10 saker man behöver som nybliven mamma

1. Torrschampo. Let´s face it. När hinner man duscha och tvätta håret ordentligt? På sin höjd hinner man vaska av armhålorna och snippan i handfatet. Om man har tur.

2. Sömn. Tänk om det gick att köpa på burk? Eller om sömn gick att lagra. Som ett batteri. Det hade varit helt fantastiskt. ”Passa på att sova när bebisen sover” säger dom. Toppen! Tar du hand om mina hundrasjuttioelva sysslor då så länge?

3. Trosskydd/bindor. När avslaget har försvunnit vet man inte om det är kiss eller flytning som kommer när man hostar/nyser. Förmodligen det förstnämnda.

4. En förstående och hjälpsam partner. Hatten av för ensamstående föräldrar. Verkligen! Ni förtjänar en medalj.

5. Bekväma underkläder. Det räcker med att stygnen skaver där nere. En illasittande spetstrosa göra sig icke besvärad.

6. Förråd med godis. Ladda upp med det godaste goda. Man vet aldrig när man kommer iväg till en affär. Eller när man har tid att laga mat. Choklad mättar – i tillräckligt stora mängder. Jag lovar!

7. Sjuttioelva nappar. Om man vill ha napp vill säga. Skaffa många! Inget är så frustrerande som att krypa runt på golvet på alla fyra mitt i natten till ljudet av en missnöjd bebis.

8. Amningskupor. Det är ingen angenäm upplevelse att gå hemifrån och ha glömt sätta dit amningsinlägg. Det kan lätt se ut som att du ofrivilligt deltagit i en wet t-shirtcontest.

9. En riktigt bra deo. Inte sedan tonåren och puberteten har jag luktat så mycket tantsvett. Men hormonerna verkar göra sitt.

10. Alvedon. De första dagarna/veckorna känns det som att du bokstavligt talat blivit överkörd av en ångvält. Du har ont i muskler du inte visste att du hade.

 1. Sandra skriver:

  Mitt tips är matlåda till lunch. Bara värma och äta. Sen håller jag inte med om duschandet. Visst ibland kör det ihop sig men mina har fått hänga i babysittern och titta på. Funkat allt som oftast. Sen om man har en partner/mamma/kompis till hands hinner man ju tom duscha utan raketfart. Jag har mindre bra lägen för dusch nu med tre barn som rör sig i huset än vad jag hade under bebistiden.

 2. Anna skriver:

  Håller med om alla utom 1 och 2….
  Har aldrig förstått det här med att man inte duscha eller tvätta håret tex….fick mina twins för 4 år sen och har aldrig haft problemet att inte kunna duscha!?
  Sova tyckte jag oxåmåla fick göra, visst vaknade man ofta men kändes inte som något problem….

 3. Elin skriver:

  Jag är ensamstående med min dotter som är snart 6veckor gammal. Tack för medaljen 🙂

 4. Trilla in på din blogg av en slump..
  Har en son på 2,5 år.. De är underbart men de är ingen dans på rosor precis som du skriver..
  Härligt skrivet och tack för ett gott skratt 🙂

 5. Malin skriver:

  Tips:
  Skaffa bärsjal! Du får händerna fria att pyssla med annat, barnet somnar för det mesta och får en massa närhet och trygghet till skillnad från när det ligger ensamt i vagnen. Dessutom är sjalen superbra för barnets skelett och balans.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..