Rulltårtesemla

Rulltårtesemla

Jag var så nära på att äta hela rulltårtan när vi fotade. Lätt som ett moln och ljuvliga semmelsmaker. Att man svänger ihop den på nolltid gör ju inte saken sämre!

semmelrulltarta

Foto: Lina Eidenberg Adamo

Tid: 30 min

Kakan

3 ägg
1 ½ dl socker
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
2 dl socker 1 msk nymald kardemumma till att stjälpa upp kakan på

Fyllning

3 dl vispgrädde
100 g riven mandelmassa

Dekoration

Hackad mandel
Florsocker

Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
Vispa ägg och socker i 5 minuter med elvisp.
Addera potatismjöl och bakpulver, vispa till en jämn smet.
Täck en plåt med bakplåtspapper.
Bred ut smeten till en rektangel på bakplåtspappret med hjälp av en slickepott.
Grädda kakan i 175 grader i ca 10 min.
Täck en plåt eller skärbräda med bakplåtspapper.
Blanda socker och kardemumma.
Täck bakplåtspappret med sockerblandningen.
Stjälp upp kakan på det sockrade bakplåtspappret.
Dra försiktigt bort pappret som kakan bakats på.
Låt kakan svalna i 20 min.
Vispa grädden till fyllningen lätt.
Häll i den rivna mandelmassan.
Vispa tills grädden får en fast konsistens.
Bred ut ett jämnt lager av fyllning på kakan.
Rulla ihop.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..