Stekta Äpplen

 

Det som hände i min mun första gången jag åt detta var helt sjukt. Varmt äpple och kall glass. Jag fick gåshud på mina små 5-åriga armar och sen dess har det här receptet hängt med mig. Tycker fortfarande att det är lika magiskt gott!

äppel efterrätt

Stekta äpplen

Tid: 10 min

4 svenska äpplen
50 g smör
0,5 dl farinsocker
1 krm kanel
0,5 l vaniljglass av hög kvalité

Dela ner äpplena i klyftor.
Smält smöret i en stekpanna. När smöret tystnat lägg i äppelbitarna, farinsocker och kanel. Låt steka i ca 5 minuter, rör om då och då.
Servera med vaniljglass.

äppel efterrätt

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..