Lax med brynt sojasmör

Min bästa förrätt och bufférätt alla kategorier, passar året om och alla älskar den.


salmalax med brynt smör

Lax med brynt sojasmör

Tid: 10 min
10 port.

600 g lax, salmalax eller frøjalax
150 g smör
2 små gula lökar
3 vitlöksklyftor
6 msk torkad dragon
6 msk ljus soja

Skiva laxen tunt och lägg på ett fat.
Finhacka lök och vitlök och lägg i en skål.
Bryn smöret.
Häll det heta brynta smöret på lök och vitlök.
Rör om och tillsätt dragon och soja.
Häll över laxen och servera.

  1. Malin skriver:

    Jessica! Hej! Kan man göra en studentvänlig version av detta och använda annan lax (typ färdigfryst som man tinar)?

    1. Det går absolut att ta vilken lax man vill! Men om det inte är salma bör den frysas först, men tar du fryst så är det inga problem.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..