Glutenfritt Sesambröd

En saftig limpa med knapriga sesamfrön. Brödet har en mild smak och passar bra som frukost eller mellanmålsbröd.

Foto: Sonja Dahlgren

Glutenfritt sesambröd

1 limpa.

600 g kallt vatten
10 g färsk jäst
30 g honung
200 g majsmjöl
100 g bovetemjöl
100 g rismjöl
80 g sesamfrön
2 tsk salt
40 g fiberhusk
sesamfrön att strö på brödet

Blanda samman alla ingredienser utom fiberhusken till en jämn smet.
Tillsätt fiberhusk under omrörning så att inga klumpar bildas.
Jäs degen i en bunke övertäckt med plast i ca 2 timmar.
Baka ut degen till en avlång limpa och strö över sesamfrön.
Låt jäsa i 30 minuter på plåten.
Grädda i 225 grader i 1 timme.
Låt brödet svalna nästan helt innan du skär i det.

  1. Karin skriver:

    Tack för jättebra tips! Gjorde din melonsallad i lördags, den var super.
    Vill gärna testa att baka brödet. Vad kan jag strö på istället för sesamfrön? Min dotter är allergisk.
    Ha det fint!
    Hälsningar Karin

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..