Sjukskriven 50%

Hoppas att ni har en fin lördag & helg. Själv ligger jag inne och snorar fortfarande. Idag har vi städdag i vårt bostadsområde så jag fick släpa ut mig själv för att kratta lite löv… Det var skönt att få lite luft, men nu är kroppen helt slut. Jag har haft problem med foglossning sen v. 17 (som iofs gick över under 10 veckor och kom tillbaka). Nu har min kropp iaf sagt ifrån. Jag träffade en läkare i veckan som sjukskrev mig på halvtid från och med nu. Han tyckte inte heller att mitt planerade datum att jobba fram till 15 maj var någon bra idé. Jag har bf 30 maj och tänkte att 14 dagars ledighet är ganska lagom. Jag är glad att han sa ifrån.

Hur ska ni andra göra, eller hur gjorde ni? Jobbade ni ända in i kaklet eller tog ni ledigt i god tid innan för att hinna vila upp er? Jag slutar hur som helst jobba den 30 april och har alltså en hel månad på mig att vila upp min kropp. Läkaren sa att man ska vara 100% utvilad när man kommer till förlossningen och inte vara inne i något som helst jobb-mode. Han sa att det är vanligt idag att mammor kommer in och jobbar under värkarbetet. Han tyckte inte att det var en bra idé… Den här gången lyssnar jag på farbror doktorn istället för på mig själv. En liten del av mig ser det som ett nederlag att bli sjukskriven och att gå hem tidigare än planerat. Men det kanske är läge att prioritera sig själv och sin kropp inför vad som komma skall…
Bjuder på en riktigt vårlig bild idag! Det flyger massor med fjärilar utanför oss idag. Fantastiskt! Så gullig citronfjäril. Ser ni snabeln? Hur söt?

IMG_7624

 1. Jenny skriver:

  Jag blev sjukskriven 100% en månad innan BF. Det var inte vad jag planerat men det var helt underbart att få vila upp sig innan bebisen kommer.
  Stort lycka till!
  Och tack för en rolig podd!

 2. kattis skriver:

  Bra att du varvar ner! Jag har bf 12/7 och hade tänkt jobba ända in i kaklet, men har insett att jag inte är stålkvinnan och jobbar endast 1 månad till dvs går på ledighet 8 veckor innan bf. Behöver verkligen det.

 3. EmmaF skriver:

  Jag fick gå hem 2 månader innan (havandeskapspenning) pga tungt jobb inom vården 🙂 skönt att få gått om tid att varva ner, läsa, vila & baka, haha, vilket blev nästan varje dag framåt slutet.. Du gör helt rätt i att lyssna på läkaren! Lycka till med allt som ligger framför! Tack för en härlig blogg! Kram!

 4. Jag vart sjukskriven 50% i slutet av april. 1 juli gick jag på gravidpenning. Jobbar som brevbärare så gick inte att cykla runt och dela post. Hade bf 30/8 Mio kom 25/8-14

 5. Anna J skriver:

  Med första barnet jobbade jag ”in i kaklet”. Skulle vara ”duktiga flickan”, prestera, leverera, leva upp till förväntningar. Läkarn ville sjukskriva mig pga diverse krämpor 50% halvvägs in i graviditeten men jag skulle minsann jobba. Ångrar mig big time. Var helt färdig när förlossningen stod för dörren och i princip utbränd efter. Ingen tackade mig för det.

  Det är en sak att jobba när man mår bra. Men jag har aldrig varit så ”sjuk” som när jag varit gravid, oavsett att ”graviditet är ett tillstånd och ej en sjukdom” som de som inte förstår måste hurta sig med att informera.

  Nu med nr. BF 5/6 har jag jobbat 50% i snart 2 månader och när april är slut går jag hem helt. Detta utan det minsta dåliga samvete eller uns av känslor av misslyckande.

  Vi producerar ett liv inom oss, vi sover dåligt, mår illa, har ont, är psykiskt mer sköra än som icke-gravida…kan inte det vara nog? Jo, banne mig.

  Så sträck på dig! Känn dig stolt! Släpp känslan av misslyckande och skam! Du är en superwoman genom att bara orka med graviditeten. Gå hem och unna dig allt som du mår bra av och ladda för att lilltjejen ska komma ❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..