Min första mors dag

Idag firar jag min första Mors dag som mamma – på akuten. Lilla skrutt har varit rinnig i sitt ena öga sedan hon föddes. Vi fick höra att det var helt normalt. Nu efter natten var ögat helt igengeggat av var så vi ringde sjukvårdsupplysningen som sa att vi ska åka in till akuten så att en läkare får titta på henni. Det är säkert ingen fara men jag blir så himla orolig.

image

 1. Är troligtvis trånga tårkanaler. Har en son på dryga 9 månader som fortfarande har problem med rinniga och geggiga ögon till och från. Emellanåt kan han inte få upp ögonen när han sovit. Bara tvätta ofta, massera ögonvrån och skölja ögonen med koksalt. Känns inte alls kul och ser väldigt jobbigt ut men han verkar konstigt nog inte bry sig så mycket. Vanligast är att det försvinner före ett års ålder så vi håller tummarna att det ger med sig snart. Hoppas er lilla tjej slipper problem med sina ögon!

 2. Anonym skriver:

  Vår dotter hade jättetrånga tårkanaler i båda ögonen i ca. 3 månader. Riktigt geggigt ibland och ofta kunde hon inte öppna ögonen efter sömn, paniken första gångerna! Efter tre månader släppte det helt i ett öga (peppar peppar) men ett öga rinner/geggar fortfarande varje dag och hon blir snart 11 månader. Det blir värre så fort hon är utomhus längre stunder eller på något sätt hamnar i drag. BVC kontrollerar det vid varje träff och det skall tas upp på ettårskontrollen om de skall ”spola rent” kanalen. De vill helst att det skall rätta till sig av sig själv men ju äldre hon blir desto mer är hon där och pillar när det geggar och det gör det värre. I vårt fall fungerar det bäst att tvätta ögat med ljummet vatten med eller utan en bomullsPad. Så fort vi råkat torka med fingrar, filt, kläder eller annat för att få bort det akut har det blivit värre.

  Var inte oroliga, rinnande öga sätter inte stopp för glatt humör och massa bus! Hoppas det släpper snart för er lilla sötnöt!

 3. Linda skriver:

  Det är alltid jobbigt då ens barn har någon åkomma. Vår son är två dagar äldre än er lilla tjej och han hade exakt samma sak i början på veckan. Vi putsade hans öga med kokat (kallt) vatten flera gånger om dagen. Utifrån och in. Efter tre dagar var han symptomfri. Tårkanalerna på de små är inte riktigt ”klara” än. Lycka till!

 4. Elin skriver:

  Bli inte orolig. Exakt så hade vår lilla Alfred också. Bara trånga tårkanaler. Massera i ögonvrån så går det över Är det supertrångt kan man tvätta med renässans (koksalt)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..