Bloody bacon

jul_0101

Foto: Lina Eidenberg Adamo

Det här är den ultimata dagen-efter drinken om man ska ”på’t igen” så att säga. Lätt hänt såhär i juletider! Eller helt enkelt en fantastisk twist på en klassisk brunchdrink.

Bloody bacon

15 min.
4 glas

4 skivor bacon
1 msk lönnsirap
2 dl vodka (kan ersättas med samma mängd tomatjuice för alkoholfri)
5 dl tomatjuice
2 msk pressad citron
2 krm salt
2 krm nymalen svartpeppar
ev. några stänk worcestershiresås och tabasco
is

Stek baconen på medelvärme i en torr panna tills den börjar bli knaprig.
Addera lönnsirap och rör om i 30 sekunder.
Fiska upp baconskivorna och låt de rinna av på ett galler.
Blanda de övriga ingredienserna i en kanna och häll sen innehållet i 4 glas med is.
Lägg en baconskiva som dekoration.
Servera.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Plockmat med Citron

Älskade citron! Kan smaksätta både för-, varm- och efterrätter och ofta är en skiva citron och syra precis det som saknas när en rätt är färdiglagad men det fortfarande känns som att något saknas.

Även om superlite disk är ett av mina mål i köket älskar jag ändå att äta stora middagar med många olika smårätter så som man ofta gör i södra europa, och om man serverar det man kan på en stor skärbräda, t.ex chark och marinerade eller grillade grönsaker, behöver det faktiskt inte bli så mycket disk heller!

Här kommer några av mina plockfavoriter smaksatta med ljuvlig citron!

Citronmarinerad Mozzarella

En mozzarella eller burrata, som är lite krämigare och smörigare i smaken, är ju fantastiskt god som den är, men om man vill förnya smakerna och kanske tröttnat lite på den klassiska capresekombon med tomat och basilika är en marinad som den här ett underbart alternativ.

Smörbönor med Citron

Bara namnet får det att vattnas i munnen på mig! Jag tycker fortfarande att bönor har ett oförskämt tråkigt rykte, det är så otroligt gott och mättande på ett skönt sätt och köper man färdigkokta bönor på burk är det kanske världens bästa snabbmat. Obeskrivligt supergott och nästan overkligt snabblagat!

Foto: Lina Eidenberg Adamo

Salmalax med citrondressing

En av mina mest populära rätter bland de som smakat, det här blir alltid en garanterad hitt! I det här receptet serverar jag laxen på ett stort fat, men den går absolut att servera som en mingel- eller plockrätt. Jag serverade den bland annat på min releasefest för min första klädkollektion och då skivade jag laxen i cm stora kuber istället för skivor och serverade den i små portionsformar med ett gott kex. Glöm bara inte att laxen blir tillagad när den läggs i marinaden, allt kan förberedas innan men blanda inte ihop allt fören precis innan det ska serveras.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Grilla -hur lätt som helst!

jessica_frej_mingel28

Foto: Ola Axman

Strålande nyheter! Jag får göra fler böcker med min fantastiska förläggare Carina Nunstedt! Just nu skriver jag så datorn glöder här hemma. Om bara några veckor åker jag och mitt team till Kapstaden och fotograferar min nya kokbok ”Grilla -hur lätt som helst”. Är överlycklig! Kapstaden belv det för det är ingen tidsskillnad och sommarväder. Vill ju göra världens inte vara godaste grillbok utan snyggaste också, då krävs äkta solljus och ingen studio :)

Läs hela pressmeddelandet här:

Matprofilen och Tv-kocken Jessica Frej skriver världskontrakt med HarperCollins Nordic för sin kokbok Hur lätt som helst, samt två kommande böcker i samma serie. HärnästGrilla -hur lätt som helst, som ges ut i Sverige i april 2019.

Världskontraktet ger böckerna möjlighet att spridas på HarperCollins 14 marknader.

– Internationella boktrender som ”Lagom” och ”Hygge” har banat väg för det skandinaviska köket och vår livsstil. Jessica Frej har ett avslappnat, lustfullt förhållningssätt till matlagning som inspirerar och får den mest ovana matlagare att slappna av i köket, säger Carina Nunstedt, nordisk förlagschef på HarperCollins.

Sedan Jessica Frej vann tittarnas hjärtan i ”Sveriges Mästerkock” har hon etablerat sig som en av våra mest populära tv-kockar och medverkar regelbundet på Nyhetsmorgon i TV4 där hon lagar mat. Hon har gett ut flera kokböcker, driver egen Youtube-kanal samt är tidningen Amelias matprofil och bloggare. Senaste kokboken Hur lätt som helst blev en succé när den släpptes i september 2018 och nu växer konceptet till en kokboksserie. I april 2019 kommer nästa bok, Grilla – hur lätt som helst.

– Jag är så otroligt tacksam över att min förläggare Carina Nunstedt och HarperCollins tror på mig och min mat. Tillsammans är jag övertygad om att vi kommer få tusentals människor hitta glädjen i köket med god mat som går hur lätt som helst att laga.

– Min nästa kokbok blir ett riktigt drömprojekt. Carina frågade mig ganska nyligen kring hur jag känner för grill, och på mindre än en sekund såg jag boken framför mig. Jag var 12 år när pappa lärde mig att ratta grillen och har sen den dagen varit kär i grillkonsten. Jag vill visa att det är lika lätt som det är roligt att grilla! säger Jessica Frej.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Glutenfria tekakor

Den här veckan bjuder jag på supergoda tekakor! Och en massa tips samt en del svammel :)

Köket är stylat med bland annat mitt fina fjärlisfat från annas keramik, glas från Natchmann och  skärbräda från teakhouse. Klänningen är inte min design utan en gammal favorit från Marella.

Hoppas ni gillar tekakorna!

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Krämig qourngryta med dijonsenap

För att laga en mustig och härlig höstgryta behöver man varken kött eller en halv dags koktid, min quorngryta är smaksatt med soltorkade tomater, smakrika kryddor, senap och fond som alla är bra genvägar för att få en gryta med massor av smak på kort tid.

2 (2)

Krämig qourngryta med dijonsenap

4 port.
Tid: 30 min

1 kg potatis, gärna rödskalig
Olivolja
Salt

600 g quornbitar
½ tsk salt
½ tsk peppar
2 msk rapsolja att steka i
3 vitlöksklyftor
1 gul lök
4 dl creme fraiche (kan bytas till havre fraiche)
2 tsk mörk soja
1 msk äppelcidervinäger
4 msk torkad dragon
2 msk grönsaksfond
2 msk dijonsenap
8 bitar soltorkade tomater klippta i bitar
Gärna blandad sallad till servering

Sätt ugnen på 225 grader
Skiva potatisen i ½ cm skivor.
Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper.
Salta potatisen.
Ringla över olivolja.
Baka i ca 25 minuter.
Salta och peppra quorn.
Stek quorn i rapsolja.
Hacka lök och vitlök.
Stek lök och vitlök i stekpannan med qourn på medelvärme i ca 5 minuter.
Tillsätt qourn, vinäger, creme fraiche, dragon, fond, senap och soltorkade tomater.
Rör om så allt blandas väl.
Låt puttra 5 min.
Servera med potatisen och salladen.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Sthlm Food & Wine tack!

IMG_2833
IMG_2829
IMG_2832

Så glad över att årets monter blev precis som jag hade drömt om. Jag ville att det skulle kännas som att komma hem till mig. Samma mysiga känsla. Och jag tycker att jag fick till det! Två bra sittplatser där besökare med trötta fötter kunde vila och läsa en bok. En bra klädställning så alla som ville kunde prova klänningar. Ja det fanns ett provrum med :) En bokhylla av förklarliga skäl med plats för alla böcker och såklart ett litet ”kök”. Jag fick låna en ugn från mina partners Miele och lagad bland annat min ugnsbakade risotto. De övriga möblerna är från:

Överkast i teal, Hornbach

Agamansett sittpuff, Jotex

Steghylla i trä med vita hyllplan, RoyalDesign.se
Champangekylare, RoyalDesign.se
Fåtölj, RoyalDesign.se
Klädhängare, Rusta
Golvlampa, Hornbach
Spegel, RoyalDesign.se
Vit dekorationsskål, Jotex
Stort atck till ovan nämnda för att ni så generöst lånade ut möbler till mig. Fåtöljen var så skön. Önskar att jag kan få plats med en sån hemma. En riktig tomtefåtölj!
Och jättetack till alla tusentals människor som besökte mig på mässan. Kommer leva länge på det här!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Renskavsgryta med lingon

Att koka en gryta på just renskav är perfekt då den ger maten massor med smak och blir klart på nolltid. Vad som är viktigt att tänka på är att steka köttet innan man lagar själva grytan så att det får yta. Att ha svartvinbärssaft i såsen ger fyllighet, så man ska inte vara rädd för lite sötma i maten, och lingon är ett jättebra bär i matlagningen då de är syrligt precis som citroner.

2

Renskavsgryta med lingon

4 port.
Tid: 30 min

480 g renskav (2 pkt)
Smör att steka i
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 ½ dl vispgrädde
2 ½ dl vatten el mjölk
2 msk koncentrerad svartvinbärssaft
2 msk koncentrerad oxfond
2 krm salt
2 krm vitpeppar
Ev 2 msk maizena redning eller likande
1 ½ dl lingon
½ dl finhackad persilja eller timjan
Kokt potatis till servering

Låt renskaven tina om den är fryst.
Stek renskaven på hög värme i smör så den får bra stekyta.
Ta två trägafflar eller dylikt och dra isär i lagom stora bitar medan du steker.
Strimla lök och viktlök och låt den steka med några minuter.
Häll i övriga ingredienser utom redning, lingon och örter.
Låt puttra under lock i 20 minuter.
Red grytan om du vill ha den tjockare med 2 msk maizenaredning som får koka med några minuter.
Addera lingon och rör om.
Dekorera med finhackad persilja eller timjan.
Servera med kokt potatis.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Skönhetsbud!

11

Här om veckan fick jag ett bud med nya hårborstar från Tangle Teezer och en läpp(!)mask från Kocostar. Alltså en sheetmask fast bara för läpparna. Det första jag slogs av var doften av ros vilken är en av mina absoluta favoritdofter, efter masken kändes läpparna lite som när man använder ett pluming lipgloss fast samtidigt återfuktande. Jag tror att min röstcoach skulle älska den här masken och uppskatta att jag låg tyst 10 min om dagen och vilade rösten och samlade tankarna lite;)

IMG_4553

Hårborstarna är jag så sugen på att testa för att jag har hört så mycket om dem. Jag har ju väldigt långt hår och ibland krävs de rätta verktygen för att få ordning på det.

London fire red

Till exempel om jag spelat in tv eller varit med på en fotografering och haft en frisyr som den här så kräver det ungefär en hel flaska hårspray för att allt ska hållas på plats. Det är ju toppen så länge jag jobbar och frisyren sitter där den ska men mindre kul när frisyrerna ska borstas ut..

Toppen också att borstarna är helt i plast för då kan man köra de i diskmaskinen (utan disk såklart) för att få de som helt nya. Jag älskar att tvätta saker i diskmaskin, plastleksaker tex, hur bra som helst!

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Boktips!

(innehåller adlinks)

33

Jag har precis läst ut Tjockdrottningen av Moa Herngren och vill tipsa om den här i bloggen.

Jag grät och skrattade om vartannat när jag läste den och hade också en otrolig klump i magen genom hela boken då den visar hur cynisk hela vår samtid är när det kommer till sociala medier och tv. Efter att ha läst den här boken kommer jag att se på reality tv med helt andra ögon.

Om du är sugen på höstläsning som får dig att tänka och känna och samtidigt bli underhållen rekommenderar jag den här boken varmt. Även om jag mådde dåligt när jag läste den blev jag också väldigt glad över hur den slutade.

Saxat från adlibris:

Annie Ek väger över 200 kilo och tillbringar sina dagar med att äta och drömma sig bort i andras liv på Facebook och Instagram. Så blir hon kontaktad av tv-redaktören Camilla Willdow som lyckas övertala henne att medverka i bantningsserien Du är vad du väger. Annie blir Tjockdrottningen med hela svenska folket. Programmet leds av Johanna Broman som desperat vill slå igenom och gör allt för att hålla uppe bilden av framgång fast hon sitter djupt i skuldfällan. Hon dövar sin ångest med sms-lån och shopping på nätet.

Annie dras med i mediehypen och kändiseriet. Plötsligt vill alla vara hennes vänner. Inuti känner hon sig fortfarande som en 200-kilosklump som världen ser på med avsmak, men så småningom hittar hon sig själv och den stora kärleken visar sig där hon minst anar det.

Tjockdrottningen är en svart komedi om jakten på lycka, status och kärlek i dokusåpornas värld som präglas av cynism och människoförakt. Moa Herngrens roman landar rätt i samtididen där alla kämpar med sitt förflutna, sina fasader ocd den ständiga jakten på bekräftelse.

 

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

I annonssamarbete med MATSPAR

Spara supersmidigt med matspar

dfiZGr4 - Imgur

Ni som följt mig sedan 2011 då jag började min resa i offentligheten vet att jag shoppar nästan all min mat på nätet och har gjort i sen jag flyttade hemifrån. Det här inlägget är i samarbete med matspar.se en för mig ny tjänst!

Jag måste säga att jag faktiskt tappade hakan över hur smidigt det var att jämföra kassarnas pris och enkelt kila vidare till den butiken som man finner mest prisvärd. I och med mitt yrke så handlar jag ju extremt mycket mat och jag ser redan nu att jag kommer kunna spara massor med pengar genom att jämföra priserna. Jippie! Funderar på om jag ska skriva upp skillnaden mellan dyraste och billigaste kassen varje gång jag handlar och sätta över den summan på ett eget sparkonto och se vad det bli på ett år, så kan man göra något roligt eller vettigt med de pengarna.

Så här fungerar Matspar:

  1. Fyll din kundvagn med de matvaror du vill handla, precis som i en vanlig matbutik på nätet.
  2. Välj den butik som erbjuder det billigaste totalpriset ink frakt & skicka hela kundvagnen digitalt till respektive butik.
  3. Betala hos den butiken och välj leveranstid. Man behöver inte bygga om sin kundvagn, den överförs AUTOMATISKT till respektive butik.

Ytterligare en smidig grej är att deras filterfunktion tillåter att filtrera bort sånt man inte tål exempelvis kan man välja laktosfritt & glutenfritt med mera.

I mitt fall jättesmidigt efter som jag automatiskt kan sortera bort alla varor som innehåller gluten.

FcwcSH2 - Imgur

Så glad att jag hittat till matspar.se för som trogen nätshoppare blir det nu ännu roligare att klicka hem maten. Har du ännu inte provat att handla mat på nätet så kan jag varmt rekommendera det. Livet blir SÅ mycket smidigare.

LOADING..

Fars Dag

 

(innehåller adlinks)

På söndag är det som ni vet fars dag och det är ju lätt att hamna i dilemmat att inte komma på något roligare än strumpor och en slips.. så här kommer min bästa tips till farsan!

2 6

Min senaste bok Hur lätt som helst – för att man aldrig kan få för mycket inspiration i köket och framför allt inte till recept som är just hur lätta som helst! Om du bor i Sthlm tycker jag att du ska ta med farsan på en heldag på Sthlm Food & Wine och komma förbi mig i min monter och säga hej så kan ni köpa ett ex signerat!

e20d5cba14c11ab3eb2bf234eae30886

Vin eller whiskeyglas från Riedel – för att det är mina absoluta favoritglas och en upplevelse att dricka ur, har man någon gång testat att dricka rätt dryck ur rätt glas från Riedel vill man inte dricka ur något annat sen. Ta reda på vilken som är din pappas favoritdruva eller dryck och köp en flaska och rätt glas anpassade till just den drycken.

bb_0005_fotoalbum_23x28

Ett fotoalbum med bilder på dig och din pappa – För att en personlig present som man själv lagt ner tid och kärlek på ofta betyder mer än de dyraste presenterna du kan köpa <3

0e559e33-e0d7-4fef-bf5c-e737f122f7f4

En riktigt schysst skärbräda i trä – För att den är tung och ligger stadigt på arbetsbänken och på riktigt gör det smidigare och roligare att laga mat. Väldigt snygg inredningsdetalj också som alltid kan stå framme!

Get-1

En Get! – Välgörenhetspresenter är ändå de bästa om man inte kommer på vad man ska ge eller om din pappa redan har allt – i sånna fall kan vi lika gärna hjälpa andra. Jag väljer alltid organisationer som jobbar med kvinnor och flickor för att det är där jag tror att vi måste börja.

book
Laga mat – Bjud pappa på en mysig stund och t.ex min favoritbrunchrätt Bookmaker Toast, superenkel att svänga ihop och hur gott som helst:)

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Lättlagat med Jessica Frej – Köks-hack!

(innehåller adlinks)

I dagens avsnitt av Lättlagat med Jessica Frej visar jag mitt bästa hack för att rengöra flaskor och vaser som diskborstar inte får plats i!

I mitt kök ser ni mina favvoglas från Nachtmann, en rund skärbräda från TeakHaus och min rosa KitchenAid.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Sthlm food and wine


(innehåller adlinks)

 

I helgen är det äntligen dags för Sthlm Food & Wine på Stockholmsmässan i Älvsjö, mötesplatsen för dig som njuter av livets goda och platsen där alla smaker möts. Här fylls man verkligen av inspiration och fantastiska mat- och dryckesupplevelser!

På fredag kl 17:15 – 17:45 och lördag kl 16:30 – 17:00 kommer jag att laga mat och bjuda på smakprover från min senaste kokbok Hur lätt som helst på scenen. På söndag kl 15:45 kommer jag att presentera vinnaren av Sveriges bästa paradrätt! Resten av helgen hittar ni mig i min egen monter där ni kommer att kunna köpa min senaste bok och kika på höstkollektionen av mina klänningar.

Jag sitter med min assistent och klurar på hur vi vill ha det i montern i år, om det är rosa eller gröna väggar vi ska ha och om röd matta skulle passa till…. så många beslut! ;)

ladda ned (3)

Såhär såg det ut förra året!

ladda ned (2)

ladda ned

ladda ned (1)

Jag hoppas vi ses där!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Maten kan vi inte kompromissa med

Jag såg precis ”Bästa dieten” på svt play för att min kompis Mattias är med där. Jag blev så ledsen över att många verkar tycka att det är så sjukt tidskrävande och svårt att laga mat att de skippar det, för så behöver det verkligen inte vara. Jag ville bara skrika in i programmet, ge dom enklare recept! ÄNNU ENKLARE!

Min dröm är att alla ska känna att det är lätt och kul att laga mat. Då tror jag att man sen kommer att fortsätta laga mat. Det är klart det tar tid, men alltså det går lixom inte att kompromissa bort matlagning, lika lite som man kan strunta i att borsta tänderna. KROPPEN BEHÖVER MAT! Riktig mat.

Sen är jag så ofantligt trött på alla dieter och allt hälsosnack i media. Äter man bara mat så är det lugnt. På riktigt. Jag tror att allt prat om dieter och mirakelkurer bara skapar mer stress än hälsa, och stress är inte bra för kroppen i längden.

Här kommer iallafall tre recept jag tycker man ska testa om man tycker matlagning ska gå supersnabbt och bli jättegott!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Inspelning på Miele

Jag kan nu stolt berätta att jag har inlett ett nytt samarbete med Miele. Jag har trånat efter deras produkter länge så det känns väldigt lyxigt att nu få möjligheten att jobba med dem.

Kanske har ni till exempel redan sett att jag har fått ett helt nytt drömkök i vitt och guld i några av mina senaste avsnitt av Lättlagat med Jessica Frej?

IMG_3252

Jag och Miele kommer att jobba länge tillsammans och göra massa roliga saker ihop. För ett par veckor sedan drog vi igång med vårt första projekt som kommer att släppas inom kort, här får ni se en liten sneakpeak..

IMG_4149

IMG_4150

IMG_4151

IMG_4153

IMG_4158

IMG_4167

IMG_4169

IMG_4174

IMG_4177

IMG_4180

IMG_4186

IMG_4194

Som ofta när jag vill att min mat ska se så fin ut som möjligt använde jag porslin från Sthål och PotteryJo, jag älskar att de har så mycket olika färger och former på sitt porslin, det finns alltid något som passar och maten blir ännu vackrare att titta på och då blir den också härligare att äta!

Till fotograferingen matchade vi tallrikarna med linne från Axlings, mina bestick och köksredskap i guld från ClasOhlson en underbar lite kanna till olivolja från BoxinBag.

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

En sväng till Gotland

(innehåller adlinks)

Förra veckan åkte jag till mitt älskade Gotland för att vara med på bokens dag i Visby och träffa min pappa som nu bor på ön.

Det är något magiskt med Gotland, det blir liksom alltid bra när jag är där. Resan började med en lång promenad längst havet och goda nyheter från min assistent, jag doppade till och med fötterna i vattnet, varmt var det inte men ändå otroligt skönt!

44330616_2072590459718444_7073106486997549056_n

44194874_2072589849718505_742748859368734720_n

44136699_2072589893051834_6903079817059500032_n

Jag är så glad och tacksam för att jag fick möjligheten att vara med på bokens dag och prata om ”Hur lätt som helst”. Det är få förunnat att få dela med sig om sin bok till en så bred publik och jag är också glad över att människor verkar förstå vad jag vill säga med boken och att många känner att de behöver den!

IMG_1891

IMG_1890

Jag fick dessutom tillfälle att lyssna på de andra författarnas historier och blev KÄR i Marie Louise Ekman. Hon är den vänligaste människan jag mött. Jag hade ingen relation alls till henne innan och nu vill jag inget annat är att se hennes filmer, ta del av hennes konst och ALLT hon gjort och är som människa. Jag fick med hennes senaste bok hem signerad och hon stod först i kön till att köpa min bok vilket kändes hedrande!

IMG_1863

Middag åt jag på den här lilla pärlan mitt i Visby!

Dagen efter började jag med en lång och supermysig frukost med Agneta Sjödin på hotellet. Även hon är en kvinna som jag ser upp mycket till, främst för att hon är så väldigt snäll och ödmjuk person.

IMG_2011

I fredags flög jag hem och hann med ett superhärligt dygn med min underbara pojkvän som bjöd på lunch på Långholmens världshus som jag varmt kan rekommendera!

IMG_1918

IMG_1911

Jag åt oxbringa med rotfrukter och gräddig buljong och det är bland det godaste jag ätit på länge. Efter lunchen tog vi en promenad runt Långholmen som brann i höstlövsfärger, helt makalöst vackert!

Jag är så otroligt tacksam för allt jag får uppleva just nu, de fantastiska och inspirerande dagarna i Visby, att jag får jobba med det jag älskar mest av allt och att jag får komma hem till en så fantastisk man som jag är så himla kär i!! Livet är snällt mot mig nu och jag är verkligen så lycklig och tacksam för att det kan vara så underbart!!

IMG_1934

Följ mig gärna på instagram så får ni hänga med på allt jag gör live i mina stories!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Chocolate Chip Cookies med Mjölkchoklad

Att bjuda på nybakade kakor när någon kommer förbi på en kaffe eller ett möte är ett garanterat recept på glädje! De här kakorna slänger du ihop på nolltid och behöver bara 12 min i ugnen, sen är de redo att avnjutas.

Att använda mandelmjöl i kakor ger de en underbar knaprighet även om de här kakorna är mer sega i konsistensen, om du dessutom använder glutenfria havregryn blir kakorna helt glutenfria!

6

Chocolate Chip Cookies med Mjölkchoklad

10 st.

50 g smör
1 ägg
2 dl  mandelmjöl
3 dl havregryn
½ tsk bakpulver
½ tsk salt
1 ½ dl ljust farinsocker
100 g mjölkchokladknappar

Sätt ugnen på 200 grader.
Rör ihop smör, ägg, mandelmjöl, havregryn, bakpulver, salt och farinsocker till en deg. Rör i chokladknapparna.
Rulla till 10 bollar.
Lägg bollarna på ett bakplåtspapper och trygg till de något.
Grädda i 12 minuter på 200 grader.

8

2

4

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Magiskt god pumpaplåt till halloween

Ugnsbakad pumpa

Foto: Lina Eidenberg Adamo

Innehåller adlinks

Pumpaplåt

Plåtmat är min favoriträtt på många sätt. Det blir så gott när allt får ge smak till varandra och den här rätten har verkligen allt. Servera den på fest, till vardags och när helst du är sugen på något extra gott! Receptet är ett smakprov ur min senaste kokbok ”Hur lätt som helst” och passar lika bra till vardags som till halloweenfesten.

1 1/2 kg butternut pumpa (ca 2 st)

½ dl olivolja

1 ½ tsk salt

½ tsk svartpeppar

4 vitlöksklyftor

400 g chorizo, färsk

200 g grönkål

1 pkt getost eller fetaost á 150 g

80 g rostade macadamianötter

 

Sätt ugnen på 200 grader.

Skala pumpan, lättast med kniv tycker jag, potatisskalare funkar också.

Ta bort kärnhuset.

Dela pumpan i klyftor, samma storlek som du skulle gjort klyftpotatis.

Lägg pumpan på ett bakplåtspapper.

Häll på olja, salt och peppar och rör om.

Skiva chorizo och lägg på plåten ihop med vitlöksklyftorna.

Baka i ugnen i ca 20 min.

Riv grönkålen i mindre bitar och kasta stjälkarna.

Massera grönkålen med 1–2 msk olivolja.

Lägg grönkålen på en egen plåt och stoppa in i ugnen i ytterligare 15 min.

Ta ut plåtarna.

Strö nötter, smulad getost och krispig grönkål över pumpan och servera.

Mer halloween inspiration:

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Lättlagat med Jessica Frej

Den här veckan i ”Lättlagat med Jessica Frej” så har jag gjort ett önskeavsnitt. Några av er ville se hur det såg ut i mitt kök. Och hur jag tänkt när jag renoverade det.

Mitt porslin kommer från Sthål, glaskannan är från BoxinBag och den blå servetten är från Axlings.

I köket står skärbrädor från Teakhaus och Stayhot, en bordtablett från Andrea Brodin för Royaldesign.se, som vanligt mina finaste glas från Nachtmann, ljus från ClasOhlson, min ljusgröna KitchenAid, mörkblå doftflaskor från BoxinBag, och en underbar champagnehink i guld från royaldesign.se.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Bokrelease i Köpenhamn

Förra veckan åkte jag till Köpenhamn över dagen för att hålla releasefest för min nya bok Hur lätt som helstdanska.

IMG_1974

IMG_1982

Först och främst vill jag tacka Den lille kökkenbutik och Niels som har butiken för att det hade arrangerat så fint. Niels är kusin med min pojkvän och det var på en släktträff i sommras som han erbjöd sig att hjälpa till med min lansering i Danmark. Så skönt, i Sverige har jag ju jobbat så länge så man har mycket kontakter när man ska gör sånt här men i Danmark så är det ju nytt för mig. I strålande sol bjöd jag inbjudna influencers och förbipasserande på 10 liter av ”Nicoles morotssoppa” vars recept finns i boken. Eventet hölls på älskade Torvehallarne som jag berättat om förut. Jag rekommenderar verkligen alla som är i Köpenhamn att åka dit,  jag har varit där 100 tals gånger privat så det kändes ärofyllt att nu vara där som författare.

IMG_1970

IMG_1971

På releasen träffade jag bland annat underbara Micki från hela Danmark bakar och som gjorde ett jättefint inlägg på insta om min bok.

IMG_1995

Det var på håret att jag inte skulle kunna åka den här gången och ställa in då jag låg sjuk på lördagen, men jag är så glad att jag tog mig samma och kunde komma iväg! Redan samma kväll var jag hemma igen, även om jag älskar att resa är det också skönt i sånna här intensiva perioder runt bokrelease att få komma hem och varva ned.

IMG_1998

IMG_1979

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Stekta Äpplen

 

Det som hände i min mun första gången jag åt detta var helt sjukt. Varmt äpple och kall glass. Jag fick gåshud på mina små 5-åriga armar och sen dess har det här receptet hängt med mig. Tycker fortfarande att det är lika magiskt gott!

äppel efterrätt

Stekta äpplen

Tid: 10 min

4 svenska äpplen
50 g smör
0,5 dl farinsocker
1 krm kanel
0,5 l vaniljglass av hög kvalité

Dela ner äpplena i klyftor.
Smält smöret i en stekpanna. När smöret tystnat lägg i äppelbitarna, farinsocker och kanel. Låt steka i ca 5 minuter, rör om då och då.
Servera med vaniljglass.

äppel efterrätt

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Fiskgryta med Aioli

Det är något väldigt romantiskt över fiskgryta tycker jag. Något lite extra fint fast på ett rustikt och mysigt sätt. Bjud någon du tycker om på det här!

2 (1)

Tid: 40 min
4 port.

Fiskgryta med saffran och aioli

1 fänkål a 200 g
1 gul lök
2 skalade och finhackade vitlöksklyftor
1 pkt saffran
1 tsk salt
2 msk olivolja
1 dl vitt vin
1 tsk sambal olek
800 g krossade tomater
salt och peppar
200 g torskfilé
200 g laxfilé
100 g skalade räkor
400 g blåmusslor (förberedda enligt nedan)
Gärna färskt bröd till servering

Gör musslorna redo för grytan:
Skölj blåmusslorna under kallt vatten.
Dra bort ”skägget”.
Knacka försiktigt musslor som är öppna mot köksbänken.
Släng de som inte sluter sig, likaså trasiga musslor.

Tärna fänkålen.
Skala och tärna löken.
Fräs fänkål och lök med olivolja, salt och saffran i en gryta.
Efter några minuter addera vitt vin, sambal olek och krossade tomater.
Låt småputtra 20 minuter, tärna torsk och lax i ca 2 cm stora bitar.
Strö på lite salt på fisken och låt stå och dra i 15 min.
Lägg ner musslorna i grytan.
Låt koka kraftigt 3 minuter.
Lägg försiktigt ner torsk och lax.
Ta av från värmen och låt stå under lock i 5-8 minuter.
Servera med Aioli och bröd.

Aioli

Man kan också göra aioli genom att blanda färdig majonnäs med lite riven vitlök och en gnutta cayenne, så här gör du om du vill göra en hemgjord.

2 äggulor
1 tsk dijonsenap
1 tsk vinäger
2-3 dl neutral rapsolja
1-2 vitlöksklyftor
1 krm cayennepeppar

Rör ihop senap, vinäger och äggulor i en skål.
Tillsätt oljan först droppvis, och sedan i en tunn stråle, under kraftig vispning.
Smaksätt med finriven vitlök, salt och cayennepeppar.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Årets första julbord

IMG_4567
Jag fick i uppdrag av Fontana att laga ett julbord med deras
produkter till deras säljare. Fontana är en av mina huvudkunder så under de senaste åren har jag gjort massor med recept till dom och många med Jultema. Så det var jätteroligt att laga igenom alla rätter och få ställa upp dem på ett julbord med julgran och pynt. Jag och min assistent Bella höll på i två dagar och lyssnade på julmusik och lagade mat och oj vad jag började längta till julen.
IMG_4614
Hummus med granatäpple och stekt halloumi.
IMG_4607
Min grönkålssallad (blev helt klart en av gästernas absoluta favoriter!).
IMG_4605 2
Minitacos på aubergine fyllda med allt som är gott.
IMG_4606
Ny take den klassiska ägghalvan, fyllda med en kräm på majonäs och toppade med oliver.
IMG_4600-1 (dragen)
Snitt med rödbets- och fetaostkräm.
IMG_4582-1 (dragen)
Grekisk julgryta.
IMG_4608
Grekisk Janssons frestelse. (Eller som Loizos på Fontana döpte om den till – Kostas frestelse).
IMG_4629
Saffransbollar med gula russin, fetaost och pistagenötter.
IMG_4624
Mandelmusslor med fetaostkräm och hjortron.
Älskar julpynt, julkryddor och glögg. Det är lixom 100% mysighet. Vi blev så inspirerade att vi nu håller på och ordnar om i köket och plockar bort ljusrosa och gult för att ge plats åt mer mustiga julfärger. Ska bli så härligt!
Håll utkik på min instagram närmaste veckorna för jag kommer bjuda på så mycket mumsig julrecept och tips där. Bland annat mandelmusslor på ett nytt sätt och kanske världens godaste ”vego-skinka”.
Vilken är din julbordfavorit?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..