Grönkålspasta med parmesan

grönkålspasta

Grönkålspasta med parmesan

Grönkål är verkligen gott, speciellt om man blandar det med parmesanost… Den här snabba pastan passar perfekt vintertid när det inte finns så mycket härliga grönsaker att välja på här i norden, utom just grönkål.

Tid: 15 min.

4 port.

400 g pasta
250 gram grönkål
2 vitlöksklyfta
1 gul lök
2 msk smör
1 krm salt
2 dl creme fraice
2 msk grönsaksfond
2 dl valnötter
3 dl kokvatten
2 dl parmesan

nymalen svartpeppar
1 citron i klyftor

Koka pasta i saltat vatten.
Hacka lök och vitlök och stek i smör med 1 krm salt i några minuter.
Addera grönkål och stek den mjuk.
Häll på creme fraiche, fond och kokvatten från pastan.
Hacka nötterna och ha i dom.
Rör i parmesan och ta av från värmen.
Rör i pastan som är nykokt.
Servera med en citronklyfta
Servera genast!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..