3 glassar jag gör i sommar

Foto: Lina Eidenberg Adamo

Cointreuglass 

Min favoritglass. Den tar bara några minuter att vispa ihop och är så obeskrivligt god, måste upplevas.

Tid: 5 min + 8 timmar i frys

2 dl limejuice, ca 8 lime
½ dl juice av apelsin + zestet
1 dl cointreau
3 dl florsocker
6 dl grädde

Blanda allt i en skål och vispa med elvisp tills det är fluffigt.
Frys i en skål i 8 timmar.
Skopa upp och servera i glas eller strutar.

Foto: Lina Eidenberg Adamo

Hallonparfait med kolarippel

Den här glassen fick betyget ”den godaste glassen jag någonsin ätit” av fotograf Lina. Söt kola med några saltkorn och syrliga hallon är en oslagbar kombination.

Tid: 10 min + 8 timmar i frysen

5 dl vispgrädde
1 burk Törleffs sötad kondenserad mjölk
450 g hallon (frysta och tinade eller färska beroende på säsong)
1 burk Törsleffs karamelliserad mjölk
2 tsk flingsalt

Vispa grädden fast.
Blanda hallon och kondenserad mjölk.
Vänd ner grädden i hallonblandningen.
Blanda karamelliserad mjölk med flingsalt i en skål.
Häll gräddblandningen i en form och ringla över den saltade karamelliserade mjölken.
Ställ i frysen i minst 8 timmar.
Ta fram 10 minuter innan servering och skär aningen bitar med en vass kniv eller skeda upp i skålar eller strutar.

Foto: Lina Eidenberg Adamo

Frosé

Sommarens glassigaste drink, supergott och så läckert att inleda grillfesten med eller istället för dessert.

Tid: 10 min + 8 timmar i frysen

1 flaska rosévin som du gillar
250 g jordgubbar
2 msk citronjuice
1 msk socker

Tvätta och rensa jordgubbarna.
Mixa jordgubbarna.
Blanda jordgubbarna med vin, citron och socker.
Häll i en form och frys i minst 8 timmar.
Ta fram, rör om och häll i glas.
Servera som en festlig glassig rosé smoothie.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..