Jag har fått ett nytt jobb!

Jag är sällan eller aldrig orolig. Det är en egenskap jag verkligen uppskattar hos mig själv. Jag hetsar inte upp mig i onödan och tänker allt som oftast att det löser sig. För vet ni? Det gör ju det. På ett eller annat sätt löser sig saker alltid. Sen kanske lösningen inte är den du hade tänkt dig från början, men löser sig gör det ju alltid.

Nu har förändringarnas vindar blåst över mig. På måndag börjar jag ett nytt jobb! Egentligen är det inte nytt, det är ett jobb jag har haft innan, men nu ska jag gå in och jobba 75% på bästa LOPPI. Min roll kommer vara Content Producer och det ska bli så roligt! Jag har saknat att producera den typen av material och ser så mycket fram emot att vara med och utveckla innehållet på både Loppi.se och Vimedbarn.se. Jag är så glad. För mig känns det som att komma hem.

IMG_5464
Så vad händer med Lagergren Social Media AB? Mitt och Angelicas bolag. Det kommer fortsätta vara vårt gemensamma bolag och vi kommer fortsätta driva bloggarna och självklart fortsätta med Tvillingpodden. Dock flyttar min blogg tillbaka till LOPPI i december. Tills dess uppdaterar jag som vanligt här. 

LOADING..

Inte helt olikt hennes…

Jag vet att jag och Angelica ganska ofta skriver om samma saker. Mer sällan nu än förut. Nu ses vi inte alls lika mycket som förut. Vi jobbade ju ihop hela tiden förut och när vi inte jobbade lekte vi. Utan att låta det minsta bitter så prioriterar Angelica Nicklas före mig alla dagar i veckan nu. Tråkigt såklart, men jag är på riktigt glad för hennes skull. Jag ser hellre henne glad och lycklig än som hon mådde för 1,5 år sen.

Idag antar jag hur som helst att våra inlägg blir ganska lika varandra. Imorse var vi inbjudna till Star PR och på plats fick man om man ville ta hål i öronen. Angelica har länge känt att det är något för henne och att det ska göra hennes image lite coolare. Angelica passade på att ta hela fyra(!) olika hål i öronen och jag tog tre. Det gjorde inte alls ont då, men nu känns det kan jag lova. Inte ett helt genomtänkt beslut av mig eftersom att jag har dåligt läkkött. För övrigt ett av de äckligaste orden jag vet. Läkkött.

IMG_5424
Den hängande stjärnan kommer från Ingnell jewellery. De två hålen bredvid är nya. Så snygga örhängen att skjuta direkt in i örat. Inte alls som de i plast man fick när man tog hål i öronen som 12-åring.

IMG_5427
Jag tog ytterligare ett hål på andra örat. Nu hoppas vi att det läker som det ska. Jag ska vara supernoga med rengöringen.

IMG_5407
Angelica innan sin håltagning.

IMG_5398
Vi mötte upp Annika som också tog totalt tre hål i sina öron.

IMG_5394
Vi började morgonen på Strandvägen 1. Det kändes som på den gamla goda tiden. Nu väntar en ny tid i livet och även om det känns vemodigt på ett sätt med förändringar så känns det rätt och spännande.

 1. Tråkigt, men fint att du kan vara glad för hennes skull!
  Tror dock att hon fortfarande är i nykärsfasen, håll ut så kommer du också bli en prioritering igen! Kan vara svårt att hitta en bra balans när man är upp över öronen-förälskad :))

 2. Hej Jessica,

  Får jag fråga vilket märke och vem/vilka det var som piercade. Såg ut som en ny förbättrad variant av den gamla fasansfulla pistolpiercingen.

  Massa kramar till dig 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Frukostevent med Claudia Galli Concha

Vilken mysig start på den här dagen! Klockan ringde helt orimligt tidigt (05) och jag gjorde mig iordning innan jag väckte Elsa. Vi promenerade hand i hand ner till bussen runt halv sju och Elsa frågade om det var natt eftersom att det var så mörkt. Nere vid busshållsplatsen blev vi överraskade av att min mamma satt och väntade på bussen. Så mysigt med sällskap! Idag åkte vi in till stan utan vagn. Vilken skillnad det är. Även om det är skönt att ha alla saker i vagnen så är det tusen gånger behagligare att resa kollektivt utan vagn.

Elsa och jag kom till Claudias mysiga frukostevent som hon hade tillsammans med Monkids, vitaminer för barn, på Blueberry vid Norrmalmstorg. Det var ett kärt återseende av många ansikten. Jag ska få fler bilder från morgonen senare, de hade en fotograf på plats så passade på att bara njuta av stunden.

IMG_5299
Vi matchade idag! Elsas hela outfit är från River Island. Rosetten kommer från Petite Olivia.
IMG_5302
Hennes lilla hand i min, en av de bästa sakerna i hela livet.

IMG_5356
Att få vara hennes trygghet är mäktigt. Mitt älskade barn.

IMG_5318
Finaste Claudia, Sheila och Fatima.

IMG_5322
Ljuvlig frukost hos Blueberry!

IMG_5305
Elsa gillar verkligen vitaminerna från Monkids. Vi har haft dem hemma länge.

IMG_5309
Hon hittade en liten apa att leka med. 

IMG_1339
Jag fick äntligen krama på världens bästa och gulligaste Jessica Olérs igen. 
IMG_5326
Efter frukosten gick vi till min mammas jobb.

IMG_5341
Elsa svarade i telefon, skrev post-its…

IMG_5353
Och skickade iväg viktiga mail.

IMG_5367
På bussen hem somnade Elsa tätt intill. Så otroligt mysigt.

 1. Missade dig på jobbet, så typiskt. Hade varit roligt att träffa Elsa (annette berättade att ni var förbi). Låter som ni hade en mysig dag!

 2. Du beskriver din kärlek till Elsa så otroligt fint och känsligt. Man känner riktigt hur stark din kärlek är. Vem tog den vackra bilden på bussen, du ser så avslappnad ut att den inte verkar vara tagen av dig. Det kommer ett syskon till Elsa nästa år tror jag. Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Resutatet av en dag hemma

Hur stökigt kan ett hem bli på en dag? Och hur trött blir man inte av att ”bara vara hemma?” Jag känner mig slut som artist. När Ibbe kom hem tog jag en promenad på en sisådär 100 meter ner till min mamma och sen hämtade jag ett paket i affären. Det är enda gången jag kommit utanför dörren idag.

Elsa har varit feberfri hela dagen idag, men det känns som att hon inte helt hundra kommer orka med en dag på förskolan. Det är ett helt annat tempo där än hemma. Hon får följa med mig på frukost imorgon och sen åker vi hem och vilar resten av dagen. Det blir en mysig dag för oss två tror jag. Idag fick hon måla mitt ansikte med en färg som absolut inte är ämnad för ansiktet. Det sved så fruktansvärt mycket. Nästa gång får jag dra fram våra ansiktsfärger istället. Elsa tyckte dock att det var hilarious. Vad gör man inte för sitt barn?

IMG_5285
Det var när jag tog bilden jag insåg att aj, aj, aj, det här var inte bra. Inte bra alls. Aj, aj.

IMG_5282
Ser ni vad det här är? Man skulle kunna tro att det är en halloween-dräkt till Elsa. Men icke! Det är en spindeldräkt för hund, men köpte den till Signe. Vad hon tyckte om den kan ni se på mina insta stories, jessicalagergren heter jag på Instagram. Elsa har för övrigt helt snöat in på Halloween. Det sista hon sa innan hon somnade var ”Mamma, det är så svårt att bestämma sig vad man ska vara på Halloween. Vad som är gulligast.”

 1. Tänk om alla föräldrar kunde tänka som dig. Jag jobbar som pedagog på förskola och det är verkligen ett helt annat tempo där än hemma. Vi har ju tyvärr inte personal nog att ta hand om den som behöver vila extra. Om alla kunde vänta tills barnen blir helt pigga så skulle ALLA tjäna på det i längden. Sjukdomen tar inte ”omtag”, barnet smittar inte de andra barnen eller personal och alla håller sig friska bättre. Det är skrämmande ibland att se hur föräldrar lämnar barnen och skyndar sig därifrån som om vi inte ska ”upptäcka” att de är sjuka. Precis som om vi inte märker det sen. Stor ros till dig 🙂

  1. Tack fina du! Jag tycker faktiskt att det är helt otroligt att föräldrar väljer att göra så. Man tänker att det inte ens förekommer, men förstår att det ju gör det. Tack för det grymma jobbet du gör! Kram J

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

En klassisk syn en dag som denna

Idag är det vabb för mig. Eller ja, jag är hemma med Elsa. Jag vabbar ju inte egentligen eftersom att jag inte tar ut en vab-dag från Försäkringskassan, så ingen blir upprörd över det. Jag är helt enkelt hemma med sjukt barn, men har massor av jobb att göra idag så idag får Elsa rita och titta på film en stund medan jag betar av lite jobb.

Hon var feberfri hela dagen igår men sen hade hon lite feber på kvällen så hon får vara hemma idag. Vi fick sova gott inatt och det tror jag är så viktigt för att bli frisk snabbare. Dock blev det inte jättemånga timmars sömn för mig. Vi spelade in veckans avsnitt av TVILLINGPODDEN igår när kidsen hade somnat, sen skulle jag klippa avsnittet och publicera det. Ni hittar det inne hos acast och där poddar finns.

IMG_5265
Vi tittar på Alfons och ritar. 

IMG_5267
Elsas favorit är sångerna i den här filmen så jag får spola tillbaka många gånger.

IMG_5268
Min lilla monklin. Håller tummarna för feberfritt idag så att hon kan gå på förskolan. Jag är bjuden på ett frukostevent imorgon och Ibbe har viktigt möte. Elsa är viktigast (såklart) men alltid tråkigt när det inte blir som man har tänkt sig.

 1. Tråkigt att hon inte är kry men texten (och bilderna) fick i allafall mig att tycka att det kändes lite mysigt! 🙂 Jag trodde att jag skulle behöva vabba den här veckan men hittills har vi klarat oss. Barnen har varit lite hostiga (främst på nätterna) men hittills är de inte sjuka. Kram

 2. Åh har ni köpt en ny soffa?
  Kan du inte visa lite bilder ”hemma hos”
  Det vore så kul!
  Många krya på dig kramar till Elsa 🧡

  1. Haha, ja det är Angelicas gamla soffa. Jag ska göra en liten make over här hemma i vardagsrummet, kommer visa inom kort! 😀 Kram och tack!

 3. Jag tycker nog att vabba inte nödvändigtvis hör ihop med om man väljer att ta ut pengar från försäkringskassan eller inte. De flesta tjänstemän gör väl sällan det utan väljer att jobba hemma istället och klämma in jobbet när det passar. Men man är ju ändå hemma för att vårda barnet och det är ju högsta prio.

 4. Hej och tack för ännu ett bra poddavsnitt, det värmer denna ruskiga höstdag! Här har ni en fritidspedagog och ja vi arbetar utifrån läroplanen pedagogiskt, kreativt och den har från och med förra året uppdaterats för fritids med att vi ska få in mer av det digitala i undervisningen på fritids. Samtidigt ska fritidsaktiviteterna alltid vara frivilliga och eleverna får varje dag alternativ på vad de vill göra, men vi väver in dessa krav från läroplanen och har en baktanke med aktiviteterna.
  Ville bara skriva av mig, tack för mig och ha en härlig vecka!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Hon vill gå bus eller godis

Vid vilken ålder började era kids gå bus eller godis på halloween? Eller gör de ens det? Tanken är rolig, men jag vet inte riktigt vad jag tycker om hela fenomenet. Jag minns själv hur jag verkligen älskade att gå påskkärring. Just bus eller godis tror jag inte att vi pysslade med, men det fanns väl inte då?!

Jag och Elsa har lekt en del med Siri i telefonen. Man kan fråga henne vad man ska vara på Halloween så kommer hon med förslag. Igår när jag nattade Elsa sa hon ”mamma jag vill gå bus eller godis”. Då frågade jag vad hon vill klä ut sig till och hennes svar va ”En fladdermus” eller ”hmm… eller en hamster!” Haha, hur gulligt? Nu har jag letat upp dräkter för både hamster och fladdermus, men inte klickat hem något än. Jag ska fråga henne igen vad hon helst vill vara. Även om vi inte går på en bus eller godis-runda är det alltid kul att klä ut sig.

Skarmavbild 2018 09 02 kl 20 24 07
När vi skulle på Philips kalas ville Elsa vara Pippi.

Här har hon sminkat sig själv.

Jag kan inte ens räkna upp alla gånger Elsa velat vara katt. Här var hon inte stor min lilla kattunge.

Tigerbebis!

Lejonunge!

Katt! Alltsååå så liten!!

Elsa Ibohm Lagergren
Älskade björnungen.

 1. Vad svårt! Nu har min dotter inte efterfrågat detta och vad jag vet så vet hon inte vad det är. Fenomenet bus eller godis är inget jag är nåt stort fan av och inget jag kommer vilja att mina barn egentligen ska göra… men sen är de ju klart att jag inte vill neka dem eller låta de riskera att bli utanför för att kompisar gör. Svår balansgång! Men om de skulle gå skulle jag nog iaf tycka att då ger man nåt i utbyte! Typ ritar teckningar och ger, inte bara tigger sig till godis

 2. Enig med dig! Tycker det är roligare med familje/nära vän mys, där man leker halloween lekar, har lite tacksamhetsrunda (á la thanksgiving) och klär ut sig och äter gott! (Eller går bus och godis med folk man redan vet kör samma grej med sina kids i området och inte hos varenda dörr)

  Vi körde ibland bus eller godis & sen några gånger ”sång eller gott eller både och” som vi sa när de öppnade dörren, vi var utklädda och bjöd på sånger, haha psalmer ibland och sjöng istället för bus! Så kul! Men jag upplever att ”bus eller godis” fenomenet dog ut, var ett tag de var en grej under typ 2005-2010 knappt då men sen slutade folk dyka upp och våga sig ut.

 3. När jag var yngre gick vi påskkärring och bis eller godis men vi gav alltid teckningar etc. jag har lite svårt för det här att tigga och sen är jag livrädd för halloween barn som inte gör snälla bus. Typ ett år var vi inte hemma och öppnade därmed inte= hela dörren var äggad och låsasblod överallt.

 4. Min dotter (då var hon 3) var på fest förra året hos min pappa, där var oxå min lillebror som är 9 och hans kompisar som skulle gå bus eller godis. Jag tyckte det kändes så pinsamt men lät henne gå, jag gick en bit bakom och höll koll men visade mig aldrig 😂 men det kändes mer okej att det inte var i området där vi bor 😬 jag skulle inte låta henne gå själv eller så när hon blir äldre, alla blev inte glada när de ringde på och tiggde godis!

 5. Tycker att det är något för äldre barn. Det är väl rimligt att de kan gå runt själva och inte att behöva ha föräldrar som hänger med. Vissa saker kan ju vara kul att spara tills barnen vuxit upp en aning.
  Tycker jag.
  Men självklart gör man som man vill, som med det mesta inom föräldrar- och- deras-barn-sfären

 6. Kan hon inte vara utklädd och köra lite bus eller godis hos kusinerna och mormor? Ha ett halloweendisco hemma kanske? Här har det hänt någon gång att något barn dykt upp men det verkar inte vara utbrett såhär på landet..

  Min son (5 år) pratar en del om halloween men i år orkar jag inte styra något då vi ska få syskon vilken dag som helst.

 7. Vår 3.5 åring pratar i år om att gå bus & godis. Dock bor vi i Irland så här gör ju alla det, det vore alltså konstigare att stanna hemma med barnen haha. Jag är dock inte så pepp men tänker att vi får väl gå här på vår gata i alla fall. Vad gör man inte för barnen. Haha

 8. Vart köper du sminket som du målar Elsa med? Köpte ett set i påskas till min dotter men det kletar ut sig så lätt. Hon vill ofta bli målad men vet inte vart det finns bra smink ☺️

 9. Har själv inga barn än men får alltid lite panik när de ringer på dörren vid halloween, hehe. Vid påsk är man ju oftast lite ”redo” och har godis hemma, men halloween känns inte lika .. självklart? vissa år kommer inga ungar och man står med en stor godisskål (iofs inte helt fel) andra år kommer massvis och man blir den ”dumma grannen som ger typ russin och äpplen” haha.

  Vid påskkärring så var mina föräldrar iaf supernoga med att man också skulle ge något, inte bara tigga. Oftast ritade vi teckningar 🙂 Mina kusinbarns föräldrar brukar säga innan halloween att ”bara så du vet kommer dom plinga på..” kanske en mellanväg att gå till syrran och ringa på?

 10. I området där vi bor är det småbarn i varje hus, här går alla bus eller godis – fast något bus blir det aldrig 😉 jättegulligt med alla utklädda barn! Vi har en Facebook-grupp i området där det ”stämts av” och de som vill ha besök får ställa ut en pumpa så barnen vet vars de får knacka på. Tror dock inte att någon vart emot det. Bara kul tycker jag!

 11. Mina barn gick Bus eller godis för första gången förra året och då var de 3 och 4,5 år. De tyckte (förstås) att det var jättekul och spännande. De är väldigt peppade inför att få gå snart igen.
  Själva grejen tycker jag sådär inför… Känns väldigt amerikansk men så länge barnen tycker att det är kul så…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Att vara rädd för feber

Igår när vi hämtade hem Elsa från min pappa kändes hon varm och väldigt hängig. Pappa sa att hon hade verkat hängig sen hon vaknade. Hon satte sig i mitt knä och somnade mot mig. Det var så längesen hon gjorde det, så mysigt. När vi kom hem hade hon mycket riktigt feber. Hög feber, 39,8. Är det bara jag som tycker att feber är otroligt läskigt? Det spelar ingen roll att 1177 säger att det inte är farligt. Jag får en oro i kroppen som jag inte kan hjälpa när Elsa får hög feber.

Hon fick lite alvedon och febern sjönk efter bara 20 minuter vilket var så skönt. Jag tycker att det är så jobbigt när hon är sjuk. Det gör ont i hela mig att se henne så. Jag gick hemifrån tidigt imorse men har fått rapport från Ibbe att hon är feberfri än så länge. Phu!

IMG_5093
Älskade gullmunk! Hon vill inte byta bort sin trehjuling mot sin stora cykel som hon fick i födelsedagspresent. Hon säger själv att hon är för liten.

IMG_5089
Den här trehjulingen fick vi från våra grannar för flera år sen, men Elsa älskar den fortfarande lika mycket som hon gjorde när hon fick den.

IMG_5078
Världens bästa gullnos. 

IMG_5241
Jag har nyss mött upp Annika för en second breakfast och lite frilansjobb. Det är flera som har hört av sig om veckans avsnitt av TVILLINGPODDEN. Avsnittet kommer upp ikväll! Det fanns helt enkelt inte tid att få ihop det, tyvärr. Men håll ut vänner, håll ut!

 1. Febern i sig är ju bara ett symtom på att immunförsvaret arbetar med något. Om barnet efter febernedsättande ändå orkar dricka och kanske leka och ter sig som sig själv är det ett gott tecken. Man kan hålla utkik efter andra symtom såsom hosta och snorighet vilket brukar betyda virus, det är ”bra”. Om barnet inte har några förkylningssymtom (eller som kommer dagen efter) ska man vara mera observant så det inte är en bakteriell infektion, t.ex i urinvägarna. Feber i kombination med buksmärtor av intervall-karaktär t.ex är ett observandum! Så det beror helt på. Rekommenderar barnakuten.nu – där kan man lära sig en massa nyttigt!

 2. Samma här! Jag VET hur feber funkar, varför den kommer, när man ska söka vård, när man ska ge t ex Alvedon. Det spelar ingen roll, jag får ändå kraftig ångest när min dotter får feber. Det är som att min hjärna ändå fått för sig att feber är lika med allvarlig sjukdom. I vintras fick hon över 40 grader och den gick inte ner trots febernedsättande, hon hade influensa…. Då var jag inte lugn i en endaste cell i kroppen…

 3. Är likadan… Blir jätteorolig fast det egentligen är fullständigt normalt. Våra barn blir sällan sjuka så det blir alltid lite hysteri kring VAR är tempen, har vi febernedsättande hemma osv.

  Hoppas att hon snart blir frisk!

 4. Jag har tre små barn & det är feber o sjukdomar lite titt som tätt.. men jag blir ändå orolig när dom har feber. Speciellt om det inte är några tydliga andra symptom. Men jag VET att febern i sig inte är farlig.. men kan ändå inte låta bli att bli orolig. Jättejobbigt!

 5. Just feber i sig tycker jag inte är så läskigt och har vuxit upp med att det är bra med feber och att låta det vara. Vila och sömn är det enda botemedlet, med det sagt ser jag inga fel eller dömer dig som gör annorlunda vi är alla olika fast lika💜 längtar så efter tvillingpodden det är veckans höjdpunkt men fattar att det inte alltid går ihop. Kram ni är bäst

 6. Just feber är jag inte särskilt oroad över. Men våra barn har så himla sällan haft feber. Däremot snor. Jag får på riktigt panik och ångest för då vet jag att helveteshostan kommer som ett brev på posten. Kortisonbehandlar båda barnen och får ofta åka till akuten pga andningssvårigheter, så jag förstår din oro även fast det är andra sjukdomar 🙁

 7. Efter att min dotter fick feberkramp är jag så himla nojig när hon har feber. Var ingen kul upplevelse. Hoppas Elsa mår bättre!

 8. Mitt barn har haft mycket feber och ofta hög, 40-41 grader är inte ovanligt. Det tycker jag är ganska jobbigt, men eftersom vi är så vana är jag väldigt lugn när det är under 40.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Det lossnade inget ägg

Uppskjutet eller inställt. Hur det än är så blev det ingen ägglossning den här månaden. Jag var så inställd på att det skulle bli, så när gynekologen sa att det inte fanns något ägg på gång som skulle lossna blev jag besviken. Mest för att jag nu har noll koll på när nästa ägglossning är då. Är den om en vecka? Om två veckor eller när blir det? Och får man mens fast man inte haft ägglossning? Många frågor nu.

Dock ser jag det som ett ypperligt tillfälle att bara slappna av och låta det bli som det blir. Jag kommer fortsätta dela med mig av vår resa mot ett syskon, för ni är så många som uppskattar det, och för mig känns det väldigt fint att få dela med mig av det till er.

Nu planerar vi nyår för fullt. Bilden är från förra nyår hyrde vi en stuga uppe i Dalarna. Jag är sugen på att göra något liknande i år, men med några vänner.

 1. Lugn bara lugn! Din ägglossning kommer! Absolut kan det vara lite svårt att veta exakt när. Kanske om en vecka, kanske om två. Ägglossningen kommer först, så när (om 😉) du får mens nästa gång så har du haft ägglossning innan precis som vanligt.

  Kroppen är mysko ibland, men det kommer att gå vägen för er. Se detta som en viloperiod och känns kroppen lite ”ägglossig” så kan du ju alltid använda stickorna för koll, de verkar ju göra bra utslag för dig.
  Stort lycka till!

 2. Harförstått det som att vi alla går ”tomma” lite då& då, ägglossning 10/12 möjliga typ. Kroppen är ett mysterium men ett väldigt avancerat sådant, lycka till med bebisbaket från en som fick vänta nästan 1,5 år på att ”tvåan” skulle fastna 😋

 3. Ägget lossnar säkert lite senare bara 🙂 eller som någon skrev ovan så är det ju helt normalt att det hoppar över någon gång då och då. Ville bara tala om hur glada jag och säkert många andra som är på samma resa är för att du delar med dig! Det är så befriande och skönt att höra om någon annan som går igenom samma bergodalbana av känslor varje månad!!! Håller alla tummar jag äger och har för oss båda och alla andra som också försöker! ❤️❤️❤️❤️❤️

 4. Hej Jessica! Tråkigt att det blir så när man väntar och väntar på att bli gravid. Jag har alltid fått mens regelbundet men utan ägglossning som synts på sticka. När Vi kollade upp det hos gynekolog hade det med typ mognad på ägg att göra när de släpptes eller nåt liknande. Iaf fanns det hormontabletter att äta för att släppa mogna ägg varje månad. Tillslut fick vi vår bäbis

 5. Denna månad hade du ju mens två veckor utan ägglossning så det har man nog då. Lycka till!! Uppskattar att du är så öppen och ärlig om er resa..
  .

 6. Som flera har skrivit så är det inget onormalt att kroppen skippar ägglossningen nån månad om året! Det hände mig i början på året, fast i mitt fall fick jag ingen mens över huvud taget. Trodde givetvis att jag var gravid, men icke. Frustrerande! Men jag tyckte ändå att det var skönt på ett sätt, jag släppte alla tankar på bebis för ett tag och vi hade sex när vi kände för det. Prick en månad senare kom mensen igen och så var kroppen som vanligt. 😊

  Nu är vi inne på vårt fjärde försök efter att jag fick missfall i somras. Kämpigt och jobbigt och frustrerande, men man får nog försöka att bara ta det som det kommer. (Lättare sagt än gjort).

  Önskar er all lycka! 💕

 7. Det brukar komma en blödning ändå, för mig var den ofta större eller längre de månader jag inte hade äl. Men du har ju redan blödigt en gång nu så jag tror du kommer att få ägglossning inoms n framtid. Börja testa var tredje dag med cb digital tål-test ycker jag 😛 kram

 8. Uppskattar dessa inlägg jätte mycket! Precis nu får du en anledning att släppa vilket kanske hjärnan behöver när man kämpat månad in o månad ut.
  Jag väntar in min mens imorgon, förhoppningsvis dyker den inte upp. Inne på 16 försöket med syskon nr 3.
  Kram

 9. Min vän och hennes man och försökte få till ett barn till. De låg runt ägglossning i några månader. Men inget hände. Hon hade mens som vanligt. Besökte läkaren och de såg att hon inte hade någon ägglossning alls så hon fick medicin för det och efter det blev de gravida. Nu föder hon en lillebror i november. Tillägga att storasyster kom till på första försöket. Vad de tror det berodde på att ägglossningen uteblev var att hon hade haft det väldigt stressigt ett tag. Lycka till!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Kastellet med fångarna på fortetkänsla

Wow vilken helg! Vi bestämde oss för att fira vår 33:e födelsedag (lite sent, men bättre sent än aldrig) ute på Kastellet i Waxholm. Vi gjorde det som ett samarbete med Kastellet. Jag har varit där två eller tre gånger innan och kört Fångarna på Kastellet som är som Fångarna på Fortet. Det är på riktigt en av de roligaste sakerna jag gjort i hela mitt liv.

Igår var vi 14 vänner som möttes upp i Waxholm och tog oss över till Kastellet och ett riktigt äventyr! Jag hade delat upp lagen innan så det var peppig stämning innan vi kom i land vid Kastellet. Här kommer en bildbomb från min fantastiska gårdag!

kastellet_
Mitt lag, Hästarna, bestod av Emelie, lillasyster Caroline, Johanna, Ibbe, lillebror Claes, jag och Angelica.

kastellet_angelica

Angelicas lag, Trekanterna, bestod av Maria, Andy, Nicke, Fredrik, Annika, Maria och Angelica.

kastellet_1
Varje lag får varsin person från Kastellet som följer med runt och ger instruktioner i varje cell. Till skillnad från Fångarna på fortet på TV så gör man inga celler själv, utan alla hjälps åt. Det krävs verkligen att man kommunicerar och samarbetar för att klara cellerna.

kastellet_3
Vi fick en karta över Kastellet till vår hjälp.

kastellet_4
Här gällde det verkligen att kommunicera. Vi fick inte peka utan var tvungna att hela tiden prata för att ta oss igenom labyrinten. Vi klarade den här på första försöket.

kastellet_6
Mina småsyskon var grymma på att jobba ihop. Här skulle man flytta käglor.

kastellet_5
Så rolig cell! Det finns inget jag älskar mer än att leka lekar. Att dessutom få vara med sina vänner en hel dag och bara leka var helt perfekt.

kastellet_7
Den här cellen fick jag avstå från pga ont i nacke och axel. Men annars kunde jag vara med på det mesta. Här svingar man sig genom rummet utan att nudda golv för att hämta nycklar.

kastellet_8
Vi samlade totalt in 6 nycklar. Så bra jobbat!

kastellet_2
Taggade på final! Som poäng samlar man järndankar. Vi fick ihop hela 21 dankar medan Trekanterna lyckades med 18.

kastellet_12
Man skulle svara på gåtor också och få ihop en sifferkombination till ett kodlås – vi VANN!

kastellet_10
Så glada vinnare!

kastellet_13
Inte vinnare, men glada ändå.

kastellet_14
En kanonkul dag tyckte Claes och Ibbe, hehe.

kastellet_19
Mascara under hela ögonen och svettig – men så glad. Vilken otroligt härlig helg. Vi avslutade med middag på Waxholms hotell och sen valde Ibbe och jag att bo kvar där.

 1. Hvordan går det til når dere «bestemte dere» for å feire der og at det også er et anonsesamarbeid? Kontaktet dere kastellet? Eller kontaktet de dere?? Bare lurer…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Nu ska jag äntligen få hjälp!

Nackspärrens mamma har ju drabbat mig. Så pass mycket att jag var tvungen att sjukskriva mig idag från ett extrapass jag var inbokad på hos Skincity. Så tråkigt, jag hade sett fram emot att jobba där idag, men jag kan inte vrida huvudet ordentligt och då går det inte stå och jobba på ett lager.

Jag ska till sjukgymnasten vid lunch, de hade som tur var fått en avbokning så jag får hjälp idag. Jag har problem med min högra axel och tänker att det hänger ihop. Eller ja, hela kroppen hänger ju ihop, men ni kanske förstår vad jag menar. Jag behöver komma igång med träningen igen för att hjälpa kroppen att må bättre. Allt blir så mycket bättre – med allt när jag rör på mig mera. Det behöver inte vara någon extrem militärträning för att jag ska må bra, även om det är härligt med så mycket adrenalin som pumpar i kroppen. Men lite lagom är också lättare att hålla i. Så får det bli!

IMG_4997
Idag är det äntligen fredag – igen. Har inte den här veckan gått extremt fort? Jag tycker det. Vi ska ha fredagsmys jag, Elsa och Ibbe. Jag ser fram emot en lugn kväll hemma bara vi tre. Och imorgon behöver vi inte ställa någon klocka. Vi ska på lunch hos pappa, sen till Kastellet och leka fångarna på fortet. Drömhelg (om nackspärren försvinner).

IMG_5042
Signe är också pepp på helg med familjen. 

LOADING..

Hur långa kan de bli?

Mina fransar! De har verkligen aldrig varit längre – eller svartare. Jag har använt ett serum länge nu, vi pratar flera månader, varje kväll. Jag ska prova ett nytt serum och se vad som händer med fransarna då. Anledningen till att de är så svarta är för att jag har varit på salong och färgat dem blåsvarta. Älskart!

Det är skönt att gå utan mascara, men min absoluta favoritmascara just nu är Nordic Noir Deep Impact Mascara från Lumene. (annonslänk) Jag såg att det är 20% rabatt på den inne hos Ellos, passa på!

IMG_5021
Innan böjning och mascara. 

Jag klickade hem en fransböjare med värme. (annonslänk) Jag är egentligen inget stort fan av fransböjare, mest för att jag inte har behövt det, men jag gillade den här. Den dök upp när jag skulle checka ut vid kassan, ”andra köpte också”. Jag är en sån som har svårt att inte klicka i jaaa tack då.

IMG_5026
Under böjning – med värme. 

IMG_5032
Efter böj – innan mascara. 

IMG_5038
Med mascara. Hej drömfransar!

 1. Jag vet att tidigare så innehöll vissa frans-serum prostaglandinanaloger, vilket man inte skall ta vid graviditet eller om man vill bli gravid. Tror att det blivit striktare med det nu men kanske värt att kolla upp iallafall?

  1. Vilket serum är det du använt?
   (känner mig rätt patetisk nu när jag kommenterat tre ggr över ett par ögonfransar. XD)

 2. Haha håller med Johanna ovan 🙂 Verkligen vill-ha-fransar! Jag använde för några år sedan ett serum som jag fick otroligt långa fransar av. Tyvärr fick jag även en röd rad invid fransrötterna (tänk eyeliner). Det gjorde inte ont eller nåt men var inte så vackert. När jag slutade med serumet och när mina långa fransar bytts ut till nya så kände jag mig nästan ”skallig”. Skillnaden var så stor!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Fick nackspärr i sömnen

Inatt vaknade jag av en otrolig smärta i nacken. Jag måste vänt eller vridit mig konstigt och när klockan ringde imorse kunde jag inte vrida på huvudet. Jag bestämde att Elsa fick vara ledig och hemma med mig idag. Nu har jag lyckats smörja nacken med voltaren men det gör fortfarande så ont och jag är orimligt stel. Tips för att lindra nackspärr mottages tacksamt. Jag hatar verkligen nackspärr. Det är så begränsande och smärtan är fruktansvärt irriterande.

Det får bli hemmamys idag med Elsbritt. Jag har lovat henne att göra hemgjorda nuggets till middag så vi behöver ta oss ner till affären senare. Av erfarenhet vet jag att nackspärr blir bättre av att röra på sig även om det känns som att man vill ligga prick stilla och inte röra en fena.

IMG_4965
Drömmer mig tillbaka till gårdagen utan nackspärr.

IMG_4992
Elsa har fått rosettleverans från By Engberg. Johanna som driver det har hus på samma gata som oss i Torekov. Tänk att hon har burit rosetter därifrån sen hon var liten bebis.

IMG_4988
Flätan har en pedagog på förskolan gjort. Älskar att hon pysslar så mkt med Elsa, och Elsa tycker att det är så mysigt att få håret flätat.

 1. Värme, värktabletter och röra på sig så gott det går. Har haft nackspärr en enda gång, på vår bröllopsresa till Italien förra året. Gick med halsduk och kände mig som grannen i Beck-filmerna 🙂 Gör ju sjukt ont, krya på dig!

 2. Jag får ofta nackspärr och det är HEMSKT!
  Värktabletter (speciellt till natten så att man ändå får bra sovkvalite), värmekudde och det bästa av allt: Linex! Används dock med försiktighet då det blir riktigt varmt. Kan köpas på Budo&Fitness, enda butiken som jag vet säljer det fysiskt. Går annars att beställa på nätet. Krya på dig. Kram!

 3. Värme är det bästa jag brukar ta vetevärmare eller fylla en petflaska med varmvatten och hålla emot, samt ha halsduk på mig för att inte bli kall. Annars funkar kiropraktik bäst! Knäcka lite så blir det bra 🙂

 4. Denna video har några bra tips:
  https://vimeo.com/42726117

  I det mest akuta läget brukar jag rekommendera att du istället ligger ner och har en liten rulle av handduk eller en vetekudde i ”nacksvanken”. Sen drar du in hakan som på videon, alltså som att framkalla dubbelhaka. Men du ligger ner istället för att sitta som på videon. Sen kan du hålla ”dubbelhake-positionen” och börja vrida/lirka försiktigt åt vardera håll. Förslk hellre vinna någon mm per gång än att dra igång för hårt snabbt. Upprepa ofta.

  Eller boka en tid hos en fysioterapeut och få individualiserade råd!

  /Mvh fysioterapeut

 5. Hej!
  Jag och min sambo försöker bli gravida och jag har fått rådet att inte använda Voltaren under tiden. Rådet kommer alltså både från personal på Apoteket, onkolog OCH min gynekolog. Jag har frågat specifikt pga att jag har problem med en axel som inte vill gå över, plus att vi har försökt bli gravida i snart ett år. Jag är kanske lite extra nojig eller försiktig?! Jag vet inte..

  Hoppas verkligen inte att detta läses som att jag kommer med negativ energi och pekpinne. Menar det med all värme och välvilja, då jag förstår frustrationen du känner.
  Håller tummarna för oss båda att vi snart får plus på våra stickor!
  Kram kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

När humöret vänder – med henne

Jag behöver mer Angelica i mitt liv. När jag är med henne känns livet roligare – och bättre. Jag fattar ju att jag inte kan hänga upp mitt liv på en annan människa, som dessutom vill leva sitt eget liv. Men sen hon började jobba mer på Skincity än med mig så fattas hon mig.

Idag har vi varit och plåtats för vårt samarbete som vi gör med Twinings. Det blev så fina bilder! Grym fotograf och så effektivt och härligt team. Jag trivs att jobba på det sättet, i ett team. Det är väl också därför jag har svårt för att inte få jobba med Angelica varje dag. Jag är inte van vid att vara helt ensam och det är inte heller något jag älskar att vara. Tvillingen i mig skriker efter sällskap.

IMG_4894
Outfit of the day. Lånade stickad tröja från Lindex. Så mysig!

IMG_4915
Älskar min kalla nyans i håret. Önskar mig dock lite längre hår. Eller iaf lite tjockare.

IMG_4930
Min älskade andra halva. Du fattas mig. Varje dag.
IMG_4918
Inte lätt att hålla ögonen öppna i strålande sol. Hallå, det ska ju bli varmt igen! På lördag ska det tydligen bli 20 grader och då ska vi till Kastellet i Waxholm och leka Fångarna på fortet. Drömlördag!

 1. Vi är mitt uppe i barnfabriken just nu som ni är, jag undrar hur man gör för att sexet fortfarande ska vara härligt och roligt utan att det blir bara barn planering ? Hur gör ni?

  1. Mitt tips: ha sex ofta! Och inte bara när ni måste ha. Ju mer sex man har dessto mer lust får man, enligt min erfarenhet iaf. Vi har typ aldrig haft så bra sexliv som innan och efter lillebror skulle bli till. Och det har hållt i sig =) så mer sex! =D

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Växter, lite som med drömmar

Jag är helt inne på att man behöver göra plats för sina drömmar. Om du inte skapar möjligheter kommer de sällan eller aldrig flygande. Lite så tänker jag med växter också. För att en växt ska kunna bli stor ska du plantera den i en så stor kruka som du vill ha den, inte så stor som den är vid planteringstillfället.

Så kan du också tänka när det kommer till drömmar och mål. Det kanske är det som är ”The Secret”s budskap? Har inte läst den än. Men att tänka positivt och att det kommer att lösa sig har hjälpt mig otroligt mycket i livet. Och löser det sig inte har man aldrig varit positiv i onödan. Jag gillar att ha en positiv inställning till saker.

IMG_4858
Mina elefantöron behöver flytta till större krukor. Jag tycker dock det är svårt att hitta krukor med fat till en bra peng. De vita jag har nu har jag köpt terracottafärgade och sen målat alla. Pyssligt och inte jättekul att måla 10 krukor med tillhörande fat.

IMG_4859
Det är inte jord som ligger på fönsterbläcket utan kaffesump som jag spillde. Jag fick tips om att lägga i lite kaffesump för att växterna skulle må bättre.

IMG_4857
Älskar det vit/gröna palettbladet. I krukan till höger är det totalt tre elefantöronbebisar. De behöver alla flytta till varsin större kruka. Men jag har kanske 25 bebisar och noll krukor. Och ingen plats för 25 krukor heller. Jag skulle vilja bo större, hehe.

IMG_4864
Det här palettbladet är ett klassiskt exempel på en växt som behöver större kruka för att få växa. Nu har den här växt så det knakar ändå, men när den står i fönstret såhär har den inte möjlighet att växa åt alla håll.

IMG_4863
Jag kanske kan flytta upp några av de andra växterna hit upp, men risken är ganska stor att jag inte kommer ihåg att vattna blommorna. I köket ser jag direkt när de behöver vattnas. Vilken är din favoritväxt?

 1. Jag köper alla mina krukor på Erikshjälpen. Kolla där eller typ Myrorna.

  Har massor av elefantöron och palettblad. I vintras fick dock mina palettblad ullöss och fick slänga 40 plantor. Jag grääääääät, min man var nöjd 😂 han gillade inte att bo i en djungel.
  Är du medlem i palettbladsgrupper på Facebook?

 2. Jag älskar också elefantöron men min favorit är pelargon av alla slag. Så himla fina, finns i alla möjliga varianter och superlätt att ta sticklingar på. Och toppen att de trivs både inne och ute 🙂 Även monstera är en favorit!

 3. Nu har jag missat… varför ska elefantörat ha krukor med fat? Det har inte min.. kanske behöver köpa en ny kruka helt enkelt (Här åtminstone bara en)

  1. Antingen använder man krukor med innekruka eller kruka med fat för att vattnet och luft ska kunna gå igenom annars blir det mögligt och instängt för växterna. Tror inte Jessica skrev att de måste det, inte vad jag ser?;))

   Tips Jessica, är att kolla krukor på Coop! Hittade massa fat för en bra peng häromveckan, kolla också typ secondhand, bjussa och blocket förutom de vanliga växtbutikerna!

 4. Ääälskar min stora monstera. Vill ha fler sådana. Tycker det är väldigt roligt med orkidéer, speciellt när jag lyckas få dem att blomma igen. Mina fingrar är inge gröna och jag är sämst på att vattna men det verkar passa mina orkidéer riktigt bra. Nu har jag plockat ekollon så hoppas på en liten ek om ett par månader. 😆

 5. Jag älskar min alla orkidéer och även pelargoner. Men är överlag grön om fingrarna och älskar det. I augusti flyttade vi till större med balkong så nästa sommar ska det odlas kryddor, smultron och massa fina växter på balkongen 🙂

  Ica, Coop, Willys, Ikea och plantagen har många krukor med fat 🙂

 6. Krukor med lerfat är lite lurigt dock, de kan leda vatten från krukan ned i underlaget. Fick en stor fuktfläck på mitt exklusiva ekgolv.

 7. Fast helt stämmer inte det där med krukorna. Man ska inte ta en stor kruka direkt och ”chock-höja” storleken. Det mår växterna inte bra av. Istället är det bästa att öka storleken lite i taget. Men I get your point =)

  Mina favoritblommor är alla som överlever de hårda levnadsförhållanden jag utsätterr de för (dvs. väldigt sällan vatten eller nån omvårdnad alls). Kör lite survival of the fitest här hemma. Det jag suktar mest över i växtväg just nu är en växtgardin á la den Trendenser-Frida har i sitt kök. Det får bli när vi flyttat tlill hus i vår.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Ekollon till ek – så gör du

Jag fick så många frågor igår på Instagram, jessicalagergren heter jag där, på hur jag har gått tillväga för att få till en liten ek. Jag hann aldrig ta en bild på den som är två år gammal, för jag la ut en story och frågade om nån visste vad det var för fel på den eftersom att den hade grå fläckar på bladen. Tydligen är det en parasit/smitta så jag ryckte bort alla bladen. Nu är det bara en sorglig stam kvar. Hoppas den repar sig!

Nu är hur som helst den perfekta tiden att ta in ekollon. Det finns många olika tricks för hur det lilla ollonet ska vara, men jag har lyckats varje gång på mitt sätt. Jag tar intakta ekollon, alltså inga sprickor. De ska vara gröna eller bruna och fina. Sen gör du såhär:

 1. Lägg ekollonen i blött papper, i ett glas eller en liten skål. Vattna pappret med jämna mellanrum så att det alltid är fuktigt.
 2. Kolla till dina ekollon. När det har kommit ut en liten svans är det dags att ta upp dom från pappret.
 3. Fäst ekollonet med nålar och låt svansen nudda vattnet. Jag har använt örhängen, jag hittade inga nålar, men vilket som funkar. Mina ekollonvaser kommer från Svenskt Tenn.
 4. Ha tålamod! Det tar tid att få en liten växt med blad, men ge inte upp! Jag planterade över min i kruka efter ett år, eller mer.
  IMG_4854
  Ett av två försök till en ny liten ek.
  IMG_4853
  Två små svansar. Den till vänster har bott i vasen lite längre än den till höger som fick sin svans några dagar senare.
  IMG_4855
  Nu är det bara att vänta på att det kommer en svans åt andra hållet också!
  IMG_4860
  Här är min lilla ek som fortfarande har bladen kvar. Min stora ek hade totalt 10 blad.
 1. Så söta! Men hur långt in kan nålarna gå? Förra året samlade vi ekollon i en burk, bland det värsta jag gjort för ut kom en massa larver…! Finns det risk för det tror du? 🙁

  1. Åh, det vet jag inte. Tror inte de skadas av små stick? 🙂 Men blä för larver. Aldrig varit med om. Ta bara ekollon som är hela, inte spruckna. Tänker att det är därför det kommer larver, pga djur som lagt ägg i sprickorna? Haha, vad vet jag, är ingen expert. Kram J

 2. Läste detta igår, när du hade lagt upp det. Plockade med mig två ekollon på vägen hem. Tänkte att barnen ska få vara med på ekollonens ”resa”🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Världens längsta söndag

Jag har haft en helt fantastisk dag! Det började med jordens längsta sovmorgon där jag fick ligga i sängen till strax efter 10. Då hade Ibbe och Elsa redan varit uppe några timmar, och när jag kom upp åkte Ibbe iväg till båten för att vinterkonservera motorn och fixa lite. Den ligger uppe på land nu.

Elsa och jag har haft en lugn, skön och pysslig dag. Vi har fixat i trädgården, krattat bort alla löv, grävt ut lite och lagt sten vid uppfarten. Vi har plockat svamp men min mamma och lekt i skogen. Elsa gick och plockade och åt blåbär och mamma och jag hittade massor av svamp. Det är så härligt med skog precis utanför vårt hus. Jag fick också hjälp av Elsa att binda en ny dörrkrans. Enkelt, men så höstigt och fint tycker jag.

IMG_4797
Jag ville matcha planteringen utanför dörren med ljung. 

IMG_4792
Jag köpte en ljung som har tre olika färger. Superenkelt att binda med ståltråd.

IMG_4807
Jag pillade dit lite vass också. 

IMG_4805
Mycket nöjd med resultatet! Enkelt, stilrent, höstigt. 

425552FB-CD0A-4FF8-95DA-1FCD0A828FC6
Före och efter uppfartsfix. Jag ska ösa på ännu mer småsten sen.

IMG_4782
Signe ville vara med oss ute också. 

IMG_4815
Elsa var pepp på att leta efter svamp med min fina påse från Skincity.

IMG_4830
Med blåbär runt hela munnen. 

IMG_4835
Så skönt att vara osminkad hela dagen. Jag fick nyfärgade bryn och fransar i present av mamma som tack för hjälpen med att lägga golv hemma hos henne. Love it!

IMG_4825
Vi hittade en mysig koja i skogen. Jag älskar verkligen att vara ute i naturen med min kiddo. 

 1. Åh vad fint du gjort hemma! Älskar planteringen och dörrkransen! Vilken härlig inspiration jag fick nu 😍 det får bli veckans uppgift för mig

 2. Vad fint ni har vid entrén, vi har också planterat och fixat i helgen.

  Trodde det var Angelica på näst sista bilden! Ibland är ni så himla lika och ibland inte alls. Häftigt hur vinklar och ljus kan ”förändra” en bild. Ni är så klart lika snygga båda två oavsett likheten 😊

 3. Tack för fin inspiration! Gärna fler såna här inlägg.
  Måste också passa på att skriva att jag tycker att du är vansinnigt vacker utan smink! Med också såklart men det är inte alla som ser ut sådär osminkade!

 4. Fanns det blåbär nu?? Och svamp jag jag hittat såå dåligt med i år :(.
  Låter som en helmysig dag! En helt annan sak, du och Angelica har inte RSS-feed va? Fungerar inte att lägga till er på newsify och bloglovin är suuupersegt att öppna era bloggar med, rädd att jag missar era bloggar! Har du eller någon annan nått tips på app där man kan följa alla bloggar annars?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

När man glömmer fråga varför

Igår var jag hos läkaren och kollade upp blödningen som nu är inne på dag 15. Det visade sig vara ofarligt och kommer att gå över av sig själv, sa gynekologen. Dock glömde jag fråga vad det beror på. En sak jag dock frågade om var min tilltänkta ägglossning som ska ske inom de närmsta dagarna. Den kommer inte att hända. Hon kunde inte se att något ägg var på väg att lossna.

Jag känner mig så nedstämd. Och ledsen. Jag vet att det inte är hela världen och att det finns värre saker än en utebliven ägglossning, men nu är det såhär jag känner och jag tillåter mig själv att känna. Att trycka undan den här typen av känslor känns inte bra för mig, även om det säkert skulle vara bättre för min omgivning om jag var mitt gamla glada jag.

IMG_4683
Jag är tacksam för det jag har, så snälla bespara mig kommentarer om det. Jag vet att jag redan har ett barn och det är jag givetvis glad och evigt tacksam över. Men ni som också längtar efter syskon förstår nog mina känslor över det som händer just nu. Sen behöver jag inga idéer/tips/råd om att det skulle vara min vikt/övervikt som gör att jag inte blir gravid. Jag om någon vet väl om min egen kropps storlek? Det är inte i all välmening man skriver att det är på grund av min övervikt som det inte blir en bebis.

 1. Du ska se att du snart är gravid. Ge inte upp hoppet och försök må så bra det går under tiden. Unna dig mysiga stunder och lite vardagslyx så är du strax preggo ska du se 😘

 2. Förstår helt att du känner som du känner! Och det handlar ju inte bara om att man själv vill ha en bebis. Längtan efter att få ge sitt barn ett syskon är också en stor anledning till att man vill ha barn. I alla fall för mig och min man. Förstår frustrationen och sorgen att inte ha ägglossning, när man försöker bli gravid är tiden så lång. De ca två veckorna från mens till ägglossning och sen de två veckorna från ägglossning till förhoppningsvis utebliven mens känns som en mindre evighet. Håller alla tummar och tår för er!

 3. hej!
  För mig tog det 8 försök med andra. Hann bli rätt frustrerad. Finns dem som har det betydligt värre men man lever ju bara sitt eget liv eller hur?

  Jag undrar vad du och ibbe har för relation till Stefan idag? Du behöver ej svara om du inte har lust men jag ser mycket av mig själv i dig. Ogillar förändring eller att ändra min uppfattning om saker och min syster har blivit så sårad och JAG har svårt att förlåta honom, trots att det inte handlar om mig. Finns dock inga barn inblandade. Kram!

 4. Kram i massor!
  Jag blir och ledsen o allmänt sur liksom… tre försök o inget ännu.. Förstår o känner med dig <3

 5. Lider med dig. Jag och min man försöker också bli gravida, vi timar ägglossning efter ägglossning men inget händer. Är så jäkla ledsen och börjar bli bitter. Att bli mamma är det enda jag längtat efter de senaste åren men jag har snällt fått vänta in maken så han också skulle bli redo. Och nu känns det bara som att det är för sent och aldrig kommer hända. Det gör det inte lättare att vi gjorde en abort för 4 år sedan för att vi(mest han men även tiden i livet) inte var redo för ett barn.

  1. Hur länge har ni försökt oh hur gammal är du? Förstår din känsla!:( Jag väntade också in mannen i ca 3 år för att försöka med syskon till vår dotter..han va absolut inte redo sa han..vart så ledsen och orolig att d ska vara försent.

 6. Va skriver folk sånt? Fy fasiken vilka bittra människor. Visst vid extrem övervikt kan ägglossning utebli, men där är ju absolut inte du!! Jag håller verkligen tummarna för dig. Jag har en 2,5 åring och en 6 månaders och jag är så tacksam det fungerade bra båda gångerna 💕

 7. Men herregud! Visst, pinnsmal är kanske inte det första ordet en skulle använda för att beskriva dig men att säga att du är överviktig … eller ens antyda att du är så tjock att du har problem med att bli gravid. Nä! Nej nej nej! *Kokar*

  Keep trying, vi tror på dig och delar din sorg

 8. Fast jag tror inte det är för att vara dum man skriver så utan många som har för högt bmi/ stor övervikt blir rekommenderade av fertilitetsläkare att gå ner i vikt när man har svårt att bli gravid. Så jag tänker att det absolut kan ha en bidragande orsak 🙂

  1. Fast om det är så att man har en övervikt som gör att barnmorskan rekommenderar viktnedgång vet man nog redan om det. Till exempel genom att ens barnmorska har sagt det. Det finns alltså ingen poäng med att random person säger det till en. Det handlar inte om välmening utan om att folk inte kan låta bli att kommentera överviktiga personers kroppar. Det är inte ”snällt” utan ett vidrigt beteeende som man bara ska sluta med. Bums.

 9. Vet hur det känns, tog 1,5 år att bli gravid med lillasyster. Sista ”grejen” jag provade var progesteronkräm och att inte gå på toa direkt efter sex utan ligga kvar typ 45 min. Lycka till, det kommer säkert bli bebis snart! Kram på er

 10. Förstår verkligen din frustration och håller tummen för att det snart ska gå vägen för er. Själv kämpade jag för första barnet i 2,5 år och via fyra missfall, men nu ligger äntligen min son o sover bredvid mig. 💕

  Angående att du glömde fråga om vad blödningen var så tipsar jag om att man kan läsa sin egen journal på nätet (1177Vårdguiden). Där finns då diagnosen med men det kan ta några dagar innan det är journalfört.

 11. Be din man äta magnesium, zink och d-vitamin! Ökar spermakvaliten och mängden! Vet inte om du redan har koll på det men ett litet tips från en som älskar läsa forskning!

 12. Verkligen livets lotteri det där. Med båda mina barn tog det ca 8 månader och sen hux flux blev jag gravid oplanerat, när minsta bara var 6 månader. Sådär ”irriterande” enkelt som man stör sig på när man verkligen försöker bli gravid. Det blev dock en abort, vilket jag idag 2,5 år senare verkligen ångrar…nu vill jag så gärna ha en trea men min man vill inte. Vad ska man göra, ”övertala” känns ju inte helt rätt taktik..ja, ja…

  Önskar er verkligen lycka till! Snart vänder det! 💕

 13. What? Vad är det för fel på folk… 😠🤦🏼‍♀️

  För övrigt, förutom att barn är underbart och att man gärna vill ge sitt barn syskon – det är dessutom fakta att fortplanta sig är en av de absolut starkaste biologiska instinkter vi har. Det är INTE konstigt eller omotiverat att man blir starkt känslomässigt påverkad när det efterlängtade tycks dröja. Du ska verkligen inte behöva förklara eller be om ursäkt för dina känslor!

  Stor kram, hoppas att det är er tur snart 💞✨

 14. Vanliga orsaker är:

  Psykisk press att vilja bli gravid
  Stress
  Över 36 års ålder
  Övervikt
  Undervikt
  Kost, Alkohol, Nikotin
  Störd sömn
  Eller INGEN orsak alls! Oavsett vad så är det inte ditt fel. Försök njuta av Elsa, Ibbe, syrran och ditt härliga liv! Du är en klok och söt kvinna och en GRYM förebild! Älskar din blogg och att du inspirerar till att vara sig själv. Du har dessutom sjukt snygg stil och verkar vara en galet rolig person.

  Kram

 15. Vid sekundär barnlöshet vet man mer eller mindre exakt vad man går miste om. Viktigt att inte förminska de känslorna och påtvingas att ”vara glad för det man har”

  Dessutom är varannat inlägg i din blogg om hur mycket du älskar Elsa, jag har i alla fall svårt att se dig som otacksam.

  Lycka till med bebisfabriken!

 16. Men hallå?! Finns de idioter som skriver till dig att de ska bero på din vikt? De kan ju gå o gömma sig nånstans! 😡
  Goa fina Jessica, klart du ska känna! Med all rätt att vara ledsen. Sörj o ta hand om dig, gör saker du mår bra av o omge dig med familj o goa vänner. Massor med kramar! ❤️

 17. Vi försökte i 1.5 år att få ett syskon. Jättefrustrerande. Vi hade jättelätt att bli gravida med första barnet och hade hoppats på detsamma med syskonet. Jag hade problem med mellanblödningar (spottings), ibland utebliven ägglossning och värk i höger äggstock. Läkarna trodde det var åldersfaktorn (jag är 37) eller en svårdiagnosticerad edometrios som var orsaken till problemen. Nu är vi äntligen gravida efter vårt andra försök med IVF.

 18. Jag hade blödningar i ca 15 dagar i Maj. Då hade jag fått ett väldigt svagt plus på graviditetstestet som sedan blev svagare och svagare för varje dag. Så det var ett väldigt tidigt missfall.
  Jag envisades med ägglossningstest och blev gravid direkt månaden efter. Det var försök nummer 5. Första barnet kom till på första försöket.
  Heja dig! Förstår att det känns tufft för det är ju det enda man tänker på. Det är din tur snart ska du se!! 😊

 19. Förstår hur du känner! Vi försöker också få ett syskon. Det är så frustrerande när det aldrig går, vi är inne på vår 5e månad nu..! med första blev jag gravid när jag åt p-piller, då tror man ju de ska vara lika lätt nu, men icket 🙁 . Jag kör också på ägglossningstest, men förra månaden verkade jag inte ens ha någon ägglossninging och mensen var så där konstig som din är nu… men den här månaden visade ägglossningstestet äntligen en glad smile gubbe så hoppas på att det blir något.

 20. Det finns inget bättre och finare än att acceptera alla känslor som kommer. Undantryckta känslor blir bara ilska och bitterhet. STOR kram till dig ❤️

 21. Vet precis hur det känns. Klart att man får känna som man gör. Längtan efter ett syskon kan ju vara minst lika stark som längtan efter ett första barn. Kan tipsa dig om att läsa om rosenrot och progesteronkräm 🙂 jag har haft en menscykel på 40 dagar och fick ner den till 28 dagar efter 3 veckor med rosenrot. Progesteronkräm är bra mot mycket hormonrelaterade besvär och har hjälpt många att bli gravida. Kan vara värt att prova!

 22. Hej! Tack tack tack att du skriver såhär öppet om detta. Jag o min man är inne på andra försöket just nu, ja blödde i 14 dagar nu efter första försöket och har varit /är väldigt fustrerad REDAN över att inte ha koll på ägglossning och längtan efter syskon. ❤️ Men vill bara tacka för din ärlighet! Önskar dig all lycka! O din kärlek till din söta dotter betvivlar ja inte för en sekund!

 23. Jag förstår exakt hur du känner. Vi har en dotter på 4 år som blev till på första försöket. När hon var drygt 1 började vi försöka få till ett syskon. Det tog 7 mån att bli gravid. Sedan fick jag 3 missfall mellan v 8-16. Visade sig att jag hade anrifisfolipidsyndrom. Väntar lillebror i november och denna gång går det nog vägen med crinone, trombyl och höga doser blodförtunnande.
  Vill bara säga att det kommer! Men det är jävligt slitigt för ens psyke och för relationen när det tar lång tid 😔 håller tummar och tår för er!!

 24. Hej
  Det är inte på grund av vikten, bara skitsnack
  Jag har alltid pendlat i vikt, har aldrig lyckats bli gravid när jag varit som smalast med rätt BMI, däremot varje gång när jag haft 10 extra kilon

  Förstår att du är besviken just nu, men det kommer säkert att gå bra <3

 25. Jag längtar också efter ett syskon till min dotter<3 Längtan efter ett syskon gör väl inte att man älskar sitt barn som man redan har mindre? det är ju urkorkat att säga så…

  Och vaddå övervikt? Jag tror att det krävs ganska mkt övervikt för att det ska påverka om man blir gravid eller inte. Jag tror snarare att det kan vara stress, alla säger att man inte ska tänka på det och att det kommer när det kommer. Men man kan ju inte tänka bort något som man vill så mycket! Även om jag personligen tror att det är exakt det man ska göra… men det är så svårt.

  Jag hoppas att ni snart får ert efterlängtade plus på stickan, håller tummarna för oss båda!

 26. Jag är i precis samma situation som dig och känner mig superdeppig från och till. Vi har en tvååring och har försökt nu sedan i våras. Vår dotter blev till på första försöket. Jag blev också gravid vid första försöket till syskon, men blev ett missfall under sommaren. Nu försöker vi igen…

  Sorgen varje månad mensen kommer. Den kom nu. Och det spelar ingen roll att man redan har ett barn. Det är denna väntan som gör en tokig! Och känslan att kroppen inte fungerar. Också stressen (känner jag) att det kommer bli X många år mellan syskonen. Vi vill inte ha sju år mellan barnen (som det känns som att det kommer ta). Och det värsta som finns är folk som säger: ”Men stressa inte, då sker det.” Hur ska man INTE kunna stressa? Och lägg inte skuld!

  Så du är inte ensam. Jag förstår dig helt. Lycka till! Stor kram <3

 27. Klart du får vara ledsen och besviken varje månad det inte blir som ni hoppats! Men det är ju mycket som ska klaffa för att en graviditet ska bli till, hur mycket man än försöker påverka med ägglossningstest och diverse. Hur kompatibela och fertila man är som par behöver inte spela någon roll, ibland tar det noll månader, ibland tar det 6 månader även om inget är fel. Sök tillbaka till gynekolog om det inte ordnar sig med blödningarna eller om du börjar känna oro över att du inte blir gravid. Det är tärande att gå hemma och oroa sig även om det är ogrundat. Man kan bli lite knäpp när man försöker bli gravid…

 28. Hej!
  Vill bara skicka lite kärlek och dela hur det var för mig. Efter att ha blivit gravid superlätt med första barnet så fick vi missfall när det var dags för andra. Jag var helt förstörd, det kändes som att det enda som skulle kunna få mig glad var att bli gravid igen. Jag blev besatt av att hitta min ägglossning efter första mensen efter missfallet, men test efter test visade: ingenting. Det tog sönder mig ännu mer, först missfall och sen ingen ägglossning. Hade även läst att om har var gravid så hade det synts som ägglossning. Veckorna gick, och mensen uteblev. När jag till sist vågade testa mig så visade det sig att jag var gravid <3 och när som helst ska jag föda vår lilla bebis!
  Inga algoritmer eller tester i världen kan alltid förklara eller förutspå hur våra kroppar fungerar, och när man minst anar det ordnar allt sig <3 om jag får ge något råd skulle det vara att slänga ÄL-test och skita i appar, ha sex lite oftare om ni båda vill och försök ha tilltro till att det kommer bli bra och att er dotter kommer få ett syskon. För mig ökade bara stressen av att kartlägga ägglossningen och kroppen. Önskar er all lycka!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

I annonssamarbete med TWININGS INFUSO

Min stund på dygnet

Jag är som ni vet inte så mycket för att vara ensam. Jag tror att en stor anledning till det är att jag har en tvilling. Jag har nästan aldrig behövt vara ensam, och trivs verkligen med sällskap. Dock lever jag tillsammans med en man som älskar egentid och jag har fått lära mig att uppskatta det också.

Om det är något jag verkligen tycker om – och kan längta till är när det finns ett nytt avsnitt ute av min favoritserie, och jag vet att jag har en stund för mig själv hemma i soffan, gärna med en kopp te. Elsa sover, Ibbe jobbar sent eller kollar någon egen serie på paddan, och jag kan njuta av något som jag tycker är riktigt bra, men som Ibbe inte älskar. Det är min alldeles egna stund. Som småbarnsförälder blir det ju inte många egna stunder på dygnet.

Twinings infuso 2
Just te för mig står för avkoppling. Jag är uppväxt med Twinings och vi drack ofta te och åt mackor till middag hemma hos mamma. En liten tradition som jag har tagit vidare till mitt eget hem. Mamma är ingen kaffedrickare så henne såg man alltid med en stor kopp te till frukost. Mysiga barndomsminnen! Nu har Twinings kommit med nya frukt- och örtteer, Twinings Infuso, som är naturligt koffeinfria och de innehåller 100% naturliga ingredienser. Perfekta när man vill koppla av och komma ner i varv efter en hektisk dag.

Twinings infuso
TMin favorit av Twinings Infuso är Hallon & Granatäpple. Den har en riktigt fruktig och god smak. Twinings Infuso finns i fem olika varianter, du kan läsa mer om dem här. Alla sorter är väldigt smakrika på ett härligt sätt. Jordgubb tex smakar verkligen jordgubb.

Tiwnings infuso 1
Min alldeles egna stund i soffan. Vilken är din stund på dagen?

Twinings 2
Älskade Signe. 

Infuso signe
Det här inlägget är i annonssamarbete med Twinings Infuso

 1. Väldigt opersonligt när du och Angelica gör exakt samma reklaminlägg exakt samtidigt. Känns fruktansvärt tråkigt och oproffsigt.

  1. Hej Sofia! Tråkigt att du känner så. Vi fick båda detta samarbete och tackade båda ja. Jag förstår inte varför det känns oproffsigt av den anledningen? 🙂 Kram J

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Så är jag som vän

Jag hittade kompislistan inne hos Underbara Clara och vill göra en likadan. När jag inte direkt kommer på ett ämne att skriva om här söker jag inspiration i andra bloggar. Tack för bra idé Clara!

Hur är du som vän? Jag kan tycka att det är lite svårt att beskriva mig själv på det här sättet, men jag vill tro att jag är en kärleksfull och omtänksam vän. Att jag är rolig att umgås med men att jag också har andra sidor än bara rolig som mina vänner uppskattar.

Sämst som vän? Att jag ibland kan vara dålig på att lyssna. Fast det gäller mest kompisar jag träffar i farten och jag kommer på mig själv att inte ha frågat ”hur är det själv?”, innan man rusar vidare. Jag ska bli bättre på att fokusera på andra, även om det bara är i farten.

Vad stör sig dina vänner på med dig? Att jag är dålig på att höra av mig och att det ibland kan gå långt mellan gångerna man ses. Men med allas hektiska liv så finns det nästan alltid förståelse för det.

Återkommande vänproblem? Jag träffar ofta nya människor som jag verkligen klickar med. Som jag känner ”det här är en vän för livet”, men sen finns inte tiden att underhålla den relationen vilket jag kan tycka är lite tråkigt. Jag önskar att jag var bättre på att underhålla nya relationer, men har insett att jag inte är mer än människa och att jag gör så gott jag kan med de djupa relationerna jag redan har. 

96c8e339 5288 4cdb 8811 68acfefce8ca
Typiskt för dig som vän? Från mig kommer det alltid spontana förfrågningar om man vill följa med på olika roliga saker. Jag är också den som gärna styr upp träffar/middagar och även om jag är en spontan person gillar jag att boka datum långt fram i tiden så att vi har något riktigt roligt att se fram emot. 

Img 1719
När blir du sur? När man ställer in saker i sista stund. Jag är en känslosam varelse så när något är bokat och bestämt så ser jag verkligen fram emot det, och när någon bokar av kan jag bli sur. 

Img 0662
Tråkigast med dina vänner? Att alla har så mycket att göra hela tiden. Jag tycker att alla borde få jobba mindre, tjäna mer och ha mer tid över för vänner och familj.

Värsta sortens vän? Den som snackar skit bakom ens rygg. Den man inte kan lita på.

Bästa sortens vän? Den man kan lita på till 100% och som alltid finns där för en, hur lång tid det än har gått sen man sågs, eller hördes. Jag har flera såna fina vänner i mitt liv.

Gemensamma drag för mina närmsta vänner? Att de är drivna, starka och känslosamma.

 1. Jag tycker du verkar vara en skitbra vän! Känner så igen mig i det där mes sena avbok, det är något jag tycker är så segt, när man redan själv hunnit glädja sig att ses ( just eftersom man är så upptagen och träffar sina kompisar så lite nuförtiden när man är vuxen )

  PEPP också till hela er bebisresa, jag hejar på er!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Jag vill bara vara gravid nu…

Jag undrar om månadens ägglossning kommer att utebli eller vad det är frågan om. To much info för vissa, men jag har haft mens/blödning i 13 dagar nu. Vanligtvis har jag mens i 4 dagar. Det slog mig nu att det kanske är läge att kolla upp om det är något som inte stämmer. Jag tänkte först att jag ”bara” haft mens i vecka nu men när jag räknar efter så är det 13 dagar(!)

Det känns så tråkigt om ägglossningen inte blir av den här månaden. Jag tycker att det är frustrerande med saker jag inte kan styra över. Det är egentligen något jag bara borde släppa tanken på eftersom att jag inte kan bestämma hur utgången blir eller kan påverka. Men det är lättare sagt än gjort.

IMG_4518
Älskade barn!

IMG_4522
Jag vill så gärna ge henne ett syskon. 

IMG_3940
Det bästa som hänt mig.

 1. Tänker att det skulle kunna varit ett tidigt missfall annars..?

  Hoppas att allt står rätt till i alla fall och att du snart får din önskan uppfylld ❤️ Är evigt tacksam över att vi kunnat bli gravida så pass lätt ändå, första tog längst tid 6 månaders försök men de andra två kom snabbare. Så vidrigt jobbigt när man inte kan styra över det!! Vet så väl känslan ❤️

 2. Kan ju ha varit ett tidigt missfall som kroppen nu städar upp. Eller en kemisk graviditet?

  Jag fick mens igår. Det har inte gått ett år än men nu slutar jag mäta, tempa, logga, känna efter alldeles för mycket. Jag slutar kolla i appen varje dag. Har jag inte fått mens på 28 dagar (min cykel är 25-28) så testar jag mig efter 35 dagar. Det är min nya grej. Jag ger inte upp… Men jag är nedslagen 💔

  1. Helena hur länge har ni försökt?
   Känner mig också nedslagen. Vi är inne på försök nr 16 nu. Hade ägglossning igår, knappt att man orkar bry sig längre. Tidigare graviditeter tog på 1-2 försöket (varit gravid totalt 4ggr och har två barn) håller tummarna för alla som längtar efter ett plus.
   Tack Jessica för att du delar med dig håller tummarna extra hårt för er!
   Kram

 3. Jag hade också nåt liknande för 2 månader sen, tänkte att det var ett tidigt missfall. Frustrerande när man vill ha en ny chans så fort som möjligt, men man kan ju också se det som att kroppen är på g och gör sin grej.
  Känns bättre att försöka se det som nåt positivt, och jag inbillar mig att då minskar risken att få ett missfall sen. Säkert jag själv som hittar på det, men känns peppande så skit samma 🙂

 4. Förstår din känsla… vi har försökt i flera år utan att lyckas med syskon. Jag börjar mer och mer inse att det nog aldrig kommer bli ett barn till men vill ändå inte sluta hoppas..eller kan rättare sagt inte sluta hoppas. Min kropp är helt knäpp och min äl har varit jättesen två gånger nu trots ägglossninsstimulerande tabletter… känns tungt! Men jag hoppas vi båda kan få ge våra barn ett syskon till slut. Hoppet är det sista som dör:)

 5. Försök nr 3 här o mensen kom idag :/
  Vi har en dotter på 3 år innan o det gick fort.. o blev förlöst med akut snitt.
  Vi fortsätter hoppas…..

 6. Fy vad jobbigt. Kanske bäst att kolla upp vad det är om det fortsätter 🙁 snart är gravid ❤ jag har samma längtan som du. Idag fick jag reda på att en tredje person i min omgivning är gravid.. hoppas jag blir nästa..

 7. Jag förstår din känsla…jag var gravid efter femte försöket…men fick troligtvis ett missfall i förra veckan…ska testa mig igen i nästa vecka då det var för tidigt (vecka 6) att få komma in och kolla. När jag hämtade dottern på förskolan i veckan sa hon ”mamma jag vill också ha en lillebror” (flera kompisar på förskolan har precis fått syskon och hämtade samtidigt som jag). Mitt hjärta brast :’(

   1. Nja det är inte riktigt sant, däremot kan det finnas risker med att vara väldigt överviktig som gravid. Min barnmorska sa dock att om man fått barn innan på ungefär samma vikt och om man inte är över 35 så är chanserna lika stora att bli gravid som vem som helst. Sen beror det också på ens livsstil, inte bara själva vikten. En aktiv person som väger lite för mycket kan vara betydligt mer hälsosam än en smalis som lever på vin och cigg liksom. Dock tror jag inte Jessica behöver bekymra sig om sin vikt för om man ser bilder på henne så är det inte direkt fetma vi pratar om va 🤦🏼‍♀️❤️ Kolla upp blödningen dock tycker jag för 13 dagar är låååång tid att blöda och det är väl bra att reda ut varför!

   2. Jag har själv försökt bli gravid med barn nummer 2 i ca 2 års tid (ett missfall när jag vägde 10 kg mindre). Pratade med min fertilitetsläkare som har mer än 20 års erfarenhet. Han sa att jag borde gå ner minst 5 kg. Detta beror på att missfallsrisken ökar om man har några kilos övervikt samt att spermierna inte trivs i en sådan miljö. Jag är ungefär i Jessicas storlek. Testa! Det är värt det om du verkligen vill bli gravid! Stor kram

   3. Jessica, jo jag vet att du har skrivit det tidigare. Men du är även några år äldre nu än senast du blev gravid🤔 Ajja, håller tummarna för att det går vägen.

  1. Men, vad är det för en trist kommentar till Jessica? Tror knappast det är aktuellt i detta fall!!
   Jag hade högt BMI och blev gravid bums så det är nog förövrigt inte alltid en faktor som förhindrar graviditet.

   1. Fortfarande är övervikt en anledning som kan hindra en graviditet. Precis som undervikt. Märker dock att vissa läsare tar åt sig personligt och blir aggressiva, ”fatshaming” och ”fuck you”? Det var ju moget🤔 som sagt – det är fortfarande en orsak. Så obefogad är den faktiskt inte 👍

    1. Är du läkare Maria? Tror inte läkare ger sådana bedömningar på en blogg. Bara för att Jessica vill kolla upp om allt stämmer betyder det inte att du får börja spekulera i varför hon inte har blivit gravid än.

  2. Jag tror ändå att en sån kommentar KAN vara i all välmening. Det är en känslig fråga givetvis. Men det är riktigt att det kan vara svårare att bli gravid med ett högre BMI. Jag har flera vänner som fått rådet från läkare att gå ner några kilo för att lyckas bli gravida, vilket också har fungerat för just dem. Sedan läger jag NOLL procents värdering kring hur en kropp ska eller inte ska se ut, men rent funktionsmässigt och fysiologiskt så är det oftast lättare att bli gravid med lägre BMI. Vi alla måste jobba på vad vi lägger för värdering i en sån här kommentar. Bara för att någon säger att en annan är tjock eller har et högt BMI så innebär inte det att det är något elakt! Det är inget elakt att säga att någon är tjock. Att säga att någon är tjock är precis samma som säga att någon är smal. Det är en beskrivning av hur en person ser ut. Sen har vi skapa ett samhälle där tjock=fult, och DET måste vi ändra på. När mina barn säger att någon är tjock säger inte jag ”tyst, så får man inte säga. Det är taskigt”. Istället säger jag ”ja, och jag är smal och pappa är lång och morfar är flintskallig. Man kan se ut på olika sätt”. Det som är taskigt är att på en gång förutsätta att tjock är något dåligt.

   1. Precis det jag menade Martina. Iom att Jessica är öppen om sin resa och har bett om stöd och råd tog jag upp detta. Det är flera runt mig också som har gått ner i vikt och sedan blivit gravida👍 Svårt när folk lägger så mycket värderingar i vikt när det faktiskt bara handlar om en rent medicinsk sak.

    1. Jag vill ändå tro att jag förstår ditt syfte med din kommentar. Det välkomnas tips med öppna armar om bidrottninggele, hostmedicin och ägglossningstest. Vi läsare är ju inte medvetna om vilken info som Jessica har och inte för att underlätta att bli gravid. Svårt att veta vilka tips som är hjälpsamma och inte. Jag vill verkligen avdramatisera ordet ”tjock”. Det ska ju inte vara mer negativt laddat att ge någon rådet om att försöka gå ner några kilo för att underlätta en befruktning (skulle ALDIG ge någon ett sånt råd annars) än att ge en underviktig person rådet att gå upp några kilo för samma syfte. Jag tycker att det är en jätteviktig diskussion att kunna ta utan att det ska komma elaka påhopp från något håll. Och Jessica har tidigare varit väldigt öppen med sin viktresa och skrivit mycket om viktnedgång så det kanske även är därför som man som läsare tänkt att det finns utrymme för en sån diskussion även i detta läge.

  3. Det kändes veeeeeerkligen som en kommentar som var riktad att få Jessica att må dåligt, usch och fy för människor som skriver ”välmenta” frågor som får andra människor att må dåligt. ”If you can’t do good, then do not harm” kanske en kommentar att börja leva efter Maria. Och sen kanske det skulle vara av intresse för dig att börja följa kroppspositiva instagram konton och få lite perspektiv på saker och ting, Jessica är synbart inte i närheten av att ha en övervikt som skulle vara ett problem eller hinder för att vara gravid. Jessica är jättefin och att hon ska få läsa sånt här strunt när hon längtar efter att bli gravid och öppet och ärligt delar med sig, det säger en del om kulturen på sociala medier. Sprid kärlek och inte hat. Word!

 8. Om jag vore du skulle jsg uppsöka läkare om blödningen och se över vad som kan göra att det inte går så småningom. Blödningen känns inte helt vanligt?

 9. Till alla som I VÄLMENING kommenterar att BMI är en bidragande faktor, tro mig, den med högt BMI V.E.T D.E.T.T.A. De kommentarerna i all välmening upplevs inte välmenande. Har man högt BMI så är man så väl medveten om det att kommentarer om det snarare blir provocerande och jobbiga. Det är som att säga till någon som röker att rökning inte är bra. Är det någon rökare som inte vet att rökning är skadligt?
  Tro mig, väger man för mycket så är kommentarer om det det sista man behöver. Det är inte ”bara att gå ner fem-tio kg”. Skulle det vara bara det så skulle man inte vara överviktig. Nu talar jag utifrån mig själv för jag vet inte varken Jessicas vikt eller BMI vilket ingen av er förmodligen gör heller.

  Kommentarer om andras vikt och dess påverkan borde få ett nytt uttryck, ”fatsplaining”. Att förklara något för någon som den uppenbart redan vet.

  Så schas med era välmenande BMI-kommentarer.

  Jessica, jag älskar din blogg! Keep up the good work, du är en förebild!

  <3

  1. Jag förstår absolut vad du menar. Det är absolut högst troligt att den som har högt BMI vet om riskerna, men det var inte det jag syftade på med min kommentar. Jag menade snarare att lägga fokus på dem som lackar på att någon beskrivs som överviktig eller tjock. Det är lika mycket shas på sånna kommentarer för det är solklar ”fatshaming”.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

På så dåligt humör

Utan PMS men ändå på otroligt dåligt humör. Inte så angenämt faktiskt. Solen skiner, men jag känner för att lägga mig under ett täcke och gråta resten av dagen. Men det går inte, för jag har jobb att göra – och ett barn att ta hand om. Jag sitter i detta nu hemma hos Annika och jobbar med en ny affärsidé. Den grejen i sig är ju härlig, men mitt humör vill jag bara spola ner i toaletten.

Jag tror att jag håller på att bli sjuk. Jag känner mig lite risig och ska försöka gå och lägga mig riktigt tidigt ikväll. Jag tänker varenda morgon när klockan ringer att jag borde gå och lägga mig tidigare. Men jag undrar om man blir piggare på morgonen ändå? Är det inte själva avbrytandet i sömnen som man känner sig mer död än levande av oavsett tid på dygnet? Jag drömmer om att sova tills jag vaknar av mig själv. Jag minns inte när det hände senast. Nu ska den här irriterade argbiggan jobba vidare. Hoppas jag inte förstörde din goda stämning. Ibland är livet inte på topp helt enkelt.

IMG_4647
Arg.

IMG_4644
Utsikten från Annikas uteplats. Borde göra mig lite glad – mja.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

IVF-pappan – en öppen och ärlig blogg

Förut hälsade vi alltid till en speciell Gustaf i slutet av varje avsnitt av Tvillingpodden. Ni kanske är några som kommer ihåg det? Hur som helst så driver Gustaf nu den öppna, ärliga och viktiga bloggen IVF-pappan. Han och sambon Adele försöker bli gravida och nyligen lyckades dom, men det slutade med ett missfall. Otroligt sorgligt och så tungt.

Gå gärna in och peppa Gustaf i deras kamp om att få ett barn. Jag tycker att det är fint och så viktigt att han delar med sig. Längtan efter ett barn är det många som delar, även om det är första, andra eller tredje barnet. Du hittar honom på instagram under namnet ivfpappan.

Gustaf adele
Apropå Tvillingpodden. Har ni hört veckans avsnitt? Angelica och jag pratar om hennes one night stand som hon sa tack och adjö till på morgonen, men några minuter senare mötte hon honom igen – i en oväntad situation. Skämskudde/skratt utlovas. In och lyssna!

 1. Haha jaaa jag minns det! Måste lyssna om på lite gamla avsnitt nu känner jag! Förresten så tycker jag att de senaste avsnitten av tvillingpodden påminner lite mer om första säsongen typ och det gillas starkt 🙂

 2. Åh då ska jag gå in och läsa. Själv ligger jag hemma efter några nätter på sjukhuset. Har opererat bort min andra och sista äggledare efter ett till utomkvedshavandeskap, så tungt och förra året fick vi ett sent missfall pga infektion, alla dessa gånger har varit ren otur enligt läkaren så nu blir det ivf för oss. Så får jag hoppas att denna otur vänder. Fråga läkare om du kan få lutinus utskrivet, det ska hjälpa till att bli gravid samt att slippa tidiga missfall. Många kramar fia

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Halloween närmar sig – behöver hjälp!

Snart är det dags för årets halloweenfest hos Bella. Jag och Angelica var Snövits-tvillingar förra året och vann pris! Så roligt, vi gick verkligen all in. Jag älskar att göra det när det kommer till det mesta. Jag gillar inte att göra saker halvdant.

I år skulle jag vilja klä ut mig till något tillsammans med Ibbe. Vad skulle det kunna vara? Jag föreslog kungen och Silvia, men Ibbe kände att det var svårt att få till likheten, haha, jag förstår inte vad han menar. Har han sett vad jag kan göra med lite penslar och smink? Jag vill att vi klär ut oss till något som passar ihop och som sticker ut. Hit me med era bästa förslag.

Snövit!

Linserna som vi beställde var otroligt effektfulla. Jag skulle gärna vara något där linser behövs igen.

Ibbis och jag! Ser fram emot året fest!

 1. Åh finns ju massor! Sen beror det ka ske lite på hur ”snygg” man vill vara

  Han solo o prinsessan leia
  Bond och money penny (eller bondbrud)
  Clintons
  Rödluvan och vargen (för att fortsätta temat från förra året)
  Alice i underlandet o klockmakaren
  Dirty dancing (Johnny och baby)

  ”bara” googla på filmar så kommer det fram massor av förslag!

 2. Homer & Marge Simpson!
  Eller om ni vill ha ödlelinser kan ni klä ut er till Diana & John från TV-serien V (men ni kanske var för unga när den gick), då kan ni ha med sega råttor att gnaga på också 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..