Saffransvåfflor

Att jag älskar saffran är allmänt känt, jag har alltid ett par paket i plånboken! Saffran i våfflorna är ett genidrag och förgyller vilken fikastund som helst!

jul_0024

Foto: Lina Eidenberg Adamo

jul_0020

Saffransvåfflor

10 st.
Tid: 30 min.

3 ägg
3 dl mjölk
100 g smält smör
2 dl maizena majsstärkelse
2 dl havremjöl (märkt glutenfritt)
1/2 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
2 pkt saffran
smör till stekning

Vispa ihop till en jämn smet.
Jag brukar använda stavmixer för att undvika klumpar.
Låt stå i 5 minuter.
Hetta upp ett våffeljärn.
Smöra eventuellt järnet lite inför första våfflan.
Grädda och njut!

Serveringsförslag
4 dl grekisk yoghurt
½ vaniljstång (fröna)
Några matskedar honung
Lingon

Blanda yoghurten med vaniljen och rör om.
Servera med våfflan, några lingon och lite honung.

Tips! Det är också jättegott med vispad grädde smaksatt med lingonsylt till våfflorna.

Tips 2! För riktigt sköna och lata dagar kan du ta färdig våffelmix och addera saffran:)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..