Julbordets absolut godaste gröna rätt!

Grönkålssallad med parmesandressing

Ett måste på alla julbord, eller bara som tillbehör till vilken buffé som helst! Jag lovar er att gästerna kommer vräka i sig av den här, den är magiskt god! Man kan också servera till en bit grillad kyckling eller som sällskap till en god macka när det inte är jul.

gronkal-sallad-recept

Tid: 10-15 minuter
4 portioner/8 bufféportioner

70 g naturella macadamianötter
1 dl majonnäs
1 1/2 msk dijon senap
1 1/2 msk äppelcider vinäger
1/2 msk ljus soja
1 stor vitlöksklyfta
2 dl finriven parmesan
250 g grönkål
1 dl torkade tranbär

Sätt ugnen på 200 g.
Lägg nötterna på en plåt och rosta i 5-8 minuter så de blir gyllende.
Ta fram en salladskål.
Rör ihop majonnäs, dijonsenap, vinäger och soja i skålen.
Pressa i vitlöken och tillsätt parmesan.
Rör om.
Riv ner små blad av grönkål, allt utom stjälkarna.
Blanda ihop grönkålen med dressingen med rena händer så allt blandas väl.
Hacka nötterna och strö över grönkålssalladen.
Toppa med tranbären och servera!

gronkalsallad-julbord

För några veckor sedan så smakade jag på en supergod grönkålssallad som Jennie Walldén hade gjort. Det var som en cesarsallad fast med grönkål! Jag blev superinspirerad och häromdagen när jag hade julbord här hemma med familjen så lagade jag en sallad inspirerad av Jennies idé men på mitt sätt. Det är det som är så kul med att äta andras mat och läsa kokböcker. Man kan få massvis med smakidéer och nya spår och sen göra om det efter hur mycket tid man har, vad man har hemma och plocka bort eller lägga till det man inte tycker om eller älskar.  Alla mina gäster krävde att jag la upp receptet här på bloggen, hoppas ni gillar den lika mycket som dom!

Sugen på mer jul, jag kommer posta julinspiration hela vägen fram till julafton. Redan nu hittar du Ischoklad, knäck och köttbullar här på bloggen.

  1. Elin skriver:

    Hej! Provade receptet ikväll men bytte ut tranbären mot granatäppelkärnor istället! Verkligen supergod sallad!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..