Vit chokladvisp med rosor och bär

Vit choklad är något som jag bara älskar. Den här kombinationen med kardemumma var något som min kompis Anette Rosvall bjöd mig på och givetvis tog jag det till mig direkt. Kardemumma är ju så otroligt gott.

Foto: Lina Eidenberg Adamo

Vit chokladvisp med rosor och bär

Tid: 20 min
4 port.

2 dl hallon frysta tinade eller färska
1 msk rosvatten
1-2 msk honung
1 dl färska blåbär
3 dl vispgrädde
150 g vit choklad, knappar
1/2 tsk nymalen kardemumma

Blanda hallon, rosvatten och honung.
Addera blåbär, rör försiktigt så de inte går sönder.
Smält chokladen, i vattenbad eller i mikrovågsugn. Tänk på att smälta på låg tempratur i micron och röra om då och då så att det inte bränns.
Vispa grädden krämig och fluffig men inte helt fast.
Vispa ner den smälta chokladen och kardemumman i grädden.
Vispa inte för länge utan bara så det blandas.
Fördela bären på en tallrik och toppa med en sked cokladvisp.
Servera!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..