Pasta i citronsås, rekordsnabb middag!

Foto: Lina Eidenberg Adamo

Foto: Lina Eidenberg Adamo

Färsk pasta i citronsås

Citron är en av mina favorit smaksättare. Den här såsen kan jag äta som den är med sked, men det känns ju inte särskilt fräscht så jag blandar den med en god ravioli:D Jag brukar köra en med glutenfri sort med ricotta och spenat men välj din favorit.

4 port.

500 g färsk ravioli
2 dl creme fraiche
1 dl vatten
1 tsk honung
½ msk ljus soja
1 msk koncentrerad grönsaksfond
1 krm nymalen svartpeppar
1 citron saft och zest
65 g ruccola
1-2 dl riven parmesanost

Koka raviolin enligt anvisningarna  på förpackningen. Tänk på att salta vattnet rejält.
Ta fram stor panna och vispa ner créme fraiche, vatten, honung, soja, fond, svartpeppar och citronzest.
Låt det koka upp .
Ta av från värmen och pressa i saften från citronen.
Rör om och smaka av.
Lägg ruccolan och den nykokta raviolin i såsen.
Rör om försiktigt så raviolin inte går sönder.
Strö över parmesan och dra några varv med pepparkvarnen.

  1. Jessica, tack för alla GODA recept! En fråga: varför är alla matinspiratörer så förtjusta i parmesanost? När vi har Västerbotten-ost här i Sverige. Den är ju supergod och bra i matlagning! Kommer ihåg att Jamie Oliver (en annan favorit) häpnade över den råvaran när han var i Sverige och matlagade. Han undrade varför vi inte marknadsförde den mera… Jag älskar VB och ersätter parmesan med den 9 ggr av 10. Vill gärna få din åsikt :) . Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..