Krämig majssoppa -middag på en kvart

Krämig majssoppa

Tid: 15 minuter
4 port.

Jag älskar majs. Den här krämiga soppan med den söta majsen är 100 procent njutning, idén till den här rätten fick jag på en restaurang i Montenegro. 

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
25 g smör
500 g majskorn, frysta eller konserverade
1 liter grönsaksbuljong
1 dl grädde
2 msk polenta
½ tsk salt
½-2 tsk tabasco

Skala och hacka lök och vitlök till soppan.
Bryn smöret i en kastrull.
Lägg ner lök och viktlök i det brynta smöret.
Fräs lök och vitlök i smöret i 1–2 minuter.
Tillsätt majskorn, buljong, polenta, salt och tabasco.
Låt småkoka under lock i 5 minuter.
Mixa soppan med en stavmixer.
Servera!

Tips! Jättegott med vitlöksbröd till toppat med persilja.

bild från montenegroresan där jag åt den här soppan

  1. Malin skriver:

    Åh vad gott! Kan jag ersätta polenta med något annat i skafferiet? :)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..