Hon är inte ”stor”

Nu har jag varit på tillväxtultraljudet. När vi satt i väntrummet såg jag kvinnan som gjorde mitt första ultraljud (som påpekade min kropp och att hon inte kunde se bebisen ordentligt pga detta.) Jag fick en enorm klump i magen och fick panik när jag insåg att jag förmodligen skulle bli undersökt av henne igen. Men icke! Hon ropade upp ett annan namn och vi fick komma till en supergullig barnmorska. Phuu!

Lilla tjejen i magen (liten och liten, hon väger nu runt 2,5 kg) vilket är lite lite över kurvan men inga konstigheter. Barnmorskan sa att det är svårt att uppskatta en exakt födelsevikt men gav en siffra på mellan 3,7-4 kg, men som sagt är det svårt att uppskatta en exakt siffra. Efteråt blev det en enorm avspänning så jag började gråta en skvätt när vi hade åkt ner med den evighetslånga hissfärden. Att man ska gå runt och oroa sig så mkt. Och jag har förstått att man aldrig slutar oroa sig, så välkommen oro, välkommen! Jag måste försöka bli kompis med dig, och inte måla upp värsta tänkbara scenario hela tiden. Jag är expert på det! Tusen tack för alla era fina kommentarer. Ni är bäst och jag tycker om er så mycket!

bild (7)

 

 1. Skulle du kunna visa hur du sminkar dig? Dina ögon är Såå fina 🙂

  1. Tack snälla! Jag ska göra en videotutorial med det tänkte jag. 😀
   Kram!

 2. hej! Jag var orolig innan min förlossning ( eftersom sfmåttet hade ökat mycket på slutet. Då sa barnmorskan på förlossningen en väldigt lugnande sak : ”man föder de barn man är skapt för att föda” och dagen efter kom en perfekt liten kille ut! Så oavsett hur stor eller liten bebis som barnmorskan uppskattar att det är innan, så blir det ju oftast bra! Lycka till, det är en häftig och omtumlande upplevelse att bli mamma!

 3. Theres skriver:

  Vilka ögon 🙂
  Jag gjorde tillväxtutraljud för att min mage var mindre än ”vanligt” Dem beräknade fördelsevikten till 3,3 vid fullgången graviditet. Nu födde jag en vecka tidigare och Tuva vägde 2,9.

  Med min tvåa sa dem att hon skulle väga ca 4 kg. 15 dagar över tiden gick jag och Wilma vägde 4,1.

  Skönt att få göra ett ultraljud ändå igen och se att allt är bra. Exakt siffra är nog svårt att ge, du får se på hennes födelsedag helt enkelt.
  Jag längtar tills hon kommer hihi 🙂

 4. Frida skriver:

  Åh vad skönt för dig att det gick bra på ultraljudet! Du är så otroligt vacker, både som gravid och annars!

  Måste bara fråga, du skulle inte kunna visa hur du brukar sminka dig? Jag ska både på bal och ta studenten i vår och sminka mig själv, och tycker du är så duktig på att sminka dig! Kram

  1. Tack vad gullig du är fina Frida! 🙂 Jag har precis köpt en ny kamera och ska efter några önskemål göra en liten tutorial om hur jag sminkar mig! Det är superlätt! 🙂

   Stor kram!

 5. Vad skönt att allt såg bra ut. Jobbigt att gå omkring och känna oro när man är gravid och hormonerna samtidigt sipprar lite överallt 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..