Ljuvlig bruschetta med ärtor och citron!

Ljuvlig förrätt som är fräsch och enkel att svänga ihop massor av smak och plus i kanten för att den är vegansk. När jag gjorde den här på Nyhetsmorgon söndag fick den högsta betyg från både Simon Sköld och Ebba von Sydow!

enkel-bruschetta

Ärt och citronbruscetta recept

3 dl frysta ärtor
4 skivor rostbröd (ev. glutenfritt)
1 klyfta vitlök
1 dl löst packad persilja
1 citronsaft och zest
½ dl olivolja
salt och svartpeppar

a%cc%88rtor-bruschetta

Koka ärtorna ett par minuter i saltat vatten.
Rosta brödet i brödrost.
Gnugga brödskivorna lätt med en vitlöksklyfta
Lägg citronsaft, citronzest, persilja, olivolja och de nykokta varma ärtorna i en skål eller kanna och mixa grovt med stav mixer.
Toppa bröden med den ljumma ärtröran och servera genast.

recept-bruschetta-gron

  1. Trots att jag verkligen avskyr ärtor så måste jag testa detta. Såg på TV när du gjorde det och det såg så gott ut att till och med jag blev övertygad så jag inköpte ärtor idag….hahaha! Tack för tipset skall bli spännande att prova.
    //Berith

    1. Vad roligt Berith, hoppas du gillade det!

  2. Tack för ett underbart gott recept! Det var så gott😋

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..