Som ett brev på posten…

Blä. Så känner jag idag. På ett sätt visste jag redan. Hur man nu kan veta en sån sak. Men vissa saker känner man ju bara på sig. Även om jag hoppades så kände jag ändå på mig det här. Men att inte ens få ta det där testet och vara pirrig och vänta. Jag har beräknad mens idag. Och vad vaknade jag upp till? Mens.

Det enda positiva med att få mens idag är att den är extremt punktligt. Och att det förmodligen blir lättare att tajma in nästa ägglossning. Jag tänker att allt har någon form av mening. Det var inte meningen nu. Tråkigt men sant. Nu blickar vi snart framåt, men jag tänker tillåta mig själv att vara besviken idag. Det får man vara.

Img 1365
Jag tycker fortfarande inte att det är det minsta jobbigt att dela med mig. Jag tycker att det är skönt och viktigt. Nu håller jag alla mina tummar för er andra som också försöker och som har beräknad mens i dagarna. Är det meningen så blir det. Annars kör vi igen om två veckor, visst?

Img 1374
Min älskade Elsa. 

Img 1382
T-shirten kommer från River Island och kjolen är från Polarn O. Pyret. 

Img 1385
En dag ska du få bli storasyster. Du kommer bli världens bästa syster. 

 1. Nä fy så trist! Förstår din besvikelse, jäkla mensen alltså! Men jag tror stenhårt på meningen – det händer när det är meningen! (Och i de fall det inte händer får man förstås hjälp meningen på traven). Vet inte om det är någon ”tröst” i besvikelsen men det tar i snitt 6 månader att bli gravid så snart, snart är det din tur! Så glad att få följa den här viktiga resan som som så många gjort och gör. Om två veckor ❤️

 2. Tack för att du delar med dig! Det är ett viktigt ämne att belysa, det finns många som kämpar i det tysta! Stor kram ❤️

 3. Vill bara säga att använd CB digitala ägglossningstest! SÅÅÅÅÅBRAAAA! Gjort mig och några av mina vänner gravida direkt. Om du inte äter folsyra, gör det. Min bm sa att det hjälper till massor.
  Kram på dig!❤️

 4. Åh va tråkigt! Det kommer säkert snart ska du se, innan året är slut är jag säker på att du fått plus!

  Jag började tempa inför 2an. Såg då att jag har ägglossning 3-4 dagar senare än jag trodde, och alltså slutat försöka för tidigt innan. Det hjälpte jättemycket tyckte jag. Finns gratis app att använda om man inte vill betala dyrt för natural cycles!
  Massa kramar 💚

 5. Åhh jag lider med dig! Vi försöker också skaffa ett syskon till vår lilla tjej! jag har beräknad mens 29/8 så jag bara väntar på att få ta ett test! Jag försöker intala mig att det inte blir något den här månaden heller, men jag hoppas såklart! Ska försöka att inte bli besviken och försöka igen vid nästa tillfälle:) Någon gång smäller det ju till!<3
  Håller tummarna för er!!

 6. Vad tråkigt😞 förstår besvikelsen, min mens kom också oönskad för en vecka sen. Dock en dag för sent så jag började hoppaslite. Jaja vi får helt enkelt bara köra på igen och hoppas att nästa ägglossning är vår gång.

 7. Så trist 🙁 Lider med er! Vi försöker också tappert efter en trea. Har två barn på 5 och 3 år som har blivit till lätt. Nu däremot har jag fått två tunga missfall/ofostriga gravidteter, båda med relativt dramatisk utgång ( skrapning och blodtransfusion). Har precis slutat blöda efter senaste missfallet i v 9 och hoppas på punkligt ägglossning så vi kan bli gravida fort igen. Kommer dock inte kunna slappna av förrän bebis är i min famn..

  Kämpa på Jessica, jag gillar att följas åt i detta 🙂

 8. Åh, jag förstår din frustration och besvikelse :-/ Är i samma stadie i livet där jag och min sambo försöker få ett syskon till våran son. Började försöka i Juni, men har ej tagit sig än. Försöker tänka positivt och se det som att det inte gått så lång stund sedan vi började.
  Följer dig och är nästintill lika ivrig över ditt resultat på stickan som mitt egna. Stort lycka till och många kramar!

 9. Jag hade en mens-app förut, P tracker lite som visade när jag skulle ha mens men också när jag var fertil. Sen var det bara att ligga alla dom 7-8 dagarna. Oavsett hur trött eller osugen man var. Men 2 bebisar blev det, snabbt gick det med. Så ligg ligg ligg!

 10. Nej fina du! Känner exakt samma dock inga barn än.. försöker! Har regelbunden mens men den blev sju dagar sen! Helt sjukt ett tidigt missfall.. mens i 8 dagar nu… väntar bara tills den går över för att försöka igen! Usch usch känner igen mig. Kram!

 11. Tänker på att du sa i podden någon gång att du gärna vill ha ett barn till i maj. Om du blir gravid vid nästa försök så blir det ju det! 😃 så ment to be! ❤️

 12. Jag är så ledsen idag! Har haft så mkt symtom hela förra veckan, så till o med mannen min trodde ja va gravid och så vaknade ja till mens idag..en vecka för tidigt?! Är alltid punktlig annars, kan diffa på 1 dag hit eller dit men aldrig en vecka..Blir så ledsen:( vårt tredje försök för vårt första barn…

 13. Äsch då, typiskt. Min bm sade att man bara kan bli gravid 3-4 gånger per år, då är allt down there liksom synkat. Vet inte hur rätt hon hade men det känns ändå rimligt någonstans.

  Jag hade tidig ägglossning den här månaden, på cykeldag nio-tio. Bim blir den första september men jag tror inte det tog sig den här månaden och det är helt okej om det inte gjorde det. Har jag väntat och hoppats så här länge så kan jag vänta och hoppas lite längre.

 14. Förstår din besvikelse. Kändes precis samma sak för två veckor sedan när min mens tyvärr dök upp. Tillåt dig själv att vara ledsen och sen blicka framåt igen. Har troligtvis ägglossning snart så här är det äl-tester varje dag som gäller men försöker få till ett ligg varje dag ändå för att maxa chanserna! Håller tummarna för allla som önskar plussa snart!

 15. Det kommer funka snart, jag lovar! Dör mig tog det tre månader att bli gravid de två första gångerna. Och nu har det tagit ett halvår. Vill verkligen rekommendera appen Glo. Man kan inte helt lita på den kanske men det är skönt att kunna lägga in när man legat, har pms etc och ju mer man loggar desto bättre på den förutspå fertila perioder. Håller tummarna för dig och Ibbe!

 16. Åh typiskt!! Vi började förra månaden och jag trodde att vi hade prickat ÄL men när mensen kom och det visade sig att vi missat så blev jag lite besviken. Nu är det ÄL-vecka igen, hoppas hoppas att det blir nåt denna gången!

  1. Även om man prickar ÄL är det inte säkert att det blir, det bara ökar chansen så det gjorde ni säkerligen ändå! Det kommer snart 😊

 17. Fina Jessica. <3 Förstår att det känns tråkigt. Vill du ha ett bra tips från mig? Kanske väl öppet, men jag har få gränser. 😉 Ligg mycket, njut av det (speciellt du!), gör det extra mysigt med massage och annat ni gillar. Jag tror att det väger mycket att du njuter. 🙂 Du/ni är säkert trötta på tips om vad man ska och inte ska göra. Men detta tror jag helhjärtat på! 😀 Har funkat bra för oss. 😉 Kram – M

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..