När man bråkar – om allt

Det har varit en vidrig natt. Och en hemsk fredagskväll. Jag har alltid så höga förväntningar på saker och blir ofta besviken. Ska man sänka sina förväntningar på livet då och gå runt och vara lagom nöjd? Jag har dock ett stort problem. Jag talar sällan om mina förväntningar. Hur ska man då kunna ens försöka leva upp till dom? Jag är sämst på att prata. Jag vill bara stänga in mig i ett rum och vara ifred när jag är arg. Och jag kan vara arg länge. Jag och Ibbe bråkar just nu – om allt. Jag som hade sett fram emot helg längtar nu till måndag. Hur blir ni när ni är arga? Ältar ni och smäller i dörrar, eller går undan och stänger in er som jag?

image

Tur att Snyltis är så gullig.

 1. Jag är galen. Elakare människa än mig finns nog inte. Min man är den finaste, snällaste och lugnaste. I 5 år har vi varit ihop, en gång väste han ”jävla kärring”. Det är det värsta han kallat mig. Jag är dum och elak så fort jag öppnar ögonen, allt han gör är fel 🙁 försöker att ändra mig men det går inte. Borde gå till en psykolog för att hitta verktyg att använda när jag blir såhär arg. Egentligen är jag frustrerad över vår sits, en ettåring som inte sover på natten och som över lag är rätt missnöjd och gnällig. En vacker dag kommer han nog ta sitt pick och pack. Han förtjänar så mycket bättre!

 2. Emelie skriver:

  Exakt så var det för oss också – men det går över nu är våran pojke 5 månader och vi är så lyckliga (och sams) hela, lilla familjen! Snart är ni också här och de där bråken ett minne blott

 3. En gång smällde jag igen en dörr så hårt att den sprack SÅÅÅ sa en del om mitt konstnärliga temperament haha 🙂 har dock blivit lite mildare med åren. Tror det är bra att meditera på saker då brukar de svalna och plana ut man får ett annat perspektiv på saker.

  Idag har jag lyxiga glampingtips på bloggen 🙂

  Önskar dig en solig ny vecka

  LOVE Maria Inredning – it’s Swedish for decor

 4. F skriver:

  Låter som mig och min fru.
  Vi fick vårt första barn i december 14 (han är nu snart 7 månader). Vi brukar om allt. Och jag tror att det beror på att vi både är trötta, vår son vaknar ca 10 ggr per natt och på dagarna är han väldigt på. Vi är utmattade och trötta så jag tror asg vi har lättare att bli irriterade och börja bråka. Men tänker att det är en fas. Vi båda vet att vi älskat varandra!

 5. Jag tror det gäller att inte ha så stora förväntningar på livet. Livet är fantastiskt men det blir nästan aldrig som man tänkt sig:). Sedan tror jag det är viktigt att se lycka i stort och smått. När det gäller bråk brukar jag arg en liten stund och sedan blir jag och sambon sams. Ni har genomgått det största man kan göra och det är en intensiv berg och dalbana när man blir förälder för första gången . Det är inte konstigt att det uppstår bråk. Men det går över och man går in i nya faser:-) kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..