Olika uppfattning

Ibbe och jag har lite olika sätt att se på tid och sömn. Han är extremt lättväckt och sover därför i gästrummet på vardagarna så att han ska orka upp och jobba. Häromdagen sa jag att jag var trött, men han menade på att han faktiskt går upp 06 varje dag och är minst lika trött som jag. Sen slängde han in ett ”man kan ju lätt ta sovmorgon när man har hand om Elsa.”

Nyss vaknade lilla E och fick mat och sedan vill hon ta dag. Hon låg i nestet bredvid mig och tjattrade och tjöt av lycka. Precis då kom Ibbe in och kände att det där med sovmorgon kanske inte är så lätt… Det ska bli superintressant att se hur Ibbe hanterar allt när han är pappaledig sen…

image

 1. Carro skriver:

  Min sambo hade också lite svårt att förstå hur mycket de första månaderna tog på när jag ammade 3 ggr varje natt och vaknade av minsta ljud. Nu är lillan 4 månader och han är pappaledig då jag börjat plugga, vilket ju innebär att han oftast matar henne om natten. Från början var det mycket gnäll, nu har han lärt sig och går ibland och lägger sig samtidigt som bebisen vid halv nio för att få sova extra 😀

 2. Mia skriver:

  Suck. Känner igen det från första tiden.
  Här har allt kommit ikapp oss gällande vem som tar nätterna, främst när hon slutade äta nattetid och behövde mitt bröst.
  14mån o vi turas om att sova på soffan, beroende vem som känner sig tröttast/behov av nattlig egentid. Hon vaknar sällan men det är skönt att veta vem som har ansvaret. Vi är nu 50/50 föräldralediga.
  Kram på dig kämpe!!

 3. Johanna skriver:

  Det där är lite typiskt första barnet- syndromet tror jag. Minns att jag och min man gnällde o smågnabbades en hel del om sömn, nästan så det blev till en tävling vem som fått sova minst. Haha! Men nu med tredje barnet på väg är han helt införstådd med att jag tar bebisen på natten, är mammaledig största tiden & säger helt självmant att jag får gå o vila när han kommer hem från jobbet dom dagarna jag är helt Slut o behöver extra sömn. Att han även tar dom större barnen på nätterna var det heller inga diskussioner om.
  Tror att dom lär sig med tiden helt enkelt 😉 Du får komma ihåg hans repliker och kasta tillbaka dom lite fint när han är pappaledig sen 🙂
  Grattis till lilltösen på 4-månaders dagen!

 4. Ha Ha, det skall bli kul att läsa när han är pappa ledig, tycker att man känner igen uttrycken som kommer, om inte förr kommer han att bli varse om vad det gäller, Grattis till 4 månader, säger som Dig, tyckte inte att det var länge sedan hon kom. man ack vad tiden går fort.

 5. Therese skriver:

  Börjar inse vilken tur jag haft i valet av make. Han tar alla blöjbyten på nätterna fast han jobbar. Och är lilleman vaken på morgonen tar mannen honom i ca 30 min så jag kan sova lite extra, innan han går till jobbet.

  1. Tur? Man kan hjälpas åt på olika sätt

   1. Therese skriver:

    Självklart kan man det. 🙂 Och det hoppas jag att alla gör.
    Nu syftade jag enbart till nätterna och sömnen.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..