Godaste västerbottenpajen till kräftskivan

Foto: Lina Eidenberg Adamo

Min västerbottenpaj med kantareller

Västerbottenpaj med kantareller är en perfekt kombo och den här pajen är lika god på fest som i lunchlådan eller på picnic.

Tid: ca 50 min

Pajskal (man kan använda vilket pajskalrecept som helst)
2 ½ dl bovetemjöl
2 ½ dl teffmjöl
100 g smör, rumsvarmt
2 ägg
1 ½ msk fiberhusk
3 msk kallt vatten
3/4 tsk salt

Sätt ugnen på 200 grader.
Knåda ihop allt till en deg.
Tryck ut degen i en springform.
Förgrädda i 5 minuter på 200 grader.

Fyllning
800 g färska kantareller
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
50 g smör
3 ägg
2 dl creme friache
1 dl grädde
2 dl riven västerbottenost
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm vitpeppar

Sätt ugnen på 175 grader.
Hacka löken och vitlöken.
Stek lök, vit lök och kantareller i smör, tills kantarellerna får lite yta.
Det är bra att göra detta i omgångar.
Lägg alltsammans i pajskalet.
Vispa ihop ägg, creme friache, grädde, västerbottenost, salt, svartpeppar, vitpeppar.
Häll det över kantarellerna.
Grädda i 35 minuter på 175 grader.

Foto: Lina Eidenberg Adamo

Sugen på en riktigt god soppa till pajen hittar du bästa kräftsoppan här.

5244

  1. Älskar både svamp och västerbotten, så det låter som något jag måste testa!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..