Snart fullärd förälder

Jag och Ibbis har varit på föräldrakurs hela förmiddagen. Så pass kul! Vi fick lära oss massor om förlossning och komplikationer, akuta snitt osv. Jag är ännu mer pepp på förlossningen nu. Det enda jag börjar bli orolig för är hur jag ska hantera smärtan. Jag har ju gått profylaxkurs och känner mig trygg i det, men när jag numera vaknar VARJE natt av att jag har sendrag i vaden och bara skriker rätt ut blir jag lite lätt orolig. Min tvilling säger att smärtan inte alls är som ett sendrag utan att den mer smyger sig på. Att jag inte ska jämföra ett sendrag med en värk. Haha, vi får väl se. Jag kan hur som helst inte andas mig igenom ett sendrag. Har ni andra gravida också problem med sendrag? Varför får man det? Har man brist på något? Jag har fortfarande ont i vaden efter nattens attack!

Skärmavbild 2015-04-22 kl. 14.43.00

Jag är sååå nyfiken på hur vår lilla tjej ser ut! Är hon lik en liten ekorre som Ibbe måntro?

  1. Bella skriver:

    Alltså ditt leende.. Vackert !! Fina ni är

  2. Ofta när muskler drar ihop sig och blir till ett ”sendrag” så har man fått i sig för lite vatten. Glöm inte att 2 liter vatten behöver kroppen varje dag och de tror jag nog vi alla är lite dåliga på

  3. Hej Jessica! Kramp i vaden är suoervanligt hos gravida och beror på att graviditetshormonerna gör att kalciumomsättningen i din kropp ökar (och kalcium har en viktig roll för musklerna).. det du kan göra är att dricka mer vatten, sträcka och töja musklerna samt använda stödstrumpor!

  4. Mian skriver:

    Här kommer ett superbra tips mot kramp: Innan sänggående – smörj in benen med olivolja, låter hur knasigt som helst men fungerar! Kladdigt? använd ett badlakan under..

  5. Hört att man kan äta magnesiumtillskott mot sendrag. Saknar källa på det dock. Hoppas det blir bättre snart! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..