Om mig

Första gången jag tog plats i tv-rutan var i Januari 2011 då jag var en av deltagarna i det då nya tv-programmet ”Sveriges Mästerkock”.

Strax därefter gick en barndomsdröm i uppfyllelse då jag blev erbjuden jobb på TV4s nya tv-produktion ”Mitt kök”. Något som jag tackade ja till direkt eftersom att vara matkreatör och tv-kock är något jag drömt om sedan jag var liten.

Efter knappt ett år så kastade jag mig in i ett nytt stort projekt med Maria Blohm, nämligen att skapa ett helt nytt sätt att baka glutenfritt på så att det blir gott på riktigt. Tillsammans med Maria har jag nu författat 4 revolutionerande glutenfria bakböcker. Som också blivit översatta och finns att köpa i Usa, Englandn Australien, Tyskland, Belgien, Norge, Danmark och Finland.

Min första egna kokbok ”Fest på 30 min.” kom ut hösten 2016 på Bonnier Fakta. En lustfylld bok som jag är väldigt stolt över och med ett tema som ligger mig varmt om hjärtat. I boken hittar ni 12 stycken 3-rättersmenyer som man lagar på 30 menyer. Johanna Kassel har tagit de fantastiska bilderna.

Supergott & Supersnabbt är min senaste kokbok.

Där jag välkomnar er in i mitt kök där det varje dag lagas supergod mat, supersnabbt. Som alltid när jag lagar mat blir det färgglatt, generöst och inbjudande. Alla mina enkla tips och trix får dig att glänsa i köket, varje dag.

En perfekt gräddig sås till linguinen vägs upp med syrliga citroner och krispiga hasselnötter för perfekt balans.Söt marängsviss får sällskap av en syrlig rabarbercurd som gör att hela desserten känns lätt som en sommarnatt, trots att den innehåller både supersöta maränger och vispgrädde. Här finns bara enkla recept – Jessica använder så få ingredienser som möjligt och förenklar momenten så långt som det går. Här kan du beställa boken.

Fest på 30 min och Supergott & supersnabbt är nominerade i kategorin ”easy recipes” i Gourmand World Cookbook Awards.

Jag lagar mat i tv4 nyhetsmorgon var tredje söndag, är amelias matskribent och bloggare, föreläser och lagar mat mest hela tiden och när jag inte gör det drömmer jag om mat. 

Jag har en Youtube-kanal där jag varje vecka delar med mig av goda recept och smarta tips i köket. Min kanal heter ”lättlagat med Jessica Frej”.

Mer om mig hittar du på jessicafrej.se