Smakportioner

Nu när Elsa har fyllt 4 månader får vi börja med smakportioner. Det ska bli så kul att se hur hon reagerar, om hon tycker att det är gott osv. Ibbis är bortrest tills imorn så det får vänta till imorgon kväll. Vad började ni ge era bebisar? Och hur mkt? Vad jag har förstått är smakportioner sizen av en lillfingernagel typ? Jag köpte blåbär/äpple, majs/potatis och mango. 🙂

image

 1. Mikaela skriver:

  Vi började med gröt till sonen vid 4 månader och tänkte att han får väl smaka någon sked så får vi se. Det gick inte. Han ville ha allt och helst lite till så dag två började vi med hela portioner. Är än idag (19 månader) helt sjukt matglad och äter allt han får på sin tallrik och sedan gärna lite av min portion . Magen blev ju dock lite chockad och krånglig när han inte var van vid mat och fick så mycket men katrinplommon löser det mesta .

 2. Linda skriver:

  Jag har 4 underbara ungar och alla har fått börja med gröt som första smakportion. Därefter kokt mosad potatis med en skvätt bröstmjölk eller ersättning. Sen har vi testat morot, majs, mosad banan, katrinplommon osv. Som många redan nämnt så börja gärna med dom milda och mindre söta smakerna först. Ge samma smak i 2-3 dagar innan ni testar nästa. Burkmat är väldigt smidigt när man är på språng men hemma har bebisen fått den mat vi ätit. (Utan salt och för mycket kryddor) frys in i iskuber så är det lätt att ta fram och tina vid behov.

 3. Sofie skriver:

  Alltså det är ju fantastiskt när de börjar äta riktig mat, bebisen känns så stor, det är ju en milstolpe liksom! MEN bajset det luktar ju människa när de äter mat

 4. Alice skriver:

  Vår unge är nu 4,5 månader. Vi började med potatis (kokade själv och mixade med ersättning) strax före fyra månaders dagen. (Vår barnläkare här i Finland sa att det är okej att öka mängden hur snabbt som helst, vill babyn ha mer så är der bara att ge) Vi ökade då varje dag eftersom hon älskade maten. Dock blev hon så förstoppad att vi lämnade helt bort smakportionerna i över en vecka. Nu köpte vi på burk (endast morot) hon gillar det och magen krånglar inte alls trots att hon vill äta ganska mycket av det. (Hon är ju nån vecka äldre nu också förstås)
  Det är väl att prova sig fram och se vilka rätter som passar för de små magarna.

 5. Jennie skriver:

  Vi väntar med det söta och ger gröt. 1 msk vatten och lite pulver. Ger lite mer varje dag.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..