Preventivmedel efter graviditet

Jag och Ibbe diskuterade ett eventuellt syskon till Elsa redan innan hon föddes. Min tvillingsyster väntar sitt andra barn (bf i september) och Ibbe tycker att det vore härligt med ett syskon lika tätt. Hon blev gravid fem månader efter att hennes Alice föddes. Riktigt så tätt vill inte jag bli gravid igen. Vi kommer snarare vänta ett par år om jag får bestämma. Vi ska gifta oss nästa sommar och då vill jag absolut inte vara gravid.

Jag blev gravid med Elsa på andra försöket så jag antar att det är ganska lätt för oss att skaffa barn. Nu har jag ju såklart ingen aning om hur det blir nästa gång, men för att vara på säkra sidan använder vi NaturalCycles som preventivmedel. Det går ut på att man tar tempen varje morgon och sedan för man in sin temperatur i en app. Appen visar sedan de dagar då man är som mest/minst fertil. Enkelt och smart! För mig känns det som ett superbra preventivmedel då jag inte vill få i mig några hormoner, speciellt eftersom att jag vet att vi vill ha ett syskon till Elsa, även om det kommer att dröja. Lätt att planera helt enkelt och för oss har det fungerat finfint! Jag har glömt att ta tempen vissa dagar men det gör ingenting eftersom att appen aldrig skulle visa en grön dag om det inte var 99.9% säkert.

Nu har jag fått ett toppenerbjudande till alla läsare! Prova Natural Cycles ett-årsabonnemang (ord pris: 590 kr) så får du dessutom två månader utan extra kostnad och en gratis termometer (värde 199 kr) . Gå in på www.naturalcycles.com och använd kampanjkod AMBLAGERGREN2NC så kan du ta del av erbjudandet.

naturalcycles

Nu på söndag är det ju dags för Loppis stora höstevent och NaturalCycles kommer att finnas på plats. Eventet går av stapeln på vackra Skeppsholmen i Stockholm! Det blir en dag med massor av inspiration och energi; träffa härliga pappabloggaren och träningsprofilen Hugo Rosas, möt Kristin Kaspersen och bläddra i hennes nya gröna bok Good Food spana in nya trenderna i vår modevisning med bloggmodeller i regi av Loopis egna Nina Campioni (fd Johansson), DIY- och pysselinspo, coola barnkläder, generösa tävlingar, energifika och förstås – den lyxiga goodiebagen. Köp din biljett här.

Skärmavbild 2015-08-25 kl. 13.42.48

Det här inlägget är ett samarbete med NaturalCycles

 1. Hej Jessica! Tyvärr fungerar koden fortfarande inte.. Den du svarar med här på kommentarerna funkar inte.. Kollat upp det igen? Mvh Josefine

  1. Hejsan,
   Oj vad tokigt! Jag kollar upp det genast och hör av mig! =)

 2. Johanna skriver:

  NC är superbra tycker jag, blev gravid på 2:a försöket! 🙂 Men funderar lite på hur det fungerar sen när bebis är här och man kommer (förmodligen) vara uppe en del på nätterna? Och man ska ju försöka sova lika många timmar varje natt mm?

 3. Emmelie skriver:

  Åh jag är så sugen på att gå. Ska se om jag kan planera in att vara ifrån twinsen ett par timmar kanske … Måste dessutom läsa på om natursl cycles då det lutar åt att testa det ist för piller och div hormoner jag helst inte vill stoppa i mig!

 4. Sofia skriver:

  Koden AMBLAGERGRENN2N fungerar inte

  1. Hej Sofia!
   NU ska koden fungera. Här är koden: AMBLAGERGREN2NC
   Jag är ledsen att det inte fungerade förut! Kram

   1. Sofia skriver:

    Tyvärr får jag fortfarande den inte till att fungera.

 5. A skriver:

  Tyvärr fungerar koden fortfaradne inte?

  1. Hej!
   NU ska koden fungera. Här är koden: AMBLAGERGREN2NC
   Jag är ledsen att det inte fungerade förut! Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..