5 saker jag gjorde ljudlöst innan jag blev gravid

En av de mindre härliga sakerna med att vara gravid är det eviga flåsandet. Här är en lista på fem saker jag gjorde ljudlöst innan jag blev gravid. Känner ni andra preggos igen er?
1. Gick upp ur sängen
Nu gör jag ofrivilligt ett ”gubb-ljud” när jag rullar ur sängen. Fonetiskt låter det ”aaah-hääääj”.
2. Åt mat
Det är tydligen svårt att tugga med stängd mun utan att flåsa som en mindre flodhäst som preggo. Det här är inget jag tänker på själv – men jag har blivit tillsagd. Och fått frågan ”nu skojar du va?”. ”Heehee.. Ahh… Ja givetvis” svarar man då och äter resten av måltiden inne på toa.
3. Gick upp för en trappa
Nej, vem försöker jag lura? Jag flåsade när jag gick upp för en trappa förut också. Men då pratar vi 30 trappsteg – sen flås. Nu räcker det att bestiga en mindre tröskel för att tro att man nyss varit på ett riktigt tungt fyspass som kräver en återhämtning på minst 15 minuter.
4. Spelade in ett videoklipp
Har ni spelat in en liten videosnutt på låt oss säga, en gullig ekorre i skogen, för att sen titta på det i efterhand och undra ”HUR KUNDE JAG INTE SE SNUSKGUBBEN SOM FLÅSADE MIG I ÖRAT?” för att sedan inse att du faktiskt var helt ensam i skogen? Ja, eller ekorren kan ju varit riktigt förkyld också…
5. Andades
Det är helt enkelt slut på vanliga ljudlösa andetag. Punkt. Det är tur för både mig själv och min omgivning att världen i vardagen består av miljontals ljud. I havet av ljudvågor kan jag lätt dölja mitt flåsande.
flåsandehund

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..