Middag för musikhjälpen

 

Nyligen så var det dags att få hem de som vann min musikhjälpen auktion på middag, Hurra! De var 4 härliga kvinnor som kom hit och jag tog hjälp av min väninna Anette Rosvall för att hitta rätt i vindjungeln. Mer om Anette och hennes magsika smaklökar här: www.anetterosvall.se

jessica frej

jessica frej

jessica frej

jessica frej

jessica frej

jessica frej

jessica frej

Råraka med löjrom

En av världens enklaste och godaste förrätter är utan tvekan rårakor med löjrom, jag gör mina i plättjärn, det tycker jag är enklast.

jessica frej

jessica frej

jessica frej

jessica frej

jessica frej

jessica frej

jessica frej

jessica frej

Till förrätterna serverade Anette Champagnen Louis Roederer Brut Premier #7602 för 439kr, från ett glimrande champagnehus som satsar på hög kvalitet både i sina lyx- och standard champagner. Den ”vanliga” huschampagnen Brut Premier är härligt småbubblig med smarriga toner av rostat bröd, gula äpplen och massor av mineralsälta.

jessica frej

Grön ärtsoppa

Det här en uppgraderad version av den soppan som för 8 år sedan tog mig till Sveriges mästerkock. Numera mixar jag soppan i min blender från KitchenAid (och ja jag är sponsrad med det är inte därför, den är GRYM) och det gör den helt slät i sin färg och konsistens.

jessica frej

jessica frej

Till soppan serverade Anette Riesling Sauvage #5899 för 125kr från vinhuset Georg Breuer där Teresa styr vinproduktionen. Vinerna därifrån har alla en grym kvalitet, i detta bländas man av den höga syran där gröna äpplen, päron och lime får sällskap av örter och en härlig spritsig mineralitet.

jessica frej

Laxcarpaccio med citrondressing.

Viktigt med den här rätten är att vänta med att hälla dressingen över laxen till precis innan serveringen då syran i laxen gör att den börjar tillagas.

jessica frej

Caprese med ugnsrostade tomater och buffelmozzarella.

 

jessica frej

jessica frej

Torsk med spenat, hasselnötter och brynt smör hollandaise.

torsk

Foto: jessica frej

jessica frej

Risotto med svamp och salsiccia.

jessica frej

jessica frej

jessica frej

jessica frej

jessica frej

Till risotton ville vi såklart bjuda på ett härligt rött vin, på etiketten som pryder vinet Masi Campifiorin #5123 för 129kr står det ”Nectar Angelorium homnibus” vilket betyder ungefär ”Änglars dryck till människorna” och visst kan man hålla med o matt detta sidenmjuka rödvin som smakar och doftar mörka körsbär, choklad och lite sträva lingon gör just det – men också massor av kryddor och vanilj!

Lemon Posset med passionsfrukt och färska hallon.

jessica frej

Och det söta vinet som Anette serverade till denna ljuvliga dessert står det mer om här.

Kaffegodis

Till kaffer serverade jag peanut brittle, citronkola och chokladdoppade karamellpopcorn.

jessica frej

jessica frej

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..