Helgens dessert: Chokladfondanttårta med kolaswirl

chokladkaka

Chokladfondanttårta med kolaswirl

Den här kakan är enkel att baka och räcker till många så oavsett som det är fest, kalas eller om du ska bjuda kollegorna på fika så är det en perfekt kaka att bjuda på.

150 g smör
200 g mörk choklad i knappar
1 dl kakao
1 1/2 dl socker
4 ägg
1 burk karamelliserad mjölk
1 tsk flingsalt

Vispgrädde till servering

Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg ett bakplåtspapper i en form.
Smält smöret.
Lägg chokladknapparna i det varma smöret, rör om tills all choklad är smält.
Tillsätt socker, ägg och kakao och rör om med en visp till en jämn smet.
Häll smeten i formen.
Blanda karamelliseradmjölk med salt
Klicka ut karamelliserad mjölk i matskedstora klickar över hela kakan.
Dra en sked igenom.
Grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter, ej varmluft
Låt svalna och ställ i kylen.
Servera kall.

Kakan är god precis som den är men om man vill kan man servera den med vispad grädde och dekorera med färska bär.

kolaswirl

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..