Recept på min Poké Bowl

 

Få rätter är så fina som en färgglad pokebowl. Dessutom väldigt enkelt och så gott. Jag äter gärna hemgjord pokebowl istället för sushi, då man slipper rulla och så men ändå får samma goda smaker. I många recept marineras laxen men jag tycker den är så god precis som den är så jag väljer att låta den vara precis så.

Poké bowl

Tid: 20 + tid att koka och låta riset svalna
4 port.

Riset

3 dl sushiris
½ tsk salt
4 dl vatten
2 msk mirin

Skölj riset noga i kallt vatten.
Häll riset i en kastrull och häll på 4 dl vatten.
Koka upp under lock.
Dra ner till lägsta värme.
Låt stå 10 minuter eller tills vattnet har absorberats.
Ta av från värmen och låt svalna till rumstemperatur.
Blanda ner 2 msk mirin.

Picklad lök

½ dl ättika
1 dl socker
1 ½ dl vatten
1 rödlök

Koka upp ättika, socker och vatten.
Skiva löken tunt.
Lägg löken i en skål, häll på den heta lagen och låt dra minst 30 minuter.

Till bowlen

Riset
Picklad lök
400 g tärnad rå lax
2 avokados i skivor
250 g fryst och tinad mango
4 msk gari
2 dl sojabönor
1 knippe färsk koriander
1 lime i klyftor

Fördela ris i 4 skålar.
Toppa med de olika ingredienserna som på bilden.
Servera.

Tips! Det är gott med srirachamayo till! Blanda 2 dl majonnäs med 2 msk sriracha. Klart!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..