Potatisgratäng med Dragon

Fotograf: Lina Eidenberg Adamo

Dragonpotatisgratäng

Jag har korsat mina två favoriter med varandra, bearnaisesås och potatisgratäng. Resultatet, världens godaste rätt. Servera med kött eller fågel. Eller som jag bara precis som den är med en sallad. Så gott!

Tid: 15 min + 45 min
8 port.

1, 6 kg potatis
3 msk dijonsenap
4 dl creme fraiche
4 dl vatten
1 dl torkad dragon
2 tsk salt
1 krm vitpeppar
6 klyftor vitlök

Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och skiva potatisen tunt.
Lägg potatisen i en ugnsfast form.
Vispa samman dijonsenap, creme friache, vatten, dragon, salt, vitpeppar och pressa till sist i vitlöken.
Häll blandningen på potatisen.
Rör om.
Grädda i 225 grader i ca 45 minuter.
Servera med till exempel grillad biff eller kyckling.

  1. anonym skriver:

    Ska det verkligen vara så mycket som 1 dl torkad dragon?

  2. Tack snälla för ett toppenrecept! Provade att göra denna gratäng förra helgen och förutom att den var busenkel att tillaga smakade den magiskt! Den gjorde sig även perfekt i matlådan under veckan… ;) Kan varmt rekommendera andra att prova receptet! :) Trevlig helg!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..