Fredagsdrinken!

(innehåller adlinks)

Foto: Johanna Åkerberg Kasse

Idag bjuder jag på två underbara fredagsrecept från min bok Fest på 30 min, en klassisk champagnedrink och en helt underbar förrätt med den gudomliga osten burrata!

Foto: Johanna Åkerberg Kasse

French 75 – champagnedrink

En gammal klassiker som är väldigt god och vackert blir det också! Se till att alla ingredienser är väl kylda.

6 glas.

2 dl gin
1 ¼ dl färskpressad citron
1 ¼ dl sockerlag
is
1 flaska champagne, eller mousserande vin

Fördela ett gäng isbitar i sex höga glas.
Fördela gin, citron och sockerlag i glasen. Rör om.
Toppa glasen med champagnen och servera.

Foto: Johanna Åkerberg Kasse

Burrata med pistagenötter

Burrata är en ost från Apulien i södra Italien. Skalet är mozzarellaost och den är fylld med grädde och mozzarella. Det gör att den är helt krämig i mitten och får en annan, fylligare smak än vanlig mozzarella. Första gången jag åt den här osten var i Florens år 2010 och man kan säga att jag var förlorad, jag kunde inte förstå hur det kunde finnas något som är så otroligt gott fast det har en så mild och subtil smak.

6 port.

600 g burrata
18 körbärstomater
1 dl skalade pistagenötter
6 msk olivolja, välj en sort med intensiv pepprig smak
svartpeppar, nymalen
2 tsk flingsalt
6 skivor färskt vitt gott bröd

Riv burratan i mindre bitar och lägg på ett fat. Dela tomaterna på mitten och lägg dem på fatet. Hacka pistagenötterna grovt och häll över dem. Ringla över olivoljan och dra några varv med pepparkvarnen och smula över flingsaltet.
Servera brödet vid sidan om, det kan man ha att suga upp olja och resterna från osten och tomaterna med.

 

Trevlig helg!!

LOADING..