Varmrökt lax med potatisstomp -påskmiddag

Superenkel och jättegod varmrätt som passar perfekt till påskmiddag med en kall öl. Ännu fler goda recept hittar ni i amelia tidningen.

paskmat lax potatis

Lax med supergott potatisstomp

Tid: 25 min
4 port.

800 g potatis, gärna amandine
1,5 dl riven västerbottenost
1,5 dl cremé fraiche
1 påse babyspenat á 65 g
600 g varmrökt lax
1 ½ dl rostade hasselnötter
olivolja
1/2 citronsaft och zest

Koka upp en kastrull med vatten
Salta och tillsätt potatisen
Koka i 15 minuter så den är mjuk hela vägen igenom.
Häll av vattnet och lägg tillbaka potatisen i kastrullen, häll i ost, cremé fraiche citronzest och spenat. Mosa grovt med en ballongvisp eller potatispress.
Rör om till ett grovt stomp.
Lägg stomp på varje tallrik och bryt över bitar av laxen.
Toppa med nötter, lite olivolja och pressa över lite citron.

paskmat lax

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..