Mens efter graviditet

Nu är det lite mer än 9 veckor sedan förlossningen. Jag ammar inte alls och undrar när mensen kommer igång igen? Jag förstår ju såklart att det är väldigt individuellt precis som allt annat, men på ett ungefär? Man har ju ägglossning innan mens och iom det kan jag rent teoretiskt sätt bli gravid. Hur fantastiskt det än är med bebis så känns det lite väl tight att bli gravid igen nu. Hur var det med er mens? Hur lång tid tog det innan allt kom igång?

image

 

 1. 4-5 veckor efter förlossningen och varit regelbunden sedan dess 🙂 helammande i c:a 7-8 månader, ammar fortfarande på nätterna och vår skrutta är 11 månader 🙂 och så har det flyttat in en ny liten bebis i magen (planerad) 🙂

 2. Jag fick tillbaka min mens 5 veckor efter födseln, ammade bara första dygnet. Blev oplanerat gravid igen 3 månader senare, fick dock utomkvedshavandeskap och fick opereras. Så jag vill råda alla att se till att skydda er om ni inte vill ha fler barn än.

 3. Lisa skriver:

  Gud så fantastiskt att läsa om alla mammor som INTE ammat! Mer sånt åt folket!
  Det ska inte finnas prestige eller ”duktig flicka” i hur man matar sitt barn! Ingen ska må dåligt över att inte amma! Kram!

 4. Anne skriver:

  Fick tillbaka mensen efter 10,5 månader, ammar fortfarande 2-3 ggr/dygn nu vid 11 mån.

 5. Line skriver:

  4 veckor tog det för mig! Och jag helammar! 😛

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..