Krogtrender 2017

Jag älskar att gå på restaurang. Det har jag alltid gjort redan som barn sparade jag veckopengen till restaurangbesök istället för leksaker/kläder eller liknande. Jag och min barndomskompis åt antingen på en grekisk restaurang på söder där jag kalasade på Bifteki eller så åkte vi kommunalt till Djurgården och år på Villa Gothem. En resa på över en timme. Första gångerna blev personalen där lite misstänksam två 11-12 åriga tjejer som kom själva, de frågade om vi hade pengar minns jag haha. Där beställde vi plankstek och fick glass med grädde och strössel till dessert. En vän till mig frågade om vilka trender jag spår för 2017 på krogen. En svår fråga men jag har några grejer som jag önskar mig sker 2017, får se om ni håller med!

På en av mina favoritkrogar Sturehof. Lika härligt dag som natt och alltid god mat!

På en av mina favoritkrogar Sturehof. Lika härligt dag som natt och alltid god mat!

Krogliv 2017 -önskelista

  1. Jag tycker inte vi behöver fler restauranger med konceptet att man delar på maten så kallat ”sharing/family style”. Att alla delar på ett gäng rätter låter härligt men blir ofta bara stökigt när man ska beställa och äta. Alla vill äta olika ändå och det blir mest rörigt och obekvämt. Den typen av mat passar bäst hemma tycker jag.
  2. Jag önskar mig att fler restauranger har genomtänkta 3-rätters menyer med fast pris så som man ofta ser i Paris. Det älskar jag bara helt klassisk förrätt, varmrätt och dessert.
  3. Mer bordsservering! I skrivande stund känner jag bara till ett par caféer med bordservering i Stockholm och jag vill ha fler. Jag ogillar att stå i kö och svettas med vinterkläder på och sen trängas för att hitta ett ledigt bord samtidigt som man balanserar en bricka, väskan och den stora jackan. Älskar när man blir visad till ledigt bord, får menyn och kan i lugn och ro välja vad man vill ha och sen beställa det.

Vad tycker ni är bra på krogen och vad önskar ni för 2017?

  1. malin skriver:

    Jag önskar att vi kunde ha lite mer restauranger som i Tokyo, dvs du betalar i en kassa och inte vänta in någon servitör/servitris, sushiställen typ Genki sushi, ramenställen som Ichiran. Och gärna Izakayas! Slopa att dricksa vore också skönt. Tokyos restaurangkultur har många fördelar.

    Annars håller jag med om att fler restauranger borde ha ”fastpris” 3rätters menyer och kanske även en dag då de har halva priset på sin meny. Tror fler unga samt restaurangen skulle tjäna på det.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..