Supergratängen!

Kyliga vinterkvällar när man varit ute i kylan halva dagen och är så där jättehungrig och rosig om kinderna är det min supergratäng ni behöver för att få upp värmen igen. En gång för ungefär 100 år sen var jag i Belgien och åt en krämig potatisrätt på en marknad och det är den rätten som har inspirerat mig till den här rätten.

supergratäng

Supergratäng

Tid: 15 minuter och sen 40 minuter i ugnen.
4 port.

1000 g mjölig potatis
3 gula lökar
3 vitlöksklyftor
1 msk kycklingfond
2 krm salt
2 krm svartpeppar
1 kruka timjan
2 1/2 dl grädde
2 1/2 dl vatten
2 dl riven ost
1 pkt bacon

Gärna grönsallad till servering

Sätt ugnen på 200 g.
Skala potatisen och skiva den tunt. Snabbast med mandolin eller matberedare.
Skala och skiva lök och vitlök.
Blanda grädde, vatten, salt, peppar och fond med bladen av rosmarinen.
Lägg potatis, lök, vitlök och gräddblandningen i en ugnsfastform och blanda runt.
Skär baconen i mindre bitar.
Toppa gratängen med bacon och ost.
Grädda i ugnen i ca 40 minuter.

  1. Jessica skriver:

    Tartiflette. Perfekt mat efter en dag i skidbacken

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..