7 saker man inte gör i kollektivtrafiken

1. Klippa eller fila naglarna.
Nej, nej, nej. Det här är helt enkelt väldigt långt från ok. Jag vill inte ha ditt nagelklipp i knät eller höra ljudet från när du filar naglarna – för att sedan behöva andas in ditt nageldamm som uppstår.

2. Äta en bastant måltid som luktar.
Picknick i all ära, det är verkligen fantastiskt. Men ät inte din hemlagade köttfärsås på bussen/tåget/tunnelbanan. Kex fungerar finfint. Prova det! Eller banan.

3. Prutta.
Du kanske trodde att den regeln är given? Inte för alla ska du se. Jag har hört personer som både en och två gånger släppt väder – högt och ljudligt.

4. Ha ryggsäcken på ryggen.
Ryggsäcksfolket är ett släkte för sig helt klart. Det är som att de tror att ryggsäckarna blir minismå så fort de hamnar på ryggen. Fel fel fel! Du kan inte vända dig om som vanligt med en ryggsäck på ryggen hur gärna du än vill. För då får jag den i ansiktet. Plus att det blir fruktansvärt trångt i rusningstrafik när folk står med ryggsäckarna på.

5. Ha intima samtal i mobilen.
Ja, jag hör ditt bråksamtal fast jag sitter två säten bort. Jag hör till och med vad din sambo säger i luren. Spara tjafset tills du är på hemmaplan – för allas skull. Hur nyfiken jag än är på er relation vill jag inte veta vem som glömde tömma diskmaskinen sist och varför han alltid är sen när ni ska mötas upp.

6. Skitsnacka om andra.
Man ska såklart inte snacka skit oavsett vilken plats på planeten man befinner sig på. Men jag har varit med om att överhöra samtal på bussen som handlar om folk jag känner. De som satt där hade ingen aning om att jag kände personen ifråga. Inte så smart – och verkligen inte trevligt.

7. Tränga sig.
Den här är nästan värst tycker jag. Vänta på din tur? Gå inte före i busskön. Vi andra står inte i ett led för att vi tycker att det är roligt. Och VÄNTA med att gå på tunnelbanan tills vi andra har gått av. Hur svårt ska det vara?

Gillar du listan? Då kanske du också gillar: 
7 saker man inte visste innan man fick barn
10 saker man behöver som nybliven mamma 
5 saker man inte säger till en nybliven förälder 
10 saker man inte säger till en gravid 
7 fördelar med ersättning
10 fantastiska fakta om kroppen under och efter en graviditet

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..