Våffla Benedict

Våffla benedict

Den är lite omständlig den här obeskrivligt goda rätten, så jag rekommenderar er att ta hjälp av en vän du har ett par extra händer. Man vill att såsen ska bli klar i samma sekund som äggen och då ska våfflorna också vara gräddade. Men det är inte svårt, följ receptet bara och ta det piano så kommer det gå strålande och bli hur gott som helst!

Pochera ägg
4 ägg + 4 tsk ättika

Sätt på två kastruller med vatten.
Knäck äggen i varsitt litet glas med 1 tsk ättika i.
När vattnet kokar dra de av plattan och gör en virvel i vattnet med en slev.
Häll i äggen, 1 och 1. 2 i varje kastrull.
Låt de ligga i det kokheta vattnet tills vitan omslutit sig kring gulan och vitan är fast, det tar ca 3 minuter.

Tips för den ambitiösa – knäck äggen i en finmaskig tråd sil så den tunna delen av vitan rinner av och lägg ägget sen i ättika. På så vis får du ett perfekt pocherat ägg.

Hollandaise
200 g smör
3 äggulor
2 msk vatten
1 msk pressad citron
1 krm salt

Smält smöret i en egen kastrull.
Häll smöret i en liten kanna.
Vispa ihop äggulor och vatten i en kastrull på svag värme.
Vispa kraftigt tills blandningen börjar tjockna.
Ha det på väldigt svag värme och vispa hela tiden medan du droppar i smöret. Det får inte bli för varmt då spricker såsen. Är det för svag värme så tjocknar den inte.
Ett knep är att ha en tom sval skål bredvid dig så om du märker att den är klar och nästan för varm så häll upp den i skålen och fortsätt vispa. Man kan också slänga ner en isbit för att få ner temperaturen så snabbare.

Till servering
4 våfflor
4 skivor god rökt skinka
Lite färsk spenat

Lägg en skinka på varje våffla, toppa med ägget och häll på den varma hollandaisesåsen.
Hugg in genast!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..