Bakade morötter med kummin och fänkål

En supergod grön förrätt eller bufférätt som passar att njuta av året om. Jag är så nöjd med den här rätten som jag tycker faktiskt har allt! Testa! Och dela gärna med er på instagram om ni tycker om det. Tagga mig med både #jessicafrej och @jessicafrej så hittar jag ditt inlägg. Det är så kul att se när ni lagar mina recept!

morotter-bakade

Kumminbakade morötter med hasselnötter, brynt smör och citronpicklad silverlök

50 g smör
500 g morötter
1 msk kummin
½ msk fänkål
1/2 tsk salt
1 dl rostade hasselnötter
2 dl ost (mozzarella, parmesan, getost, fetaost det du gillar och har hemma)

Bryn smöret tills det är gyllende och doftar nötigt.
Häll det brynta smöret i en ugnsfastform.
Sätt ugnen  på 225 grader.
Skal morötterna.
Dela morötterna i stavar.
Lägg morötterna i formen med smör.
Strö över kummin, fänkål och salt.
Baka i ugnen i 25 minuter.
Tillsätt nötter och ost och baka 5 minuter till.
Servera med löken som en egen rätt eller del av en buffé.

morotter-i-ugn

Mer sugen på en god dessert? spana in min peach melba som du gör på några minuter.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..