Citronrutor med lavendel

Saftiga härliga citronkakor med massor av citronsmak. De här bakar jag hela sommaren, lätta att ta med och håller länge i kylskåpet. Jag älskar den lugnade lavendeldoften och strör det över hela kakan. Eftersom den är så aromatisk räcker det för att ge smak åt kakan. Om du vill förstärka smaken så smula ner lavendel i kakan också.

Foto: Lina Eidenberg Adamo

Citronrutor med lavendel

Tid: 45 min
15 bitar

100 g smör
2 dl strösocker
4 dl mandelmjöl
½ dl maizena
1 msk vaniljsocker
250 g ricotta
3 ägg
saft och zest från 1 citron
Lavendel att dekorera med.

Sätt ugnen på 200°.
Smält smör i en rymlig kastrull.
Dra av från värmen.
Rör i socker, mandelmjöl, maizena och vaniljsocker.
Rör i ricotta och ägg.
Pressa i citronsaft och riv i citronzest.
Häll smeten i en ugnsform klädd med bakplåtspapper. Ca 20 x30 cm.
Baka i ugnen i 35 minuter.
Låt svalna.
Skär kakan i 15 bitar och dekorera med lavendelblommor.

LOADING..