Magiskt god pumpaplåt till halloween

Ugnsbakad pumpa

Foto: Lina Eidenberg Adamo

Innehåller adlinks

Pumpaplåt

Plåtmat är min favoriträtt på många sätt. Det blir så gott när allt får ge smak till varandra och den här rätten har verkligen allt. Servera den på fest, till vardags och när helst du är sugen på något extra gott! Receptet är ett smakprov ur min senaste kokbok ”Hur lätt som helst” och passar lika bra till vardags som till halloweenfesten.

1 1/2 kg butternut pumpa (ca 2 st)

½ dl olivolja

1 ½ tsk salt

½ tsk svartpeppar

4 vitlöksklyftor

400 g chorizo, färsk

200 g grönkål

1 pkt getost eller fetaost á 150 g

80 g rostade macadamianötter

 

Sätt ugnen på 200 grader.

Skala pumpan, lättast med kniv tycker jag, potatisskalare funkar också.

Ta bort kärnhuset.

Dela pumpan i klyftor, samma storlek som du skulle gjort klyftpotatis.

Lägg pumpan på ett bakplåtspapper.

Häll på olja, salt och peppar och rör om.

Skiva chorizo och lägg på plåten ihop med vitlöksklyftorna.

Baka i ugnen i ca 20 min.

Riv grönkålen i mindre bitar och kasta stjälkarna.

Massera grönkålen med 1–2 msk olivolja.

Lägg grönkålen på en egen plåt och stoppa in i ugnen i ytterligare 15 min.

Ta ut plåtarna.

Strö nötter, smulad getost och krispig grönkål över pumpan och servera.

Mer halloween inspiration:

  1. Camilla skriver:

    Det ser så gott ut. Jag undrar vilken chorizo du använder?

    1. Olika men frärsk av så hög kvalite som jag hittar

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..