Perfekt risgrynsgröt-Så gör du!

Steg 1

Koka upp 1 liter 3% mjölk med 2 dl grötris, 1/2 tsk salt, 1 kanelstång, 1 msk socker eller honung och gärna 1 vaniljstång.

Steg 2

Lägg på ett lock och ställ i en 100 gradig ugn i 2 timmar.

Steg 3

Ta ut och låt svalna till önskad temperatur. Ät och njut!

  1. Frida skriver:

    Hej! Ska man först koka upp riset med vatten som vanligt eller är det mjölk från allra första början?

    1. Precis som det står mjölk från början :)

  2. Annika skriver:

    Med röd mjölk, menar du då standardmjölk, 3% fetthalt?
    I Skåne är lättmjölk med 0,5% fetthalt den som är röd nämligen. :)

  3. Martina skriver:

    Hej Jessica!

    Jag undrar hur många portioner det blir av receptet? Och går det att dubbla det om en ska bjuda på en riktig grötfest eller måste proportionerna ändras i så fall?

    Och tack för en supertrevlig blogg och fantastiska recept! Båda dina senaste kokböcker finns med på årets önskelista 😊

    /Martina

    1. Hej Martina! Det beror lite på hur mycket man äter och vad man har till osv. Skulle säga att detta blir ca 6 portioner. Tror det går utmärkt att dubbla, men inte testat ännu :)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..