Hembakat julbröd

Det här är ett recept på ett saftigt och hållbart glutenfritt frukostbröd med en kryddig smak. Passar perfekt med en god julost och en kopp kaffe på morgonen eller kvällsmackan framför brasan!

jul_0039

Foto: Lina Eidenberg Adamo

Hembakat julbröd

8 dl äppeljuice
4 msk mörk sirap
7 dl bovetemjöl
2 tsk bikarbonat
2 tsk salt
2 msk brödkryddor
3 msk fiberhusk

Blanda ihop alla ingredienser till en jämn smet, enklast med en vanlig elvisp.
Häll smeten i en brödfrom med bakplåtspapper.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader 1 timme.
Låt svalna helt innan du skär i det gärna över natten.
Brödet håller sig i rumstemperatur i ungefär en vecka, behöver inte frysas.

  1. Har prövat att baka med Kungsörnens bovete och teffmjöl blev både bra och gott👍mvh Lena

  2. Kan man använda något annat glutenfritt mjöl mvh Lena

    1. Säkert, men jag har bara provat med detta så kan inte garantera något annat

  3. Bea skriver:

    Hej!
    Koncentrerad eller färskpressad äpplejuice?
    Och om jag vill baka nu och ha till jul, funkar det bra att frysa ändå?
    Bea

    1. Det är okej att frysa men rekommenderar att bara det närmare jul. Koncentrerad, ger mer äppelsmak. Funkar med båda dock!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..