7 saker man inte visste innan man fick barn

1. Man kan känna sig pigg efter några få timmars sömn. Om någon skulle sagt till mig för tre år sen att jag inte skulle få sova mina välbehövliga 8 timmar för att överleva hade jag skrattat. Nu känner jag mig utsövd om jag får mer än tre timmar av sömn i sträck.

2. Bajs finns i oändligt många färger – och former. Och man pratar helt ogenerat om det. Ofta! ”Älskling, nu har hon bajsat en boll igen” eller ”Nu är det mycket mjukare och ljusare än imorse”.

3. Man får ungefär lika mycket uppmärksamhet när man är ute och går med en spädis som med en hundvalp – om inte mer.

4. Det går att äta en hel måltid under tre minuter – och känna sig nöjd med det. Maten var iaf varm när den landade i magsäcken.

5. Det är ingen klyscha eller ett påhitt hur oändligt stor kärleken är till sitt barn. Kärleken man känner är ännu större än dom säger. Jag lovar.

6. Det går att säga ordet ”hej” 450 gånger om dagen utan att man känner sig tjatig. I hundra olika tonfall.

7. Rädslan över att någon/något ska skada barnet är enorm. ”Tänk om” dyker upp flera gånger om dagen, iaf i mitt huvud. Tänk om någon kör in i oss när vi är ute med bilen. Tänk om någon snor henne. Tänk om någon tappar henne. Tänk om JAG tappar henne. Tänk om hon slutar andas. Tänk om hon rullar ner från skötbordet. Tänk om jag rullar över henne i sömnen.

 

  1. Elln skriver:

    Hahaha skrekskrattade åt nr 6!! Säger det oändligt många gånger om dagen till min fyramånaders. Är 100 på att hej blir hennes första ord!

  2. Sara skriver:

    Hahaha Alltså sitter och skrattar rakt ut åt nr 6! I ett nötskal!!

  3. Sophia skriver:

    Haha. så bra skrivet !! Det stämmer så bra och härligt att man inte är ensam 🙂

  4. Åh, va bra lista! Härligt att man inte är ensam!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..