Palsternackssoppa Recept

Den lena palsternackan kommer verkligen till sin rätt i en krämig soppa. Om du får soppa över så går den bra att frysa in, perfekt att ta med till jobbet som lunch eller plocka fram en kylig kväll när man inte orkar laga mat.

Foto: Lina Eidenberg Adamo

Palsternackssoppa 

4 port.
Tid: 30 min

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 äpple, svenskt
500g palsternacka
2 medelstora mjöliga potatisar
1,5l grönsaksbuljong
2 dl vispgrädde
½ msk äppelcider vinäger
smör
salt
peppar
persilja

Skala och hacka lök och vitlök. Det är inte så noga hur fint du hackar då soppan ska mixas.
Stek löken och vitlöken mjuk i smör i en stor kastrull.
Skala och skiva potatis, palsternacka och äpple och lägg det i kastrullen med löken.
Slå över buljong och grädde. Låt sjuda i ca 20 minuter eller tills palsternacka och potatis är mjukt.
Finhacka persiljan.
Mixa soppan slät och smaka av med äppelcidervinäger, salt och peppar.
Häll upp i skålar och toppa persilja.
Servera rykande varm.

Foto: Lina Eidenberg Adamo

Foto: Lina Eidenberg Adamo

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..