På väg till…

Inga värkar, inget vatten, ingen bebis. Inga fler tecken på att hon skulle vilja komma ut mer än att hon försöker ta sig ut genom skinnet på magen. Nu är jag på väg till min fantastiska barnmorska för förhoppningsvis sista gången innan förlossningen. Jag har en tid hos henne igen nästa fredag men då hoppas jag verkligen att bebis har kommit. Jag vet inte hur ni andra som varit preggo kände er såhär nära förlossningen, men för min del vore del lite kul om vattnet gick på något kul ställe!! Håll tummarna för mig i stan idag, haha!

 1. Melina skriver:

  Mitt vatten gick när jag precis hade betalat på Ica. Jag var där med min mormor och väntade på att hon skulle betala sitt när jag kände hur jag kissade på mig. Fast när man är kissnödig kan man ju hålla sig, men det bara rann längs med benen. ”Mormor, jag kissar på mig” väste jag med tårar i ögonen (för egentligen visste jag ju vad det var) och hon tog mina kassar så jag kunde springa iväg till toaletten. Inne på toaletten konstaterar jag att det inte är kiss, slänger de dyngsura trosorna i soporna och ringer mormor. Hon svarar och jag får ur mig att vattnet har gått. Hon lägger inte på luren, så jag hör när hon skriker till personalen ”TA MINA KASSAR, MITT BARNBARN FÖDER BARN PÅ TOALETTEN!”. Haha, personalen måste ju trott att hon var galen. Filippa kom typ 23 timmar senare, så jag födde inte barn på kundtoaletten på Ica Maxi, tack och lov!

 2. När jag väntade dottern så gick aldrig vattnet så det blev aldrig den där panikartade roliga stunden som man ser på film 😉 hoppas jag kanske får uppleva det den här gången ist. Lycka till, hoppas hon kommer snart!

 3. Ohhhhh vad sa barnmorskan? Frågade du om en sån där hinnsvepning? Jag tror de kan se om man är ”mogen”. Alltså det är så galet roligt att följa någon som är lika långt gången som en själv. Håller de på att tjafsa om magen och graviddiabetes något mer eller låter bm din mage vara nu? Jag var hos en bm idag och hon kände lite på magen och sa ”ja, mycket bebis därinne”. Hupp. Jag ska ju föda snart. Jisses vad vissa vill stressa upp en.
  Förresten, lyssnade på er podd igår. Ni var så jävla roliga. Ni har verkligen världens bästa podd. Kram

 4. Malin skriver:

  Mitt vatten gick söndag kväll kl 19 – vi hade precis ätit middag och jag skulle gå och kissa. När vattnet inte slutade rinna trodde jag att mina knipmuskler gett upp helt :’D
  Det pirret i kroppen som uppstår och man inser att ”nu finns det fanimej ingen återvändo!” är helt galet! Det är så jäkla roligt från första tecknet tills… ja, men tills nu när hon är 8 månader! Och går tiden fort eller?!
  Dagen efter åkte vi på CTG och åkte till bilverkstaden för att fixa en lackskada emellan. Där satt jag med värkar och blev omhändertagen av mannen bakom disken (alltså, han stod där. Han tog inte hand om mig BAKOM disken. det hade varit sjukt.) innan vi åkte tillbaka till sjukhuset för CTG 2 (första var printen sönder på..), sen började det på riktigt!
  Du kommer ÄLSKA förlossningen! Det är precis som att få det man önskat sig av tomten när man var 10 år.
  Lycka till! 🙂

 5. Lina skriver:

  vi var på en förlossningsförberedande kurs på Danderyd, där barnmorskan sa; det blir aldrig som på film att vattnet bara går och du helt plötsligt står i en jättepöl… Lite besviken blev jag eftersom det var precis så jag ville att det skulle bli. Men plötsligt en morgon vecka 37+3 så klev jag upp ur sängen och sekunden senare står jag i en jättepöl och ropar på min man att vattnet gått, antingen det eller så har jag kissat på mig, haha. Man vet ju aldrig som gravid… Men jag var väldigt glad att det blev hemma och inte på stan, för Gus vad det forsade. Samma sak i 48 timmar eftersom jag jade vattenavgång utan värkar. Sen gick det undan väl inne på BB Sophia för igångsättning. 3.50 minuter innan vi fick träffa lilltösen. Vilken lycka och vilken fantastisk grej att vara med om. I morgon blir hon 1 månad. Lycka till på världens mest fantastiska upplevelse! (Enligt mig)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..