helena i en allt tystare lägenhet. Väninnorna Anna, Karin och Jossan finns där och stöttar i vått och torrt, och träningen lyfter henne från de svartaste tankarna, men ändå kan Helena inte möta den växande frustrationen hon känner. Vad är egentligen viktigt? Vad ska hon göra med resten av sitt liv? Finns det överhuvudtaget ett resten av sitt liv när man närmar sig 50, eller är ens glansdagar över då?

När Helena börjar skriva ner sina livsdrömmar i en drömdagbok öppnas en dörr till en mer positiv väg och sakta men säkert tänds hoppet inom henne …”

  1. This does not limit you from buying other rechargeable battery
    styles. For the sake of the children, try to avoid burn the bridges comfortably.
    They have to know that others will still be eating.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Sista chansen att fynda!

Eftersom den nya höstkollektionen snart är redo för release passar vi på att rensa ut sommarens klänningar till 50%!

Skynda att fynda på provrummet.se.

 

I förra veckan plåtade jag, fantastiska Lina och underbara My min nya kollektion på Berns i Stockholm, här kommer en liten sneakpeak från fotograferingen..

IMG_4007
IMG_3937
IMG_3916

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Lättlagat med Jessica Frej!

I dagens avsnitt av Lättlagat med Jessica Frej bjuder jag på ett härligt kökshack till både inne och uteköket..

https://youtu.be/ktT9vl7tSLg

Glasen i mitt kök är från Nachtmann, det gröna porslinet från Sthål, skärbrädorna är från Stayhot och TeakHaus, champagnehinken i guld är från royaldesign.se och servetten är från Ekelunds.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Fin till bokmässan

 

2 1

4 1

Lagom till bokmässan fick jag ett par nya örhängen från underbara Pow, jag älskar dem för att de är så stora och lätta på samma gång. Något av det snyggaste jag vet är ju stora örhängen men den smärtsamma sanningen är att de ofta är för tunga för öronen och gör ont efter ett tag, men inte de här!

6 1

8 1

10

12

Jag köpte också ett nytt diademGlitter efter att ha blivit tipsad av fantastiska Emilia de Poret sist vi var på nyhetsmorgon tillsammans. Kanske världens bästa grej för att fixa en fin frilla på 0 minuter!

  1. Hej Jessica! Nåt är galet med din blogg fn. Nya rubriker flera ggr, samma innehåll om örhängena fr.8.10😳

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Saker man önskar att man hade kommit på själv

(innehåller adlinks)

Idag kom jag att tänka på en av mina absolut roligaste hemsidor: vadfanskajaglagatillmiddag.nu

Jag behöver ju oftast inte fundera så mycket på vad jag ska laga till mig själv på kvällarna men det händer inte sällan att vänner ringer och frågar vad de ska laga för middag till helgen.

Nu kan jag ju hänvisa till hundratals recept som finns i bloggen, mina böcker och på youtube, men om inte det skulle räcka finns också den här genisidan. Jag skrattar så högt varje gång jag klickar in och föreställer mig en barsk röst som talar till mig..

Img 3663

Img 3664

Img 3665

Img 3666

Img 3668

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Helgens Dessert!

(innehåller adlinks)

En av mina favoritkockar Tom Sjöstedt twittrade 2012 om att blanda brynt smör med hallon samt socker och servera med glass… jag blev helt stum! Vilken genial idé. Jag sparade tweeten och några månader senare testade jag och det var så gott. Det blev några olika varianter tills jag kom fram till den i mitt tycke bästa versionen skapat från Toms idé som sedan hamnade i min bok Fest på 30 minuter.

Foto: Johanna Åkerberg Kassel

Hallon med brynt smör och glass

6 port.

½ l vaniljglass
250 g hallon, färska eller tinade
50 g smör
½ dl ljus sirap
6 digestivekex (ev. glutenfria)

Smält smöret i en kastrull under omrörning. Fortsätt att röra när smöret smält tills det börjar skumma, dofta nötigt och är gyllenbrunt. Häll smöret i en skål och häll i sirapen. Rör om.
Häll i hallonen och rör om.
Lägg glassen i sex skålar eller på ett stort fat. Fördela den ljumna hallon och smörblandningen ovanpå och avsluta med att krossa digestivekex över.

 

Trevlig helg!!

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Hur lätt som helst på danska!

(innehåller adlinks)

Img 3659 2

Hur kul som helst!! Min senaste bok Hur lätt som helst är nu översatt och kommer snart att släppas i Danmark. Så otroligt kul då just Danmark ligger mig lite extra varmt om hjärtat.

Den danska titeln är Let at lave och omslaget är min favoritbild från boken, jag tycker att det blev så himla fint! Den 21 oktober har vi releasefest i Torvehallerne, också det känns så himla kul då det är ett av mina guldkorn i Köpenhamn! En otroligt härlig saluhall med allt som finns att älska i matväg. Bor du i Köpenhamn hoppas jag att vi ses där, den danska upplagan finns att bevaka här!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Kanelbullens Dag

(innehåller adlinks)

Idag är det något så mysigt som kanelbullens dag och då vill jag såklart bjuda på mitt glutenfria recept av kanelbullar! När jag bakar glutenfritt gör jag det naturligt, det betyder att jag inte använder mig av färdiga mjölmixer utan istället mjölsorter gjorda på bovete, majs, ris, potatis osv som helt av sig själva inte innehåller gluten.

jessica frej

Hembakade kanelbullar

Receptet är i gram, för det ger bäst och säkrast resultat när man bakar. Digital hushållsvåg finns att köpa till exempel här.

20 st.

150 g rismjöl
50 g majsmjöl
150 g potatismjöl
100 g strösocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
75 g smör
350 g mjölk
20 g jäst
10 g xantangummi
10 g fiberhusk

Fyllning
rumsvarmt smör
strösocker
kanel
kardemumma

Dekoration
1 ägg
pärlsocker

Rismjöl till utbakning
Pappersformar

Lägg alla ingredienser utom fiberhusk och xantangummi i en bunke.
Vispa med elvisp eller vingen till degblandaren i ca 5 minuter.
Tillsätt fiberhusken och xantangummit och vispa i ytterligare 2 minuter så det blandas väl.
Låt degen jäsa i en bunke övertäckt med plast i ca 1,5–2 timmar.
Stjälp upp degen på mjölat underlag.
Kavla eller tryck ut till en rektangel.
Blanda kanel, kardemumma, socker och smör och bred över degen.
Rulla ihop degen från långsidan och skär den i 20 bitar.
Lägg bullarna i formar och låt jäsa ytterligare ca 1 timme.
Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Värm under tiden ugnen till 200 grader.
Grädda i ca 15 minuter.

Vill du hellre ha vaniljbullar? Skrapa ur fröna ur en vaniljstång, blanda med smöret och sockret så får du riktigt lyxiga vaniljbullar.

Ladda ned 1 5bb2093e62f0f

Om du inte ha tid, lust eller tålamod att baka bullar kan du istället göra min supersnabba kanelbulle på bara 3 minuter!

Foto: Lina Eidenberg Adamo

Rosta vitt bröd, bred på generöst med smör, strö över kanel och socker och servera genast med ett glas iskall mjölk.

Fler glutenfria bakrecept finns bland annat i min och Marias bok ”Nytt fikabröd- baka gott utan gluten”.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Mitt bästa mässhack!

Efter bokmässan i Göteborg är mitt bästa mässhack helt klart detta:

2

Boka frukostdejter på hotellrummet med de vänner man inte hinner träffa underdagen. På torsdagen kom Maria Blohm som jag skrivit fyra böcker med på frukost! Så mysigt vi pratade om alla våra minnen ihop och framtiden. Så glad att Maria fortfarande finns i mitt liv för vi har alltid så mycket att prata om och delar så mycket ihop. Maria är en toppenkompis även om vi ses väldigt sällan.

4
6

Idag fredag blir det frukost med Louise Ljung innan signeringen på NK.

Ett annat bra hack är att ta en morgonpromenad så man får lite frisk luft! Det gjorde jag igår och blir några kilometer idag med. Och det är sol!

8

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Sötpotatisgratäng med halloumi

I veckans avsnitt av Lättlagat med Jessica Frej visar jag hur jag lagar världens enklaste och godaste gratäng med sötpotatis, smakrika oliver, krämig grekisk yoghurt och salt halloumi, kan det blir godare?

 

I mitt kök ser du grönt porslin från Ståhl, kökshanddukar från Ekelunds, mina gulglas från Nachtmann, skärbrädor TeakHaus och Stayhot, champagnehink från royaldesign.se, rivjärn i guld från ClasOhlson och min rosa KitchenAid.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Rotfrukter i nyhetsmorgon

Förra söndagen var jag tillbaka i nyhetsmorgon och lagade rotfrukter, något som Tilde till en börja ställde sig något tveksam till.. se om jag lyckades övertala henne med min varma rödbetssallad, palsternackssoppa och indiska potatis;)

Rodbetor morotter

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Nya inspelningar av Lättlagat med Jessica Frej!

Dreamteam: Jessika från Septemberfilm, Fredrik Robertsson och Mia Högfeldt.

Nu har vi spelat in 20 nya avsnitt av Lättlagat med Jessica Frej! Det är så otroligt kul att göra de här inspelningarna och jag har verkligen ett dreamteam omkring mig.

Img 3148 2

Img 3149 2

Img 3251

 

Efter ett år av inspelningar tillsammans har vi blivit fantastiskt samspelta vilket gör att inspelningsdagarna bara flyter på samtidigt som vi får oerhört mycket gjort på kort tid, på det  lyckas vi också få in så mycket skratt och viktiga samtal som gör att dagarna känns som en lek.

Nytt för den här gången är att jag har bjudit in en gäst som lagar mat med mig i ett avsnitt, jag valde att bjuda in Fredrik Robertsson efter att han berättat för mig att han på riktigt inte kan laga mat. Jag tog det med en nypa salt men han hade verkligen aldrig lagat mat i hela sitt liv, om vi brukar skratta mycket under inspelning vet jag inte hur jag ska beskriva hur mycket vi skrattade när han väl kom in i köket, jag ser så mycket fram emot att få dela det med er!

Img 3263

Img 3261

En annan underbar grej med våra inspelningar är att få se mitt kök i så många olika och underbara skepnader med hjälp från bl.a Ståhl, Nachtmann, PotteryJo och Paradisverkstaden! Det blir så fint! Önskar att mitt kök alltid såg ut så, men ni vet, livet är inte som på film;)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

När man är bäst i världen

(innehåller adlinks)

Jag vaknar upp och ba vänta nu, vad hände igår egentligen? Jo, det var i går jag fick mitt diplom från Gourmand Cookbook Awards för min förra bok Supergott & supersnabbt!

cookbookfair

Jag visste att jag hade norpat en tredje plats i den prestigefulla tävligen men, tänkte att ”fan jag vann inte, nästa bok Hur lätt som helst ska krossa i kategorien Easy recipes”.

cookbookfair

Men så fick jag diplomet igår och då hände något i mig, jag är fucking en av de bästa i VÄRLDEN på enkla recept! Det är inte illa. Det är jäkligt stort!

Vaknar supertrött i ett soligt Gbg och nu ska jag ut och skalla dagen som Mia Skäringer säger!

 

jessica frej

gbg

Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..