Inte fixerad – men huvudet nedåt

Nu är jag hemma igen efter besök hos barnmorskan och trevlig lunch med födelsedagsbarnet Frida och Tvilling. Ett stort plus var att jag fick sällskap hela vägen hem av Frida och hennes lilla Sophia. Det är en liten bit att åka härifrån till city, så himla mysigt med sällskap.

Alla värden var bra hos BM, mitt järnvärde har klättrat uppåt vilket är superbra. Ju lägre järnvärde – desto högre risk för förlossningsdepression som jag har varit lite orolig för. Vi har kommit fram till att jag ska stanna några dagar extra på bb för att vara säkra på att jag mår bra. Jag har tidigare ätit antidepressiv medicin och det ökar risken för depression i samband med förlossning. Det känns tryggt och bra att jag blir väl omhändertagen!

Lilla tjejen ligger med huvudet nedåt, i ”öppningen av bäckenet” eller vad man ska säga, men BM kunde fortfarande rucka på huvudet. Det kan ju dock ändras från ena dagen till den andra. Undrar hur ovanligt det är att dom vänder sig om helt och lägger sig i säte när de har legat med huvudet nedåt sen vecka 32 typ? Om hon skulle vända sig helt om borde jag väl märka det? Det är ju ingen liten groda i magen längre, utan en fullvuxen liten bebis. 🙂 BM sa att hon kan komma när som helst, men att det vanligaste är att man passerar bf. (Jag vet ju det men jag tycker att det vore kul om hon kom på tex. söndag.) Just nu känner jag att om jag har väntat såhär länge på att hon ska komma ut så kan jag vänta några veckor till. Vi får väl se hur jag känner om vi passerar bf…Nu ska jag trycka i mig en liter jordgubbar! Det är sååå gott!

Här är en magbild från idag. Vecka 39. Imorse sken solen så jag körde barbent!

vecka39

 1. Så vacker du e! En gravid kvinna e nog bland det finaste som finns tycker jag. Vårig o fin kofta också 🙂 lycka till inne på förlossningen, det är det häftigaste jag varit med om iaf 😉 <3

 2. Sofia skriver:

  Åhh vilken snygging du är!!! Kram!

 3. Fin du är! Heja heja kämpa på! Snart är det dags 😀 <3

 4. Anonym skriver:

  Var ska du föda någonstans? Har själv haft problem med ångest och depression och är nervös för vad en eventuell graviditet och förlossning kan ”släppa fram igen”. Skönt att höra att bemötandet har varit bra 🙂

 5. Jenny skriver:

  Hej! Vad fin du är!! Har du haft mkt förvärkar eller sd? Det har jag, men tydligen vanligt m 3:e barnet… Jag blir less över att det bara är lur varje gång. Mitt första barn kom på bf +5, andra kom bf -10 o nu då??? Vi är ju på bf -10 idag, det vore väl en fin dag att få bebis på, ellerhur Jessica!!

  1. Hej Jenny!
   Tack snälla! 🙂 Jag har inte haft några förvärkar alls. Någon enstaka sd bara, thats it. Känns som att hon kommer stanna där inne ett tag till, haha. Men min tvilling hade heller inga förverkar så man vet ju inte. 🙂 Lycka till med din bebis!! 😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..