Första gången jag tog plats i tv-rutan var i Januari 2011 då jag var en av deltagarna i det då nya tv-programmet ”Sveriges Mästerkock”.

Strax därefter blev jag erbjuden jobb på TV4s nya tv-produktion ”Mitt kök”, något som jag tackade ja till direkt eftersom att vara matkreatör och tv-kock är något jag drömt om sedan jag var liten.

Efter knappt ett år så kastade jag mig in i ett nytt stort projekt med Maria Blohm, nämligen att skapa ett helt nytt sätt att baka glutenfritt på så att det blir gott på riktigt. Vi skrev 4 revolutionerande glutenfria bakböcker som blivit översatta och finns att köpa i Usa, England, Australien, Tyskland, Belgien, Norge, Danmark och Finland.

Min första egna kokbok ”Fest på 30 min.” kom ut hösten 2016 på Bonnier Fakta. En lustfylld bok med ett tema som ligger mig varmt om hjärtat. I boken hittar ni 12 stycken 3-rättersmenyer som man lagar på 30 minuter.

Efter det kom Supergott & Supersnabbt där jag välkomnar er in i mitt kök där det varje dag lagas supergod mat, supersnabbt. Som alltid när jag lagar mat blir det färgglatt, generöst och inbjudande. Alla mina enkla tips och trix får dig att glänsa i köket, varje dag.

Både Fest på 30 min och Supergott & Supersnabbt blev nominerade i kategorin ”easy recipes” i Gourmand World Cookbook Awards.

2018 släpptje jag min tredje kokbok Hur lätt som helst på HarperColloins Nordic. Med den här boken hoppas jag kunna så frön hos läsaren till hur man kan känna lust i matlagningen och bli mer kreativ i köket utan tidskrävande metoder eller dyra och krångliga ingredienser. Recepten är maträtter som jag lagar hemma alla dagar i veckan. I mitt kök ryms alla smaker och alla humör. Så också i min kokbok.

Våren 2019 kommer jag att släppa min fjärde kokbok Grilla hur lätt som helst.

Minst en söndag i månaden lagar jag mat i tv4 nyhetsmorgon och i min Youtube-kanal ”Lättlagat med Jessica Frej”delar jag varannan vecka med mig av goda recept och smarta tips & trix i köket.

Ta ut segern i förskott och Genvägarna i köket – så förenklar du i vardagspusslet är mina två föreläsningar som jag haft runt om i Sverige och i min matstudio i Nacka erbjuder jag skräddarsydda lyxmiddagar, matlagningskurser, provningar och spännande matupplevelser.

Hösten 2017 lanserades min första klädkollektion med mina signaturklänningar på provrummet.se och sedan dess släpper jag kontinuerligt nya kollektioner.

Här på amelia är jag matskribent och bjuder på nya recept i tidningen varje nummer och ännu fler här i bloggen blandat med personliga upplevelser och reflektioner.

 

Mer om mig hittar du på jessicafrej.se 

(innehåller adlinks)